2023

boxerkakorAlla boxervänner, med och utan boxer, medlemmar och nyfikna är varmt välkomna på Julträffen. Det bli boxerpromenad i egen takt, korvgrillning och boxerprat. Kom ihåg att anmäla att du kommer, så vi vet hur mycket korv vi ska grilla.

Därefter har vi ett medlemsmöte för medlemmar i ÖLO. Vi sitter inne i värmen, bjuder på fika och pratar om året som vi har framför oss. Vad vill du att vi ska göra?

Plats: Solna Sundbybergs BK.
(Slutet av Brukshundvägen, in i skogen)
Tid: Från kl 10

Anmäl genom att skicka sms till Anne: 073 - 575 94 04

Välkomna!

pmBildOloVarmt välkommen till ÖLOs boxerspecial på lördag 2 september. Bedömningen börjar kl 9.30. Fika finns i kaféet. Åk gärna kommunalt, om du kan göra det.

OBS! Kom ihåg att förboka din katalog genom att maila till sekr@olo.boxerklubben.org om du vill ha den på papper.

>>> Länk till PM

 

 

 

 

 

 

 

 

utstallningstraningKickiHur går en utställning till? Och hur ska du bära dig åt för att visa din boxer på bästa vis? Kom på uställningsträning med Kicki Bergström som är jätteduktig på att visa hund.

Vi träffas kl 13 lördag den 19 augusti på Solna Sundbybergs Brukshundklubb. Frågor? Kontakta Kicki (sekr@olo.boxerklubben.org)

Kostnad 20 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ololagerAnnons2023Nu kan du anmäla dig till höstens ÖLO-läger den 8-10 september. Det kommer att bli tre grupper - brukslydnad, äventyrsgrupp, och prova på sök.

All info om lägret publiceras här, på ÖLOs webbsida.

>>> Länk till anmälan

 

 

 

 

 

 

 

Här samlar vi all info om ÖLO-lägret, inlägget uppdateras

ALLMÄN INFO

ÖLO-lägret är ett dagläger på Solna Sundbybergs Brukshundklubb 8-10 september, där fredagen är en uppstart på kvällen.
Lägret kostar 950 kr. Något gott på fredagkvällen, lunch och fika ingår. På lördagkvällen grillar vi och ÖLO står för allt tilltugg och du tar med det du vill grilla.

Vi har tre grupper: brukslydnad, äventyrsgrupp och prova på sök.

Det är vi som jobbar med lägret, kontakta oss gärna:
Anne Sternbrink, annesternbrink@gmail.com, tel 073-575 94 94
Malin Andersson, malin_andersso1@hotmail.com, tel 070-779 20 13
Helena Fredriksson, helena@boxerklubben.org, tel 070-369 21 13

Anmälan till: >>> ANMÄLNINGSLÄNK
Betalning till: PG 18 08 45-0 eller Swish: 123 65 342 34.

 

INSTRUKTÖR MARTINA CARLSTEDT - ÄVENTYRSGRUPPEN

martinaCarlstedt

Mitt namn är Martina Carlstedt och jag är medlem i ÖLO och har varit det sedan min boxerstart för 23 år sedan.
Under dessa år har jag ägt och tävlar fyra tikar. Jag har tävlat i många olika grenar så som spår, lydnad, utställning, viltspår, rallylydnad samt även tränat en del sök.
Min träningsklubb är Tyresö BK där jag varit aktiv många år som tävlingsledare i lydnad men också varit ansvarig för Rus och varit hjälpinstruktör i olika kurser.
Jag har varit aktiv tidigare i ÖLO som spårinstruktör, A-figurant samt styrelseledamot.
Jag har även under mina år med boxer, valt att föda upp och har sedan 2008 fött upp sju kullar som heter Boxplay.

