Läger 2019
Boxerläger 2019
Boxerläger 2019 arrangeras 14-20 juli på Tånga Hed i Vårgårda. Det kommer att finnas tio grupper; IGP, spår, sök, lydnad/uppletande samt den populära äventyrsgruppen. Boendet sker i baracker eller på campingplatsen i egen medhavd husvagn eller tält. Tångas restaurant lagar maten och väljer man helpension serveras frukost, lunchlåda och middag i Tångas matsal. På kvällarna samlas vi i vår pub där man kan köpa sig något att dricka eller något gott från grillen.
Under veckan tränar vi hund från morgon till kväll, de flesta grupperna varierar specialarbete med lydnad på de marker och gräsytor vi har tillgång till.
Vi brukar försöka ha en föreläsning av något spännande hundrelaterat ämne under veckan och vi planerar för ytterligare en lagtävling även under 2019. Under veckan arrangeras också den berömda ”Boscarsgalan”, då äter vi tre-rätters på vita dukar och delar ut priser till nominerade deltagare.
Anmälan till boxerlägret 2019 släpps 00:00 den 1 april.
Följ Boxerlägret på Facebook, där presenteras instruktörer, nyheter och annat roligt! Sök på Boxerläger 14-20 juli 2019. Glöm inte fylla i grupp om du har svårt att hitta.
Frågor? Kontakta Agneta Lundström 070-994 36 52 eller Cecilia Thelin 070-228 26 13, alternativt via epost lager@boxerklubben.org.
*Deltagarlistan publiceras inte på https://boxerklubben.org med hänsyn till dataskyddslagen GDPR.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2463
”Jag älskar att tävla!”
Rubriken är Eva Maries ord och hon har tävlingsframgångar i flera grenar, både med och utan hund. Bland annat i agility, triathlon och barmarksdrag med flera mästerskap och medaljer.
Vill du veta mer är det bara att klicka in på www.propiraya.wordpress.com
Eva Marie är utbildad inom mental träning & coachning och etologi (läran om djurens beteende) samt arbetar idag som hundinstruktör och coach i det egna företaget ProPiraya. Hon har också deltagit vid TV-programmet SVT Atleterna, 2014.
Vad handlar föreläsningen om?
Svar på vad mental träning kan ge dig.
Verktyg som du tar med dig ut på banan/plan för att känna den där känslan du vill ha!
Vi kommer att gå igenom fokus, nervositet, prestationsångest, känslor och tankars betydelse - hur de påverkar dig och din boxer samt mycket annat!
Eva Marie är en inspirerande föreläsare och man går därifrån med många positiva tankar på hur man kan förändra sitt träningsupplägg och agerande på själva tävlingsdagen.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2701
”Vem, mer än jag, röstar för att 1 april blir officiell helgdag?”
”Hur ska jag hålla mig vaken”
”Ringer du och väcker mig i tid?”
”Tänk att få träna och prata BOXER i en hel vecka”
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3834
Anmälningsformuläret är tyvärr inte mobilanpassat, det fungerar alltså mindre bra på telefon. Bäst är att använda en vanlig skärm/dator men har man inte tillgång till det så går det istället att öppna formuläret i ett eget fönster. Det blir kanske inte så snyggt, men det fungerar i alla fall.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2543
Priser Boxerläger Tånga Hed 2019
Kursavgift 1900 kr
Enkelrum 1800 kr
Del i dubbelrum 1350 kr / person
Campingtomt 1700 kr
Helpension 1700 kr
Boscar (ingår i helpension) 350 kr
Anmälningsinformation!
Den 1 april klockan 00:00 är det anmälningsstart till lägret!
Ha alla uppgifter redo, glöm inte medlemsnummer!
Om önskad grupp blir full går det bra att stå som reserv, du kan också anmäla dig till en annan grupp men göra en notering om att du önskar köa till annan plats.
När din anmälan är inskickad får du information om regler för anmälan och avbokning.
Läs reglerna!
Om det krävs veterinär- eller läkarintyg för en avbokning får du själv se till att det kommer in ett intyg till boxerklubben för att få tillbaka avgiften.
Observera att det inte går att byta dagar eller delta endast under ett par dagar med prisreducering. Lägret pågår mellan söndag till lördag, det får man betala även om man av någon anledning lämnar tidigare.
Tre veckor innan lägerstart kan ändringar inte göras av mat och boende.
