Boxerläger 2020
INSTÄLLT PGA COVID-19
Boxerläger 2020
Boxerläger 2020 arrangeras 12-18 juli på Tånga Hed i Vårgårda. Det kommer att finnas tio grupper; IGP, spår, sök, lydnad/uppletande samt den populära äventyrsgruppen. Boendet sker i baracker eller på campingplatsen i egen medhavd husvagn eller tält. Tångas restaurant lagar maten och väljer man helpension serveras frukost, lunchlåda och middag i Tångas matsal. På kvällarna samlas vi i vår pub där man kan köpa sig något att dricka eller något gott från grillen.
Under veckan tränar vi hund från morgon till kväll, de flesta grupperna varierar specialarbete med lydnad på de marker och gräsytor vi har tillgång till.
Vi brukar försöka ha en föreläsning av något spännande hundrelaterat ämne under veckan och vi planerar för ytterligare en lagtävling även under 2020. Under veckan arrangeras också den berömda ”Boscarsgalan”, då äter vi tre-rätters på vita dukar och delar ut priser till nominerade deltagare.
Anmälan till boxerlägret 2020 släpps 00:00 den 1 april.
Följ Boxerlägret på Facebook, där presenteras nyheter och annat roligt om lägerveckan! Sök på Boxerläger 12-18 juli 2020. Glöm inte fylla i grupp om du har svårt att hitta.
Frågor? Kontakta Agneta Lundström 070-994 36 52 eller Cecilia Thelin 070-228 26 13, alternativt via epost lager@boxerklubben.org.
Avdelningsstyrelsen (AS) har tagit beslutet att ställa in Boxerläger 2020 pga den pågående Corona-pandemin.
För återbetalning av anmälningsavgift kontakta klubbens kassör via mail kassor@boxerklubben.org
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3347
Är du intresserad av en plats på årets Boxerläger?
Lediga platser finns i följande grupper:
Spår med Eva
Sök med Prickis
Sök med Johnny
Äventyrsgrupp med Lisa
IGP med Kimmo
-Anmälnings- och avbokningsvillkor
---Klicka här för att anmäla dig till Boxerläger 12-18 juli 2020---
Anmälan steg för steg:
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 1928
Måndagen den 13 juli välkomnar vi Eva Marie Wergård tillbaka för ännu en spännande och inspirerande föreläsning som passar både nya deltagare och er som lyssnade förra året!
Mental Träning - tanke, känsla och beteende i balans!
Står du på startlinjen och frågar dig själv - vad har jag här att göra?
Känner du hur axlarna sjunker - varför får inte min hund och jag ihop vårt samarbete?
Du vet vad du VILL - men vet inte hur du börjar...
Mental träning är för både dig som tävlar och för dig som vill hantera livets alla utmaningar med jävlar anamma! När du väl börjar se mönstret och HUR du skall jobba med det som står framför dig kommer livet bli ett tv-spel där DU har kontrollen! Vi möter på motståndare och fällor, lär oss hur vi skall tackla dem på allra bästa sätt och ta oss upp till nästa nivå.
Vill du ta kontrollen?
Vill du lära känna dig själv på riktigt?
Vill du ta ett djup andetag och tänka: NU KÖR JAG!?
Eva Marie Wergård är utbildad mental tränare och etolog (läran om djurens beteende). Agility, barmarksdrag och swimrun är det som ligger henne närmast om hjärtat och hon har tävlat framgångsrikt i flera olika mästerskap inom de tre disciplinerna. Hon driver även podden Mentala Mästare som intervjuat flera av Sveriges största idrottsprofiler om just Mental styrka och mentala nycklar som fungerat för dem. Med entusiasm och humor levererar hon kunskap och erfarenhet med konkreta tips som du börjar med på plats! Sedan fortsätter du hemma och.... den mentala träningen är igång!
Du KAN - Du VILL - NU KÖR VI!
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3018
Priser Boxerläger Tånga Hed 2020
Kursavgift 1900 kr
Enkelrum 1800 kr
Del i dubbelrum 1350 kr / person
Campingtomt 1800 kr
Helpension 1700 kr
Boscar (ingår i helpension) 350 kr
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3598
Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningen är tävlingsinriktad. I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt
Jag heter Anna och jag skaffade min första egna hund 1990. Jag blev aktiv i SBK som instruktör -95. Jag brinner för spåret och tycker mycket om att pilla med brukslydnaden och uppletandet. Jag har tävlat elitklass spår med tidigare hundar. Nuvarande hund, en schäfer, är en glad pensionär som tidigare tävlat spår och vi har även arbetat med sprängmedelssök.