Jag har i år fått äran att leda årets Äventyrsgrupp under ÖLO-lägret. Jag tycker att det ska bli så spännande och kul att få göra detta. Detta kommer verkligen bli en helg med äventyr. Jag tänker att vi kommer få härliga möten där vi går igenom och tittar på lite olika aktiveringsaktiviteter som man kan träna sin hund i. Kanske prövar vi på lite olika tävlingsgrenar?

Jag hoppas att vi ses på lägret.

Vänliga hälsningar

Martina

 

INSTRUKTÖRER KATARINA MAGNUSSON & CARL BJÖRKQVIST

katarinaMagnussoncarlBjorkqvistFix

Carl Björkqvist och Katarina Magnusson - två träningskompisar och boxerentusiaster. Carl har 4-åriga Dobby och Katarina har 4-åriga Dante och 8-åriga Peggy. Till vardags tränar vi spår, sök och lydnad. Ingen av oss är utbildade instruktörer men har själva tränat boxer i mer än 10 år så vi hoppas kunna bidra med mycket kul som boxern gett oss hittills.

Båda har erfarenhet av att tävla/delta i de lägre bruksprovs-klasserna. Förutom att träna boxer så är Carl utbildad MH-figurant och Katarina utbildad tävlingsledare i bruksprov. Under helgen tänkte vi ge deltagarna möjlighet att pröva på övningar i personsök och uppletande av föremål. Personsök passar ofta boxern som hand i handske då de får arbeta mycket på egen hand och ofta har stort intresse i människor för att få lek och bus. I personsök krävs det av föraren att vara "terränggående" och aktiv i hela gruppens hundar vid träning genom att agera exempelvis figurant (gömma sig för hundarna i skogen och belöna när man hittas). En helg går fort men vi hoppas kunna dela med oss av våra erfarenheter med boxern som brukshund. Ska bli jättekul med ÖLOs lägerhelg och att få träffa och lära känna alla deltagare och era fina boxrar.

 

INSTRUKTÖR SUSANNE "SUSSIE BOXER" JOHANSSON - BRUKSLYDNAD

sussieBoxerWebSussie heter jag och har haft boxer sedan 1990. Min första boxer var en hane på 1,5 år och världens snällaste. Sedan kom min första egna boxervalp -91 och jag gick kurs på brukshundsklubben där min instruktör sade att har man skaffat sig en boxer så har man skaffat sig problem och jag bestämde mig för att han hade så fel och sedan dess har jag tränat och tävlat mina boxer i bruks spår upp till elit och lydnad.
1996 utbildade jag mig till instruktör inom SBK och till figurant vid MH/MT. Jag älskar att träna och tävla mina boxer, att utmanas och se till vilken individ jag har och vad just den här individen behöver för att jag ska nå mina resultat av träningen. Det går att utveckla hundarna så enormt mycket så vi har aldrig tråkigt tillsammans.
Jag tycker även utställningen är kul med mina hundar. Just nu har jag två boxer tikar hemma Ingrid som är 2 år och Måna som är 1 år, de tränas i spår, uppletande, lydnad och specialsök. Vi har kul tillsammans och kanske ska vi även ut på dom officiella tävlingarna:)

Jag tycker att lydnad är enormt rolig med våra boxer, att få se utvecklingen i momenten vi vill lära dom och glädjen hundarna har när vi erbjuder dom nya spännande övningar. Att se när våra boxer sprudlar av energi som vi ska ta vara på i våran lydnadsträning. Även då det kanske går lite för fort i motsatt riktning :) Eller att hitta motivation hos hunden för att utveckla ett samarbete i just lydnaden:)

Mitt mål med lägret är att motivera och kunna ge bra verktyg för ett roligt och fint samarbete tillsammans med eran hund för att börja och eller fortsätta träna och ha många härliga stunder tillsammans både till vardags och på träningsplan.

 

 

 

 

oloSpecial2023Lördag den 2 september är det utställning för boxer på Solna Sundbybergs Brukshundklubb,

Domare är Tamás Radványi från Ungern som för första dömer i Sverige. Anmälan är öppen fram till den 22 augusti. Varmt välkommen!

