Den här gruppen tränar sök och brukslydnad. Träningen är tävlingsinriktad och passar dig som vill träna med mål att tävla. Det är viktigt att man inser att sökträning är ett grupparbete där samtliga deltagare förväntas engagera sig, arrangemanget förutsätter att alla deltagare hjälper till både i sökrutan och på träningsplanen. Träningen sker på olika platser därför är bil nödvändig.

prickis

Jag heter Britt-Marie Tiderman och kallas av många för Prickis. Anledningen till detta är att min första egna hund, Jacke, var av rasen dalmatiner. Jag började att tävla med Jacke och han blev rasens första hane att bli lydnadschampion. Vi tävlade även i bruksgrenen sök och blev uppflyttade till elitklass. Efter Jacke följde många år med schäfer och idag har jag kelpie.

Jag har jobbat som instruktör samt tränat och tävlat bruks och lydnad med mina egna hundar i många år. Mitt hundtänk är en blandning av ”skolor”, HELT baserat på den enskilda hundindividen. Jag tror nämligen att alla metoder passar någon hund men att alla hundar inte passar för vissa metoder. Jag tycker också att det är mycket viktigt att ta hänsyn till förarens/ägarens person, det är ändå han eller hon som ska tillämpa metoden.

Mer info om Britt-Marie: Klicka här