boxerlagerVinjett2

OBS: Nedanstående gäller med reservation för COVID-19 situationen och gällande regler och rekommendationer.

Boxerläger 2021 arrangeras 18-24 juli på Tånga Hed i Vårgårda. Under lägerveckan tränar vi hund från morgon till kväll i instruktörsledda grupper. De flesta grupperna varierar specialmoment med lydnad på de marker och gräsytor vi har tillgång till. Det kommer att finnas tio grupper; IGP, spår, sök, lydnad/uppletande samt den populära äventyrsgruppen, Grupp Lisa.

Boendet sker i baracker eller på campingplatsen i egen medhavd husvagn eller tält. Det finns möjlighet att boka mat som tillagas i Tångas restaurang, då väljer man helpension och får frukost, lunch och middag.

En föreläsning är planerad under veckan.

Följ Boxerlägret på Facebook, där presenteras nyheter och annat roligt om lägerveckan! Sök på Boxerläger 18 juli – 24 juli 2021. Glöm inte fylla i grupp om du har svårt att hitta.

Frågor? Kontakta Agneta Lundström 070-994 36 52 eller Cecilia Thelin 070-228 26 13, alternativt via epost lager@boxerklubben.org.

 

fb

 

Måndagen den 19/7 föreläser bästa Eva Maria Wergård i Matsalen klockan 19:00.

Du som inspirerades av Eva Maria under lägret 2019 behöver inte vara orolig, du kan se fram mot ett nytt härligt inspirerande upplägg!

 

evamarie2021  evaMarieForelasning2021

Anja Pedersen som är doktorand vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) kommer till Boxerlägret 21 juli och behöver hjälp av 21 hundar med förare för att validera aktivitetsmonitorer av olika märken.
 
Aktivitetsmonitorerna används i forskning på SLU bl.a. i Anjas projekt om TENS som smärtstillande behandling för hundar med artros.
 

Hur kommer jag med i studien?

Anmäl dig senast den 18 juli via mail till anja.pedersen@slu.se
 
Din hund behöver kunna gå i koppel i närhet av andra hundar och kunna röra sig i skritt, trav och galopp samt kunna lägga sig ner med hjälp av förare (godis tillåtet 🙂.
Studien kommer att ske onsdagkväll (21/7) vid tiderna 18, 19 och 20.
 
Om du har önskemål om tid skriv det i mailet vid anmälan.
Hjärtligt välkommen att anmäla er!
bildAnjaPedersenBoxerlagerForskning    sluTens

anmalanBoxerlager2021

Klicka här för att anmäla till Boxerläger 2021

 

Dags för anmälan
Det börjar dra ihop sig och tanken är att anmälan till årets Boxerläger ska öppna kl 00:00 natten till 1 april (precis som vanligt).
 
Om allt funkar som det ska kommer följande ske vid anmälan:
-Du kommer få en bekräftelse direkt på skärmen
-Du kommer även få ett SMS med en länk till en funktion som visar din anmälan
-Och i bästa fall även ett mail.
(Dock vet vi av erfarenhet att mail är darrigt, många spamfilter plockar bort denna typ av mail. De ger väl intryck av att vara skräppost.)
Anmälningsformuläret ser ut som på bilden, dock lite annorlunda om du använder telefonen.
 
10 dagar efter anmälan ska anmälningsavgiften på 1500 kronor vara betald för att du ska kunna behålla din plats. Total lägerkostnad ska vara Svenska Boxerklubben tillhanda den 24 juni.
 
Vid ytterligare frågor kontakta lägerkommitéen via mail lager@boxerklubben.org
 
 
 
"Tips från coachen"'
 
Det finns en del du måste ha koll på när du gör din anmälan.
 