För mig skall hundträning vara noggrann, enkel, rolig och utvecklande!
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 4693
Den här gruppen tränar bruksmomentet uppletande samt brukslydnad. Träningen är upplagd med inriktning på tävling. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.
Jag heter Helen Nilsson och bor i Sundsvall. Jag har haft hund sen 1994.
Min första boxer skaffade jag -04, sen den dagen var jag ”hemma” och jag blev en så kallad ”boxernörd”! Jag har tävlat spår och sök med tre boxer. Just nu har jag en kille på sex år. Vi tävlar elit spår och elit sök med cert och certpoäng.
I vår grupp ska vi ”nörda” in oss på brukslydnad och uppletande, vilket är galet roligt för både hund och människa!
Min filosofi i hundträningen är att man ska hitta sin egen samt hundens styrka i träning och i jobb. Jag tycker det är viktigt med energinivåer och engagemang.
Det är jag som förare som ska se till att vi har en gemensam energi och ett gemensamt engagemang för att få ett bra och utvecklande samarbete.
Jag lägger också mycket tid på bra belöningsplacering, jag vill att hunden ska veta vad den jobbar för och att den ska tro på sin belöning.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3317
Den här gruppen passar ekipage med tidigare erfarenhet av IGP och som vet vad som krävs av hund och förare samt är väl insatta i hur sporten fungerar. Träningen är upplagd och inriktad mot tävling.
Robert Lindström heter jag och detta blir mitt fjärde år som instruktör på Boxerlägret. Jag är uppvuxen med hund men hundintresset kom på allvar igång 1995 då den första boxern från Kennel Engelaiz gjorde entré. Jag har sedan dess varit rasen trogen.
Våren 1997 utbildade jag mig till hundförare inom polisen och sedan följde 11 roliga år som patrullhundförare i Västra Götaland, alltid med en boxer som tjänstehund bak i bilen. Under denna tid fick jag även möjlighet att utbilda mig till polisiär hundinstruktör, besiktningsman/mentaltestare samt skyddsfigurant inom polisen, men även som svenskskyddsfigurant via SBK. Sedan 2008 jobbar jag heltid på dressyrplatsen Råhult i Region Väst, där jag huvudsakligen fungerar som ett stöd till andra instruktörer, mental/lämplighetstestar blivande polishundar och väktarhundar samt tyvärr även en del omhändertagna så kallade farliga hundar. Utöver detta håller jag en del hundrelaterade utbildningar, kvalitetssäkrar hundekipage samt ansvarar för inköp av på både hundar och utrustning.
Jag har haft förmånen att figurera på ett stort antal tävlingar och mästerskap genom åren bl a 6 Polis SM, 1 Nordiskt Polismästerskap samt 3 civila SM i svenskskydd mm. Detta har gett en ganska stor erfarenhetsbank, men också kostat på vad gäller skador och slitage. Vid sidan av tjänsten har jag hela tiden försökt tävla civilt med mina hundar. Mina tre sista tjänstehundar tävlade alla i elitklass spår med några bra placeringar på Boxer SM och även något cert. Med Acke kom jag även 2:a på polis SM i spårhundsklassen. Jag har även tävlat elitklass sök samt blivit uppflyttad till högreklass skydd med det gamla regelverket. Under senare år har jag blivit mer nyfiken på IPO delen och har långsamt växlat över helt till detta idag. Jag har för närvarande ”bara” en liten tik hemma. Hon heter Dundra och är idag 4,5 år gammal och har sedan förra Boxerlägret tagit cert i IGP.
Jag har på senare år begränsat mina åtaganden kraftigt när det kommer till att hålla läger, men har valt att göra ett undantag för Boxerlägret då jag brinner för rasen som en arbetande hund. Att tidigare läger dessutom varit väldigt välarrangerade, samt att jag haft så trevliga och välmotiverade deltagare gjorde också valet enklare att förlägga ytterligare en semestervecka på Tånga Hed.
Som instruktör är jag inte styrd av någon fast metod, utan jag tror mer på en individanpassad och resultatinriktad dressyr baserad på mål, förkunskap samt hundens mentalitet och egenskaper. Grundtanken är att alltid arbeta med glada arbetsvilliga hundar, där man delar upp moment och prickskjuter på problem och hela tiden belönar upp bra beteenden.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 5779
Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningenär tävlingsinriktad. I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt.
