PM till boxerspecialen i Växjö, 18/9 kan nu laddas ner här.

domareKalleJag är född 1947 och har alltid älskat hundar. En långhårig tax ingick i familjen när jag var liten, men när jag fyllde 15 år fick jag möjlighet att skaffa min första egna boxer. Det var Isomajs Charlotte (Lotta). För att ha råd med dom 450 kr hon kostade hade jag sparat i flera år och bl.a. klippt grannarnas gräsmattor. Jag tillbringade många helger på Isomajs kennel, som då hade c:a 30 vuxna boxer, massor med valpar och unghundar samt inackorderingar av alla raser. Jag fick också åka med på utställningar och där lärde jag känna Marion Humble.

Mina förhoppningar om en utställningschampion eller åtminstone en brukschampion, insåg jag snart inte skulle infrias med Lotta. Nästa köp lyckades bättre: blivande Champion Karstorps Gin. Jag hade turen att tidigt lära känna hundfotografen och boxeruppfödaren Charlie Andreason "Andreas". Honom lärde jag mig mycket av. Utbildade mig till ringsekreterare och tjänstgjorde på en mängd utställningar.

Kennelnamnet "Kalles" var ju självskrivet och jag födde upp 13 kullar mellan 1965 och 1983.  Hade nära samarbete med kennlarna  Boxzent´s och Kajdys och vi importerade flera hundar från kennel Gremlin i England. Bland andra Ch Gremlin Stormy Night, Gremlin Mere Finesse och den mycket använda avelshunden Gremlin Torenzo.

1977 var jag klar med domarutbildningen. Jag har sedan dess dömt c:a 7 500 boxer över hela världen. Däribland Världsutställningen i Stockholm 2008 och i Moskva 2016  samt 7 gånger vid officiell utställning med CC i Storbritannien.v1997 utsåg Kennelklubben mig till Allrounddomare med rätt att döma alla raser. När det inte är coronatider brukar jag döma c:a 35 helger per år. Även om jag uppskattar att få döma alla raser, så är det roligast med boxerspecialer.

Jag har inte haft någon egen boxer på rätt många år, men det är fortfarande "Rasen Nummer ett" för mig. Jag har under senare år haft förmånen att få umgås med en härlig boxerhane som daghusse.

 

ogloSpecial2021

 

 

ÖGLO kallar till årsmöte torsdagen den 22 april klockan 20.00.


Vi kommer att genomföra ett digitalt årsmöte under rådande omständigheter och de medlemmar som anmält sig kommer att få en länk till zoom i god tid innan mötet.
Anmälan ska ske senast den 15 april till emmagavelli@hotmail.com

Årsmöteshandlingarna finns här nedan och på ÖGLOs facebooksida. 

 

Dagordning Årsmöte          Valberedningens Förslag 2021         Verksamhetssammanställning för 2020        

Måluppfyllelse Vision och Mål 2020                   Vision och Mål 2021