Typ: Välj mellan Ordinarie, medföljande eller reserv. Är väl bara aktuellt med "ordinarie" under natten övriga kan vänta
Grupp: Obligatorisk. Förhoppningsvis har du bestämt vilken grupp du vill vara med i. Skulle gruppen ha hunnit bli fylld under tiden du knappar så blir du automatiskt anmäld som reserv och du kan välja att göra en ny ordinarie anmälan till någon annan grupp.
Namn: Obligatorisk
Adress: Obligatorisk
Postnr: Obligatorisk
Ort: Obligatorisk
Medlemsnummer: Obligatorisk, sex siffror
Personnr (ååmmddnnnn): Obligatorisk, tio siffror och korrekt format
E-post: Obligatorisk, korrekt format
Telefon: Helst mobil då förstås
Hundens namn: Obligatorisk för typ "Ordinarie"
Hundens ålder (år): Obligatorisk för typ "Ordinarie"
Ras: Obligatorisk för typ "Ordinarie", boxer är förifyllt 🙂
Kön: Obligatorisk för typ "Ordinarie" (hundens kön alltså...)
Mat: Obligatorisk
Boende: Obligatorisk
Delar boende med: Obligatorisk vid dubbelrum eller camping två personer
Önskemål om mat: Ange ev. allergier här, eller om du önskar specialkost (vegan, kosher, halal..)
Övrig info: Om du har något annat som du vill meddela lägerledningen så anger du detta här
 
Med detta sagt så hoppas vi innerligt att allt fungerar som de ska under natten. Formuläret är i alla fall omsorgsfullt testat med olika webbläsare.
 
 
 
fb

 

Priser Boxerläger Tånga Hed 2021

Kursavgift 1900 kr
Enkelrum 1800 kr
Del i dubbelrum 1350 kr / person
Campingtomt 1800 kr

Helpension 1700 kr

10 dagar efter anmälan ska anmälningsavgiften på 1500 kronor vara betald för att du ska kunna behålla din plats. 
Total lägerkostnad ska vara Svenska Boxerklubben tillhanda den 19 juni.

Den här gruppen passar ekipage med tidigare erfarenhet av IGP. Man bör veta vad som krävs av hund och förare samt vara väl insatt i hur sporten fungerar. Träningen är upplagd och inriktad mot tävling.

joelbox

Jag heter Joel Strömberg och jag började med hund 2011, det var med jakthundar.

2014 gick jag över till schäfer som jag tränade och fick cert i patrullhund inom Hemvärnet.
Idag har vi tre schäfertikar hemma.

Jag är utbildad MH-figurant, allmänlydnadsinstruktör, träningsfigurant och tävlingsfigurant

Jag började mitt figgande på den lokala schäferhundklubben, körde upp till tävlingsfigge 2019 och har gått utbildning och workshops inom schäferklubben och för utländska figuranter.

Min tanke i hundträningen, skyddsdelen, är att hunden har tre delar att jobba i och dom delarna ska vara rena och tydliga. Hunden ska veta vad som är rätt.
Men viktigast av allt är att föraren förstår varför och är med i träningen!

Den här gruppen passar dig som vill utveckla din och hundens spårkunskap. Gruppen är tävlingsinriktad. Egen bil är ett måste då spårmarkerna inte ligger i direkt anslutning till Tånga Hed.

bild

Hej, vi heter Christoffer & Anna Frances och bor på Lidingö samt i det gamla soldattorpet Emelieborg I Mariefred. I vardagen arbetar jag som restaurangchef på konferensanläggningen Skogshem & Wijk och Anna är ekonomichef på Mgruppen. Vi har haft hundar sedan 30 år tillbaks och jag kom till Lidingö BK 1996 med min dåvarande schäfervalp Tiger. Med Tiger började mitt intresse för att vara aktiv och träna och tävla med hund. Sedan många år är jag ordförande I LBK, utbildad SBK instruktör, tävlingsledare i lydnad, MH-figurant och sedan sommaren 2020 också SBK-utbildad specialsökinstruktör. Jag har sedan 1998 tävlat och framför allt tränat spår med våra hundar. Jag har tävlat SBK: s HKL bruksspår, även Svenska Hundklubbens olika spårprov, samt kanske framför allt FH-spår inom IPO/IGP. Tillsammans med min förra schäfertik Ulva hade jag också under åren 2016-2019 det spännande uppdraget att få visa upp spårarbetet vid Stockholm Hundmässa och SBK:s Aktivitetsring. Just nu, i mitten av mars, har vi fått en ny schäfertik Trassel på 1,5 år som omplacering och vi har hunnit med några korta spår. Ser fram emot att få fortsätta att jobba med Trassel I både spår och specialsök. Men först ska hon få landa här i vardagen. Anna har hållit på med hästar sedan barnsben och har tävlat i fälttävlan, hoppning och dressyr. Idag har Anna hästen Safir ute i stallet här på Elfvikslandet. Anna har under åren alltid varit involverad i spårträningen med våra hundar. För några år sedan tog vi hand om en annan omplaceringshund, en chihuahua som heter Pluto. Med Pluto började Anna träna och tävla Nose Work och är idag uppe I NW-2 med fina resultat. I samband med att jag tränade Ulva i spår började Anna att träna även Pluto i spår och har idag gjort två godkända spårprov inom Svenska Hundklubben med honom. De tränar nu för nästa klass som är ett s.k. bronsspår som är 700 m i skog, 3 tim, 3 apporter samt vinklar, spetsvinkel eller trassel. Ett mäktigt och imponerande arbete för en chihuahua. När vi tränar spår med våra hundar har vi alltid en plan klar för hur träningen skall se ut och vad vi vill träna på just idag. Det är också viktigt att våra hundar är koncentrerade och fokuserade på sin uppgift, men självklart med all glädje över arbetsuppgiften och spårarbetet i behåll. Vi har tillsammans de senaste åren hållit spårkurser hos DTBK ett flertal gånger, hemma på LBK förstås, samt för Lidingö Hundungdom och även hos Ludvika BK, samt Visby BK. Vill man träna med målet att få till en riktigt fin IGP/FH-spårhund krävs det mycket arbete, bra träningsplaner och analyser av vad som gick bra och vad man bör tänka på till nästa träningspass. Bra träningskompisar (som i alla grenar) är ett måste, liksom ett stort tålamod!

