AS önskar alla deltagare på årets Boxer-SM lycka till och en härlig helg!

Program för Boxer-SM 2021 med starttider för alla tävlingar. Finns även på SM-sidan.

Nu finns PM för Boxer-SM att ladda ner från SM-sidan

boxerSmAnnons2021WebIdag är sista dagen för anmälning till Boxer SMs utställning. Du anmäler dig genom att klicka på länken här. Anmälan Boxer SM utställning

 

 

 

 

 

 

Nu är senaste protokoll från AS styrelsemöte 2021-06-01 samt protokoll från Verkställande utskott möte nr 1 2021-06-09 publicerat. 

Notera att protokollen är enbart tillgängliga för inloggade medlemmar. 

Till protokoll

boxerbladet2021Nr2Och nu på eftermiddagen hälsar dom att delar av tidningen nu är i tryck och att arbetet fortsätter imorgon.

I mitten/slutet av nästa vecka börjar tidningarna trilla ner i medlemmarnas brevlådor
(och till de som prenumererar).

Tryckeriet har även skickat en liten hälsning från produktionen när plåtarna framställs, och önskar med det alla läsare en fin sommar.

Vi på Boxerbladets redaktion vill passa på att tack alla medlemmar och skribenter som varit med och bidragit till det här numret och önskar alla en riktigt fin midsommar.

smBildAnnons2021

Klicka på datum för att komma direkt till anmälningsformulär.

13 augusti - Lydnadsprov (Startklass, Klass 1, 2, 3)

14 augusti - Bruksprov spår och sök 

14 augusti - IGP, FH och BSL

14 augusti - Utställning (valpar 4-6 mån, 6-9 mån) 

15 augusti - Utställning (vuxna, veteraner) 

 

Notera Coronarestriktioner under Boxer-SM
Max en person per hund och vi stänger anmälan vid 80 anmälda, inga tält vid ringarna. Läs mer här.


Plats: Tångahed, Vårgårda

Uställningsdomare Hans Åhnström, Sverige 

Kontaktperson: Kristin Bergström sekr@boxerklubben.org.

Klicka här för att komma till sidan för Boxer SM 2021

AS-bloggen är uppdaterad med information om hur man kommer åt bonusmaterial från Boxerbladet som publiceras här på webbsidan.

ANMÄL ER HÄR

(OBS: Nytt anmälningsystem, men följ bara instruktionerna på skärmen.)

utstallningNVLOAnnons

utstallningNVLODomarpresentation

 

Nu finns protokoll från BF samt från AS styrelsemöte 2021-04-07 publicerat. 

Notera att protokollen är enbart tillgängliga för inloggade medlemmar. 

BF

Konstituerande

Styrelsemöte

familjehundWinterBoxern som familjehund är tema för nästa nummer av Boxerbladet. Redaktionen söker därför berättelser om olika boxerliv. Vill du hjälpa till? Klicka på bilden så kommer du till frågorna.

glomInteBoxerdagenSnart är det dags! På fredag firas den Stora Boxerdagen. Det berättade vi om i senaste numret av Boxerbladet. Hur kommer du och din boxer fira? Berätta och lägg upp bilder på Boxerklubbens Facebooksida. FIna priser utlovas.

Läs mer på https://www.facebook.com/SvenskaBoxerklubben

 

 

 

Nu finns uppdateringar kring SRD (särskilda rasspecifika domaranvisningar) och brakycefali (kortnosighet).

Du hittar dem under menyn Avel & Hälsa eller genom att klicka på länkarna nedan.

SRD       Brakycefali

uppfodarUtbildning20210329Boxerklubben anordnar två uppfödarutbildningar parallella med varandra
och nu finns det 4 platser kvar i den andra kursen med start den 22 april.
Anmälan sker enligt info i den bifogade annonsen, klicka på den för att se i större storlek.
För de som går den första kursen så startar den den 21 april.
 
 

lager2021Boxerhuvud

Missa inte sommarens bästa träningsläger för dig och din hund!
Alla varmt är välkomna att delta oavsett erfarenhet och kunskap!

* Det finns platser kvar i Lisas grupp, ett jättebra tillfälle för dig som behöver grundträning med din första boxer eller som är sugen på att veta mer om hundträning och bruks.

* Det finns ett par platser i våra spårgrupper, bruksspår eller FH-spår. Perfekt för dig som vill utveckla din spårhund

* Det finns också möjlighet till plats i gruppen uppletande/ lydnad, ett bra tillfälle till fokus på uppletandet som både är roligt för hunden och ett viktigt moment i tävling! 

Alla våra instruktörer känner väl till boxern och alla är väl meriterade!
 
Tillgången på platser förändras hela tiden, vill du veta mer så går det bra att kontakta lägerledningen, lager@boxerklubben.org.
 