 

>>> Anmäl dig här

 

 

 

 

domareTamasRadvanyiJag föddes i Budapest 1968 och jag bor nu där med min familj. Jag tog min examen 1993 på maskintekniska fakulteten vid universitetet i Miskolc och är svetsingenjör. Jag har ägt och fött upp någon typ av djur sedan min barndom.I början av 1990-talet köpte jag min första utställningshund, en rottweiler. Jag började även träna mina hundar för bruksarbete och det har jag fortsatt med. Jag har ägt, tränat och fött upp boxer sedan 1994. Jag har fött upp och ägt flera nationella och internationella Champions. Jag avlade min domarexamen 2012 och är auktoriserad att döma Grupp 2. De senaste åren har jag haft möjligheten att döma på klubbutställningar, årsvinnarutställningar, CACIB utställningar, avelstester och avelskorning runt om i Europa.

 

 

 

savethedateOloM2023

StoraBoxerdagen 2023 ÖLOVälkomna till Solna Sundbybergs Brukshundklubb Söndag 23/4 och fira Stora Boxerdagen.

Vi träffas kl 10 och du kommer kunna prova på drag och annat kul. Korvgrillning.

För att hitta till SoSu, lägg in Brukshundvägen på GPS:en, följ den till slutet, ända in i skogen.
(om du lägger in brukshundklubben i GPSen, så blir du felnavigerad)

 

 

 

 

 

På grund av sent avhopp av nominerad ordförandekandidat står valberedningen utan förslag till ny ordförande i ÖLO-styrelsen 2023. 

Vid ÖLOs årsmöte på söndag 19/2 kommer valberedningen be årsmötet att öppna upp nomineringsperioden för posten som ordförande, och enbart den nu vakanta posten inga övriga poster. 

Om årsmötet säger ja till att öppna upp nomineringsperioden kan en valbar kandidat föreslås och väljas på plats, "ropas från golvet". 

 

 ÖLO årsmöte 2023

Datum: Söndag 19/2.
Tid: 11:00-12:00
Plats:  Solna Sundbybergs brukshundklubb 

 

Vid intresse läs mer på Svenska Brukshundklubben FAQ valordning,

7. Vad är synnerliga skäl för att ansöka om extra nomineringsperiod?

https://brukshundklubben.se/om-oss/organisation/foreningsinformation/moten/faq-valordning/#Vad%20%C3%A4r%20synnerliga%20sk%C3%A4l

 

Normalstadgar för lokalområde inom rasklubb med två nivåer

https://brukshundklubben.se/media/n25ermcy/normalstadgar_rasklubb_lokalomr_2nivaer_2020-06-13.pdf

arsmoteKallesleOlo

Välkomna till ÖLOs årsmöte 19 februari på SOSU BK* kl 11.

Årsmötet är för alla medlemmar i ÖLO. Ta chansen att göra din röst hörd och vara med och välja en ny styrelse. När mötet är klart firar vi med smörgåstårta samtidigt som vi firar våra ÖLO-mästare, utser mottagare av makarna Johanssons hedersutmärkelse och tackar av avgående ledamöter.

Vi hoppas se dig på årsmötet. Anmäl ditt deltagande till sekr@olo.boxerklubben.org senast den 15 februari och ange om du är vegeterian/allergiker.

Årmöteshandlingarna kommer delges via mail samt läggas upp här på websidan senast 7 dagar innan mötet.

Välkomna!

 

Årsmöteshandlingar

 

*Solna Sundbybergs Brukshundklubb hittar du genom att lägga in Brukshundvägen i Sundbyberg i GPS:en. Följ vägen till dess slut, ända in i skogen. Du kommer till en parkering som tillhör brukshundklubben. Kommunalt kan du åka till Hallonbergen, därifrån är det 1 km till klubben.