Gruppen är inriktad för ekipage med tävlingsambition. 

Det är viktigt att man inser att sökträning är så mycket mer än den egna hunden, sökträning är ett grupparbete som samtliga engagerar sig i. Arrangemanget förutsätter att alla deltagare är medvetna om att det gäller både i sökskogen och på appellplanen!

johannaMastenbroek

Jag heter Johanna och bor i Kareby utanför Kungälv. Jag är uppvuxen med schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Med honom tävlade jag Elit spår och Sök Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop. Just nu har jag Iver som är 6 år och pensionär. Nytillskottet Hygglo 5 månader är en Holländsk Herdehund. Vad jag än tränar med min hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, Motivation, Grunder, Koncentration & Tydlighet är några ledord. Min filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt. Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på. Att man i bland måste gå utanför sina ramar är bara utvecklande. Finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för ekipaget.

Den här gruppen tränar uppletande och brukslydnad. Träningen vänder sig mot tävlingsinriktade ekipage. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.

pernillaSundberg

Jag heter Pernilla Sundberg, bor i Alingsås. Jag har haft boxer sedan 2001 och detta blir mitt första Boxerläger som instruktör. Jag är också utbildad testledare för både MH och MT och även tävlingsledare.

Med tidigare hundar har jag tävlat spår, sök och lydnad och med min senaste tik Tula lyckades vi ta flera cert i elitspår. Idag har jag en boxertik som heter Kråkan och hon blir 1 år i februari och jag hoppas att vi kommer att ha många roliga tränings och tävlingsår framför oss.

Min grundfilosofi i all hundträning är att lägga tid på relation och samarbete med hunden, för att få en villig arbetshund så behöver man hitta den hundens motivation för att kunna bygga upp en bra bas att stå på inför kommande träningsmoment. Och framförallt ha en god relation och bra samarbete för att ha roligt ihop

Gruppen passar alla som är intresserade av bruksgrenen spår samt lydnaden som ingår i tävlingsformen.
Det är viktigt att alla i gruppen engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller agerar statister på lydnadsplanen vid behov. Egen bil är nödvändigt då gruppen tillbringar tid både på lydnadsplan och i skogen.


annikaHansson

Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra tre schäfrar Papaya, Dante och Lyx i Landvetter utanför Göteborg.

När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes.

1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Efter honom kom Kalle, min andra boxer, och vi tävlade bland annat rapport och elitspår.

Samtidigt tävlade jag och Ronnie hans schäfertik Jazza i rapport och vi deltog på flera SM och Nordiskt mästerskap med henne. Hon var en fantastisk hund och jag tog en valp efter henne som heter Papaya. Papaya är en underbar kompis och hon älskar att träna och göra roliga saker. Med henne har vi kvalat och deltagit på 5 SM i rapport och har haft förmånen att få vara med i landslaget och representera Sverige 4 gånger på Nordiska mästerskapen där vi har tagit 2 guld, 1 silver och 1 brons. Papaya har precis fyllt 12 år och är sedan några år en glad pensionär. Lyx är nu fem år och vi tävlar elit spår och elit rapport. 2019 deltog Lyx på sitt första SM i rapport och vi har kvalat in i år och håller tummarna att det blir av.