För att läsa mer om de olika grupperna och hitta länk till anmälan, klicka här så kommer du till Boxerlägrets sida.

bb12021Årets första Boxerblad, på hela 52 sidor, är nu packat och klart för inlämning till Posten. Så inom några dagar trillar den ner i brevlådor runt om i landet hos Boxerklubbens medlemmar och prenumeranter.

Trevlig läsning önskar vi på redaktionen!

paskbildAs2021

boxerlagerVinjett

Dags för anmälan

Det börjar dra ihop sig och tanken är att anmälan till årets Boxerläger ska öppna kl 00:00 natten till 1 april (precis som vanligt).
 

AS-bloggen är uppdaterad med det senaste från AS om Boxerfullmäktige 2021.

uppfodarUtbildning20210329Vi planerar för ytterligare en kurs nu i vår, så ANMÄL ER enligt annonsen , senast 12 april, så ser vi när vi kan starta upp kurs II.

Vi REKOMMENDERAR er att läsa ny info om kommande krav på uppfödare, publicerad på SKKs hemsida samt på Boxerklubbens Facebook.
 
Tyvärr så har några anmälningar hamnat i Marithas skräpkorg, ni som inte fått en bekräftelse på er anmälan får anmäla sig igen.
Se information och anmälan i annonsen. (Klicka på bild annonsen för att se i större storlek)
 
Hälsningar Avdelningsstyrelsen

Nu är senaste protokoll från AS styrelsemöte 2021-03-17 publicerat. 

Notera att protokollen är enbart tillgängliga för inloggade medlemmar. 

Till protokoll

bruksfragan

Inför nästa Boxerblad som har bruks som tema vill vi ställa en kort fråga till alla boxerägare! Du hittar frågeformuläret här, under Du och din boxer. Tack på förhand för ditt svar. :)

boxerekipageTriptykJan21

Nu är resultatlistorna uppdaterade och sträcker sig fram till sista december 2020. Många tävlingar har blivit inställda men några boxerekipage hann ut på tävlingsbanorna. Möt Anne Sternbrink med Vita, Cecilia Ling-Vannerus med Fajter och Anna Lindqvist med Asta. Länk till boxerekipage.

Handlingarna till Boxerfullmäktige finns nu publicerade under Aktiviteter > Boxerfullmäktige. Där ingår dock inte eventuella bilagor och ekonomiska handlingar utan dessa har skickats till lokalområdenas styrelser.

AS-bloggen är uppdaterad med information om planerna för distansutbildningar i AS regi.

Här nedan kan du ta del av SLUs presentation från ÖLOs årsmöte 2021 angående hur de planerar att förvalta donationen från Makarna Johansson.

Östra lokalområdets styrelse vill passa på att tacka Professor Henrik Rönnberg och Leg Vet Sara Saellström för en informativ och väl genomförd presentation vid vårt årsmöte.  

Klicka på bilden för att ta del av presentationen.

oloFramsidaSluBoxerpresentation2021

 

boxerlagerVinjett2Dags att avslöja årets andra lägerinstruktör!  Läs mer här.

AS-bloggen är uppdaterad med det senaste från AS om Boxerfullmäktige 2021.

boxerlagerVinjett2Drömmer du om sommaren och Boxerläger? Du är inte ensam. Lägerkommittén arbetar för fullt och nu är information om den första instruktören släppt.

OBS: Lägrets genomförande är naturligtvis beroende av COVID-19 situationen och gällande regler och rekommendationer.

Läs mer här.

Webredaktionen har fått in rapporter om att det återigen förekommer bluffmejl som ser ut att komma från riktiga mejladdresser inom Boxerklubben men som alltså är fejkade. Var därför extra uppmärksam och om mejl inkommer där man efterfrågar pengar eller kontodetaljer så dubbelkolla alltid med personen som står som avsändare att de verkligen har skickat det mejlet.

bluffMejl

sbkLogo

I SBK-info från januari finns mycket matnyttigt för alla klubbaktiva. Bland annat påminner de om den verksamhetsstatistik som ska skickas in och om vilka uppgifter som ska uppdateras hos SBK efter årsmötet. De tipsar om bra stöd för de som är nya styrelsen och om att ta hjälp av SBKs föreningscoacher. Kanske vill du nominera klubben eller en klubbkamrat till årets Agriastipendie? Eller söka stipendie ur SBKs minnesfond? Om detta och mer därtill kan du läsa i månadens SBK-info.

Länk till SBK-info januari

valpErikSundbergDen nya valphänvisningen presenterar nu alla registrerade valpkullar och därför kan vi räkna med att allt fler valpköpare söker sig till uppfödarregistret.  Tyvärr är många uppgifter i registret inte korrekta.
 