Mitt namn är Eva Jakob och jag bor på Alnö utanför Sundsvall. Jag har haft hund i nästan hela mitt liv. Det började med en engelsk setter och en boxer, har sen gått via riesen- och dvärgschnauzer till malinois. Nu har jag två malinois tikar och en corgi, i familjen finns det även två gråhundar.
Inom hundsporten är jag mångsysslare; med min förra tik, Cajsa, har jag tävlat elit skydd, elit spår och elit sök. Tyvärr blev hon akut sjuk i juni -19 så hon fick somna in. Min yngre tik, 4 år, tävlar jag elit spår med. Vi kommer starta i skyddet och söket under våren. Flocken har utökats med en ny liten malletjej som kommer vara drygt ett halvår till sommaren. Jag tävlar också drag, både barmark och vinter, med mina tikar. Med corgin tränar jag specialsök, viltspår, rallylydnad och vanligt spår.
Viktigt för mig i all hundträning att vi är ett team, jag och min hund. Jag tänker gärna "utanför boxen" och tycker om att utmana och samtidigt stärka min hunds självförtroende i olika uppgifter, och här ju spåret fantastiskt!!
Jag ser framemot en vecka tillsammans med er!
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 5485
Den här gruppen tränar sök och brukslydnad. Träningen är tävlingsinriktad och passar dig som vill träna med mål att tävla. Det är viktigt att man inser att sökträning är ett grupparbete där samtliga deltagare förväntas engagera sig, arrangemanget förutsätter att alla deltagare hjälper till både i sökrutan och på träningsplanen. Träningen sker på olika platser därför är bil nödvändig.
Jag heter Britt-Marie Tiderman och kallas av många för Prickis. Anledningen till detta är att min första egna hund, Jacke, var av rasen dalmatiner. Jag började att tävla med Jacke och han blev rasens första hane att bli lydnadschampion. Vi tävlade även i bruksgrenen sök och blev uppflyttade till elitklass. Efter Jacke följde många år med schäfer och idag har jag kelpie.
Jag har jobbat som instruktör samt tränat och tävlat bruks och lydnad med mina egna hundar i många år. Mitt hundtänk är en blandning av ”skolor”, HELT baserat på den enskilda hundindividen. Jag tror nämligen att alla metoder passar någon hund men att alla hundar inte passar för vissa metoder. Jag tycker också att det är mycket viktigt att ta hänsyn till förarens/ägarens person, det är ändå han eller hon som ska tillämpa metoden.
Mer info om Britt-Marie: Klicka här
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 4118
Den här gruppen tränar personsök och brukslydnad. Träningen är tävlingsinriktad och passar dig som vill träna med mål att tävla. Det är viktigt att man inser att sökträning är ett grupparbete där samtliga deltagare förväntas engagera sig, arrangemanget förutsätter att alla deltagare hjälper till både i sökrutan och på träningsplanen. Träningen sker på olika platser därför är bil nödvändig.
Johnny Lundqvist heter jag och jag är medlem i GMBK. Jag har sysslat med hund i cirka 20 år och tränat sök i cirka 15 år. Jag har varit med på SM med två av mina hundar.
Med Hobbit startade jag två gånger och med min nuvarande hund Rambo har jag deltagit tre gånger med två bronsplaceringar som bästa resultat. Vi har även blivit uttagna till NM två gånger och även där har vi en bronsplacering som bästa resultat.
För mig är det viktigt att ha en bra relation med min hund, det gör träningen så mycket lättare. Att vara tydlig och konsekvent är också viktigt.
I söket bygger jag upp ett stor figurantintresse vilket är lika med motivation hos hunden. Vi ska hitta övningar som tar oss framåt i träningen och som gör att vi slipper bli överraskade när vi kommer till tävling.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3831
Den här gruppen tränar uppletande och brukslydnad. Träningen vänder sig mot tävlingsinriktade ekipage. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.
Jag heter Pernilla Sundberg, bor i Alingsås. Jag har haft boxer sedan 2001 och detta blir mitt första Boxerläger som instruktör. Jag är också utbildad testledare för både MH och MT och även tävlingsledare.
Med tidigare hundar har jag tävlat spår, sök och lydnad och med min senaste tik Tula lyckades vi ta flera cert i elitspår. Idag har jag en boxertik som heter Kråkan och hon blir 1 år i februari och jag hoppas att vi kommer att ha många roliga tränings- och tävlingsår framför oss.