Vill du komma tidigare bokar och betalar du själv extra nätter med Tånga, men observera att från och med lägrets första dag ligger bokningen och betalning via Boxerklubben. Nämn att du från och med söndagen deltar i Boxerlägret så ordnar Tångas duktiga personal så att du behåller campingplats eller rum över lägerveckan. Lägerledningen ansvarar alltså för alla bokningar under lägerveckan!
Anmälningsavgiften ska betalas enligt besked vid anmälan, vid utebliven betalning går din plats till någon annan. Lägerledningen kommer inte att påminna om utebliven betalning.
Boxer har förtur till platserna under en månad. Den första maj fördelas eventuella platser som finns kvar till intresserade med annan ras.
Du som har annan ras anmäler INTE via anmälningsformuläret.
Du skickar en anmälan via mail till lager@boxerklubben.org med följande uppgifter:
önskad grupp, hundras, hundnamn, ålder på hund samt namn, adress, telefonnummer, personnummer, önskad grupp, önskat boende samt helpension eller ej.
Skriv också in eventuell avvikande kost. Anmälning till Boscarsgalan gör du också här.
Anmälning som saknar info enligt ovan kommer att returneras.
Har du annan ras kan du anmäla dig redan från den 1/4, men du får inte besked om en eventuell plats förrän efter den 1/5. Tackar du då ja så är din anmälan bindande och anmälningsavgiften ska betalas omgående.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2482
Gruppen passar alla som är intresserade av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsformen.
Det är viktigt att alla i gruppen engagerar sig genom att lägga spår eller hjälpa till på lydnadsplanen.
”Jag heter Britt-Marie Tiderman och kallas av många för Prickis. Anledningen till detta är att min första egna hund, Jacke, var av rasen dalmatiner. Jag började att tävla med Jacke och han blev rasens första hane att bli lydnadschampion. Vi tävlade även i bruksgrenen sök och blev uppflyttade till elitklass. Efter Jacke följde många år med schäfer och idag har jag kelpie.
Jag har jobbat som instruktör samt tränat och tävlat bruks och lydnad med mina egna hundar i många år.
Mitt hundtänk är en blandning av ”skolor”, HELT baserat på den enskilda hundindividen. Jag tror nämligen att alla metoder passar någon hund men att alla hundar inte passar för vissa metoder.
Jag tycker också att det är mycket viktigt att ta hänsyn till förarens/ägarens person, det är ändå han eller hon som ska tillämpa metoden.”
Mer info om Britt-Marie hittar ni här:
http://www.123minsida.se/prickis/26686128
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2608
Det här gruppkonceptet passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad. Det är viktigt att man inser att sökträning är ett grupparbete som samtliga deltagare förväntas engagerar sig i. Arrangemanget förutsätter att alla deltagare är medvetna om att det gäller både i sökskogen och på appellplanen, till exempel som figge, funktionär eller engagerad publik.
Jonny heter jag och är medlem i GMBK. Jag har hållt på med hund i ca 20 år och tränat sök i ca 15 år. Har varit med på SM med två hundar. Med Hobbit startade jag två gånger och med min nuvarande hund Rambo [8 år] har jag deltagit tre gånger med två bronsplaceringar som bästa resultat. Vi har även blivit uttagna till NM två gånger och även där har vi en bronsplacering som bästa resultat.
För mig är det viktig att ha en bra relation med min hund, det gör träningen så mycket lättare. Att vara tydlig och konsekvent är också viktigt. I söket bygger jag upp ett stor figurantintresse vilket är lika med motivation hos hunden. Vi ska hitta övningar som tar oss framåt i träningen och som gör att vi slipper bli överraskade när vi kommer till tävling.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2554
Gruppen passar alla som är intresserade av bruksgrenen spår samt lydnaden som ingår i tävlingsformen.
Det är viktigt att alla i gruppen engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller agerar statister på lydnadsplanen vid behov.
Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra tre schäfrar Papaya, Dante och Lyx i Landvetter utanför Göteborg.
När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes.
1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Efter honom kom Kalle, min andra boxer, och vi tävlade bland annat rapport och elitspår.
Samtidigt tävlade jag och Ronnie hans schäfertik Jazza i rapport och vi deltog på 4 SM och ett Nordiskt mästerskap med henne. Hon var en fantastisk hund och jag tog en valp efter henne som heter Papaya. Papaya är en underbar kompis och hon älskar att träna och göra roliga saker. Med henne har vi kvalat och deltagit på 5 SM i rapport och har haft förmånen att få vara med i landslaget och representera Sverige 4 gånger på Nordiska mästerskapen där vi har tagit 2 guld, 1 silver och 1 brons. Papaya är sedan förra hösten pensionerad från rapporten. Lyx är nu tre år och vi är uppflyttade till högre spår och högre rapport. Vår tredje schäfer Dante tränar Ronnie i svenskskyddet.
Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av mina nyckelord för en bra träning och en god relation är glädje och motivation!
Jag tycker SBK är en fantastisk förening att få vara med i och jag är utbildad tävlingsledare och tävlingsinstruktör i bruks/lydnad.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2680
Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan, i skogen samt har en förbokad halvdag på en IGP-anläggning.
Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Nytt för i år är att vi även ska åka till en fast IGP-anläggning med figurant som ska kampleka med hundarna plus att hussar & mattar får mer insikt om bruksgrenen IGP (tidigare IPO).
Boxern Tarraz (9 år) och jag tävlade med husse Ulf i elit rapport och deltog i Bruks-SM 2016. I familjen finns också 3-åriga Tzar som är Tarraz son. Vi tränar rapport och spår med ”lilleman” och är tävlingssugna!
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2662
Det här gruppkonceptet var nytt förra året och gensvaret var positivt, gruppen blev snabbt fulltecknad. Gruppen innehåller alltså inte specialdelarna spår, sök eller rapport, tiden fördelas mellan lydnad och uppletande. Träningen är tävlingsinriktad.
Jag heter Linda Segerdahl och jag bor i Göteborg där jag också arbetar som legitimerad djurskötare. Jag är född och uppvuxen med schäfer men när jag fick min egna hund -97 så var det en bordercollie.
Idag har jag min stjärna Cnas, en malinois på 3 år. Vi tränar lydnad, spår, sök och skydd.
Som instruktör tycker jag att det är viktigt att läsa in hela ekipaget och kunna hjälpa utifrån olika förhållanden och förutsättningar och mål. Det ska kännas "rätt" för förare och hund och det allra viktigaste är att man har roligt tillsammans!
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2678
Gruppen passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad. Det är viktigt att man inser att sökträning är så mycket mer än den egna hunden, sökträning är ett grupparbete som samtliga engagerar sig i. Arrangemanget förutsätter att alla deltagare är medvetna om att det gäller både i sökskogen och på appellplanen!
Jag heter Johanna och bor i Kareby utanför Kungälv. Jag är uppvuxen med schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Med honom tävlade jag Elit spår och Sök Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop. Just nu har jag Iver som är 3 år. Vi är godkända i lägre klass Sök.
Vad jag än tränar med min hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, Motivation, Grunder, Koncentration och Tydlighet är några ledord. Min filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt. Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på.
Att man i bland måste gå utanför sina ramar är bara utvecklande. Finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för ekipaget.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2723
Gruppen passar ekipage med tidigare erfarenhet av IGP och som vet vad som krävs av hund och förare samt är väl insatta i hur sporten fungerar.
I have been working with dogs around 15 years, qualified FCI helper. My first dog was a boxer female Momo’s Tecka with whom I competed two times in Atibox VM.
After that I have had two German shepherds (always looking for the next boxer 😊)
In Finland I’m training a group around 15 dogs; boxers, dobermans, bouviers, rottweilers, german shepherds and malinois.
As a helper I always take every dog as an individual and I seek the best possible way of working for every dog (and for the handler also).
My opinion is that IGP is always team work. The team consist of helper, dog and handler and they should always work as a team towards common goal.
Looking forward seeing you all in boxer camp!
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 2796
Det allra första boxerlägret i klubbens historia var 1984 i Brittsand, Ludvika. Dryga 60-talet glada boxerägare möttes upp för en helg, fredag - söndag, fylld med aktiviteter som valputvecklingskurs, hundsjukvård, tipspromenader, lydnads och bruksträning, plocka svamp och fiska bland annat. Och trevlig samvaro på kvällarna. Då i Brittsand hade Mats Jansson, tidigare ordförande i klubben, och Kjell Jufalk, uppfödare, tagit fram en apportbock som blev lägerstafettpinne. Det första lägret arrangerades av GDLO och redan nästa år tog SLO över stafettpinnen, utökade lägret med en dag och då stod bruks, utställning, lydnad och hundvård på schemat i Mölle "by the sea".
Stafettpinnen gick vidare till VLO 1986 i Bokenäs. Lägret vandrade runt i Sverige och blev med tiden en hel vecka som det är idag och har arrangerats på Tånga Hed de senaste tio åren.
Utvecklingen med lägret har varit och är än idag fantastisk när det gäller arbetande och tävlande boxer, med bra instruktörer och nya inlärningsmetoder.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 3474