Den här gruppen tränar personsök och brukslydnad. Träningen är tävlingsinriktad och passar dig som vill träna med mål att tävla. Det är viktigt att man inser att sökträning är ett grupparbete där samtliga deltagare förväntas engagera sig, arrangemanget förutsätter att alla deltagare hjälper till både i sökrutan och på träningsplanen. Träningen sker på olika platser därför är bil nödvändig.

johnnyLundqvist

Johnny Lundqvist heter jag och jag är medlem i GMBK. Jag har sysslat med hund i cirka 20 år och tränat sök i cirka 15 år. Jag har varit med på SM med två av mina hundar.
Med Hobbit startade jag två gånger och med min nuvarande hund Rambo har jag deltagit tre gånger med två bronsplaceringar som bästa resultat. Vi har även blivit uttagna till NM två gånger och även där har vi en bronsplacering som bästa resultat.

För mig är det viktigt att ha en bra relation med min hund, det gör träningen så mycket lättare. Att vara tydlig och konsekvent är också viktigt.
I söket bygger jag upp ett stor figurantintresse vilket är lika med motivation hos hunden. Vi ska hitta övningar som tar oss framåt i träningen och som gör att vi slipper bli överraskade när vi kommer till tävling.