Min grundfilosofi i all hundträning är att lägga tid på relation och samarbete med hunden, för att få en villig arbetshund så behöver man hitta den hundens motivation för att kunna bygga upp en bra bas att stå på inför kommande träningsmoment. Och framförallt ha en god relation och bra samarbete för att ha roligt ihop.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3320
I den här gruppen har man förmånen att få tillgång till två instruktörer. Gruppen passar ekipage med tidigare erfarenhet av IGP och som vet vad som krävs av hund och förare samt är väl insatta i hur sporten fungerar.
My name is Kimmo. I have been working with dogs around 15 years, qualified FCI helper. My first dog was a boxer female, Momo’s Tecka, with whom I competed two times in Atibox VM. After that I have had two German shepherds (always looking for the next boxer 😊 )
In Finland I’m training a group around 15 dogs; boxers, dobermans, bouviers, rottweilers, german shepherds and malinois. As a helper I always take every dog as an individual and I seek the best possible way of working for every dog (and for the handler also). My opinion is that IGP is always team work. The teams consist of helper, dog and handler and they should always work as a team towards common goal. Looking forward seeing you all in boxer camp!
My name is Katriina Neva and I come to boxercamp with Kimmo. Some may remember me from last year, when we where first time at the boxercamp. Kimmo does all the hard work with the IGP-group and I assist the handlers during the training if needed. I also provide the extra eye for the training and help Kimmo and the handlers to do their work as well as possible in bite work, obedience and in tracking.
My own experience with dog sport goes back for 20 years. I have started with rescue training in 1999 with my first dog and moved to searching and tracking in early 2000. IGP and IFH came in to my life ten years ago and I have lost my passion to these sports. My breed has been Bouvier des Flandres from the start and I have bred some litters also since 2006. I have trained 3 dogs in IGP and competed in our breed world championships in 2015 and 2019 and several times in our breeds national championships. With one dog I have won the breed nationals 2016 in IFH and with the other one IGP championship in 2018. Last year’s IGP world championships we came in second place in beginners’ class. Overall, I have competed in tracking, obedience, agility, blood tracking, IGP and IFH in these past 20 years, nowadays I do purely IGP and IFH.
Our power is in team work and this is what we want to pass on to the handlers.
High understanding of the basics of the sport and recognizing and training an active two drive dog in IGP. I look anxiously forward to boxercamp 2020. Last years’ experience was full with high quality training, with such talented dogs and handlers, well organized conditions and the camp was full such lovely and happy atmosphere. Don´t be afraid to come and share your thoughts during the week, even though my dog has a beard I don´t.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 4003
Gruppen passar alla som är intresserade av bruksgrenen spår samt lydnaden som ingår i tävlingsformen. Det är viktigt att alla i gruppen engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller agerar statister på lydnadsplanen vid behov. Egen bil är nödvändigt då gruppen tillbringar tid både på lydnadsplan och i skogen.
Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra tre schäfrar Papaya, Dante och Lyx i Landvetter utanför Göteborg. När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes. 1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Efter honom kom Kalle, min andra boxer, och vi tävlade bland annat rapport och elitspår.
Samtidigt tävlade jag och Ronnie hans schäfertik Jazza i rapport och vi deltog på 4 SM och ett Nordiskt mästerskap med henne. Hon var en fantastisk hund och jag tog en valp efter henne som heter Papaya. Papaya är en underbar kompis och hon älskar att träna och göra roliga saker. Med henne har vi kvalat och deltagit på 5 SM i rapport och har haft förmånen att få vara med i landslaget och representera Sverige 4 gånger på Nordiska mästerskapen där vi har tagit 2 guld, 1 silver och 1 brons. Papaya är sedan förra hösten pensionerad från rapporten. Lyx är nu fyra år och vi tävlar elit spår och elit rapport. Förra året deltog Lyx på SM i rapport. Vår tredje schäfer Dante tränar Ronnie i svenskskyddet.
Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av mina nyckelord för en bra träning och en god relation är glädje och motivation! Jag tycker SBK är en fantastisk förening att få vara med i och jag är utbildad tävlingsledare och tävlingsinstruktör i bruks/lydnad.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3251
Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan och i skog och mark, av den anledningen är egen bil ett krav.
Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår familj finns boxern Tarraz (10 år) som jag och husse Ulf tävlat med i elit rapport, vi deltog till exempel i Bruks-SM 2016. Vi har också 4-åriga Tzar som är Tarraz son. Vi tränar rapport och spår med ”lilleman”.
I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för att gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark, aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Vi kommer även få möjlighet till insikt i bruksgrenen IGP (tidigare IPO).
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 4195