Vår tredje schäfer Dante tränar Ronnie i svenskskyddet.

Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av mina nyckelord för en bra träning och en god relation är glädje och motivation!

Jag tycker SBK är en fantastisk förening att få vara med i och jag är utbildad tävlingsledare och tävlingsinstruktör i bruks/lydnad.

Den här gruppen tränar bruksmomentet uppletande samt brukslydnad. Träningen är upplagd med inriktning på tävling. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.

annaJohansson

"Hej jag heter Anna och jag skaffade min första hund 1990. Jag blev aktiv i SBK som instruktör -95. Jag brinner för spåret och tycker mycket om att pilla med brukslydnaden och uppletandet. Jag har tävlat elitklass spår och jobbat med sprängmedelsök med tidigare hundar. Är även specialsöksinstruktör. Nu har jag en unghund 8 månader schäfertik där tanken är att vi ska köra spår och specialsök.

För mig skall hundträning vara rolig, enkel och utvecklande.

Ser fram emot en vecka i härliga boxrars och förares sällskap."

Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningen är tävlingsinriktad. I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt.Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningen är tävlingsinriktad. I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt.

evaJacob

 

”Mitt namn är Eva Jakob och jag bor på Alnö utanför Sundsvall. Jag har haft hund i nästan hela mitt liv. Det började med en engelsk setter och en boxer, har sen gått via riesen- och dvärgschnauzer till malinois. Nu har jag två malinois tikar, i familjen finns det även två gråhundar.

Inom hundsporten är jag mångsysslare; med min förra tik, Cajsa, har jag tävlat elit skydd, elit spår och elit sök. Tyvärr blev hon akut sjuk i juni -19 så hon fick somna in. Chili, min äldsta tik, 5 år, tävlar jag elit spår, högre sök och högre skydd med. Cayenne, min yngsta malletjej har hunnit bli drygt 16 månader och tanken är att vi åtminstone ska komma till start i appellen i år. Hon tränas också i skydd och sök. Jag tävlar också drag, både barmark och vinter, med mina tikar.

Viktigt för mig i all hundträning att vi är ett team, jag och min hund. Jag tänker gärna "utanför boxen" och tycker om att utmana och samtidigt stärka min hunds självförtroende i olika uppgifter, och här ju spåret fantastiskt!!Jag ser framemot en vecka med en massa bra och kluriga spår, uppletande med varierande svårighet och lydnad med riktigt go känsla!Ja, som ni förstår är jag lite av en träningsnarkoman 😊 ”

Den här gruppen tränar bruksmomentet uppletande samt brukslydnad. Träningen är upplagd med inriktning på tävling. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.
helenNilsson
Jag heter Helen Nilsson och bor i Sundsvall. Jag har haft hund sen 1993.
Min första boxer skaffade jag -04, sen den dagen föddes mitt intresse för hundträning och bruks.
Jag har tävlat spår och sök med tre boxer. Just nu har jag en boxerkille på sju år och en schäferkille som föddes i höstas. Jag och Boxer-Focus tävlar elit spår och elit sök med cert och certpoäng.

I vår grupp ska vi ”nörda” in oss på brukslydnad och uppletande, vilket är galet roligt för både hund och människa!
Min filosofi i hundträningen är att man ska hitta sin egen samt hundens styrka i träning och i jobb. Jag tycker det är viktigt med energinivåer och engagemang.
Det är jag som förare som ska se till att vi har en gemensam energi och ett gemensamt engagemang för att få ett bra och utvecklande samarbete.
Jag lägger också mycket tid på bra belöningsplacering, jag vill att hunden ska veta vad den jobbar för och att den ska tro på sin utlovade belöning.

Grupp Lisa passar alla som vill öka relationen till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan och i skog och mark.

lisaNolmark

 

Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att främja kontakt, som är bra inför all lydnad och för att gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark och prova på olika bruksgrenar. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Vi ska även prova på bruksgrenen IGP med figurant som ska kampleka med hundarna plus att hussar & mattar ska få mer insikt om IGP (tidigare IPO).
    Vill också presentera min hjälptränare Sören, som är helt ovärderlig för mig under lägerveckan. Han kommer att guida era hundar till sans & balans och visa hur övningarna ska genomföras. I vardags tränar/tävlar Team Sören rapport.