Vi ber därför alla anslutna uppfödare att gå in på uppfödarregistret och kontrollera sina uppgifter. Är något inte korrekt, maila rätt uppgifter till ulrika@boxerklubben.org så rättas det till.  Vi vill också veta om din kennel inte längre är aktiv, så vi i så fall kan ta bort den från registret.

hundtoppI olika facebookgrupper har det dykt upp bilder på väldigt snygga hemmastickade boxertröjor.Tröjan som Bosse bär är skapad av Kerstin Nilsson som har stickat många tröjor, helt på fri hand. En tröja hamnade hos Inger Tjärndal och i senaste numret av Boxerbladet har vi kunnat läsa om hur Inger från denna tröja tog fram ett stickmönster. Nu ligger mönstret och Ingers historia om tröjan uppe på Hantverkssidan. Så nu är det bara att börja sticka!

Länk till Hantverkssidan

Den nya resultatrapporteringen finns nu uppdaterad under tävlingsresultat, Resultat för spår, sök, rapport, BH, IGP och BSL finns för åren 2009-oktober 2020 samt lydnad för 2017-oktober 2020.
Programmet Lathunden som används för att få ut resultaten har uppvisat en del oväntade och märkliga felexporter. Varför det blir fel vet vi fortfarande inte men nu ska de listor som är uppe vara korrekta. Om du saknar ett resultat
eller ser att något resultat är felaktigt, maila till webredaktion@boxerklubben.org. Ange hundens regnr samt vilken tävling det gäller, så lägger vi in resultatet efter kontroll mot SKK Hunddata.

LOGO SvartxTransp siluettFrån och med i år gäller nya turordningsregler för domare till Boxer SM. Från 2022 ska lokalområdenas boxerspecialer hämta sina domare från Judges List for Atibox World Show, svenska domarlistan eller den engelska A+B-listan. Här nedan presenteras den nya turordningen och den reviderade svenska domarlistan.

banner

LO Datum Plats Domare Info
VLO 2021-06-06 Lerum Tuula Seppälä, Finland Anmälan ej öppen
SLO 2021-06-20 Bjuv Fabrizio Censi, Italien Anmälan ej öppen
NVLO 2021-07-26 Örebro BK Kåre Olesen-Norklit  Danmark

Anmälan ej öppen

Boxer-SM 2021-08-15 Tånga Hed, Vårgårda Paul Keenan Irland Anmälan ej öppen
ÖLO 2021-09-04 Rasbo Kil, Uppsala Annmari Maeland, Sverige Anmälan ej öppen
GDLO 2021-09-05 Gysinge Stephen Gething, England Anmälan ej öppen
ÖGLO 2021-09-18 Växjö Karl-Erik Johansson, Sverige Anmälan ej öppen

Boxerklubben donerar en miljon kronor till SLU för forskning kring cancer hos boxer men också andra hundraser.

– Vi är mycket glada för att ta emot en så stor donation. Gåvan kommer att göra verklig skillnad för forskningen om de vanligaste cancerformerna hos boxer. Det kommer öka kunskapen om sjukdomarna, ge bättre och säkrare behandling till drabbade hundar, men också leda till ökad förståelse om tumörsjukdomar hos människor, säger Henrik Rönnberg, onkolog och professor vid institutionen för kliniska vetenskaper.

Läs hela pressmeddelandet från Sverige Lantbruksuniversitet här

slu logo webb

ÖLO Nominera till Makarna Johanssons Hedersutmärkelse  - Klickar här

Boxerklubben har från och med 13 juni i år fått nya stadgar. De har fastställts av Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse. De nya stadgarna har en ny valordning som innebär att valberedningen ska lämna in ett preliminärt förslag om lokalområdesstyrelse senast den 15 november.

Om du som medlem vill lämna alternativa nomineringar har du sedan en månad på dig. Senast den 15 december ska du kontakta styrelsen med dina förslag på de du vill ska sitta i styrelsen. Personerna ska vara valbara, dvs de ska vara villiga att ta på sig uppdraget. Du kan alltså inte längre lämna dina alternativa förslag under själva årsmötet.

Det slutgiltiga förslaget presenteras i god tid före årsmötet och finns med i årsmöteshandlingarna. Låter det komplicerat? Läs själv i stadgarna, länk finns här (se § 10).

kontakta valberedningen:
Helena Fredriksson - helena@boxerklubben.org
Carl Björkqvist - c.bjorkqvist@gmail.com
Anders Birkeland - anders@gfstudios.se

kontakta styrelsen:
sekr@olo.boxerklubben.org

Valberedningens preliminära förslag till ÖLO-styrelse 2021

 Ordf  Vakant  1 år
 vice ordf  Agneta Lundström  1 år
 Kassör  Katariina Groth  1 år fyllnadsval
 Sekreterare  Helén Mällström  2 år
 Ledamot  Lena Sehlin  1 år
 Ledamot  Susanne Thors  2 år
 Ledamot  Katarina Magnusson  2 år
 Suppleant  Viveka Aronsson  1 år fyllnadsval
 Suppleant  Vakant  2 år

REVISORER

 Revisor  PO Sundelin  1 år
 Revisor  vakant  1 år
 Revisorsuppleant  Susanne Häggblom  1 år