boxerlagerVinjett2

OBS: Nedanstående gäller med reservation för COVID-19 situationen och gällande regler och rekommendationer.

Boxerläger 2021 arrangeras 12-18 juli på Tånga Hed i Vårgårda. Under lägerveckan tränar vi hund från morgon till kväll i instruktörsledda grupper. De flesta grupperna varierar specialmoment med lydnad på de marker och gräsytor vi har tillgång till. Det kommer att finnas tio grupper; IGP, spår, sök, lydnad/uppletande samt den populära äventyrsgruppen, Grupp Lisa.

Boendet sker i baracker eller på campingplatsen i egen medhavd husvagn eller tält. Det finns möjlighet att boka mat som tillagas i Tångas restaurang, då väljer man helpension och får frukost, lunch och middag.

En föreläsning är planerad under veckan.

Följ Boxerlägret på Facebook, där presenteras nyheter och annat roligt om lägerveckan! Sök på Boxerläger 18 juli – 24 juli 2021. Glöm inte fylla i grupp om du har svårt att hitta.

Frågor? Kontakta Agneta Lundström 070-994 36 52 eller Cecilia Thelin 070-228 26 13, alternativt via epost lager@boxerklubben.org.

 

fb

Den här gruppen tränar bruksmomentet uppletande samt brukslydnad. Träningen är upplagd med inriktning på tävling. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.

annaJohansson

"Hej jag heter Anna och jag skaffade min första hund 1990. Jag blev aktiv i SBK som instruktör -95. Jag brinner för spåret och tycker mycket om att pilla med brukslydnaden och uppletandet. Jag har tävlat elitklass spår och jobbat med sprängmedelsök med tidigare hundar. Är även specialsöksinstruktör. Nu har jag en unghund 8 månader schäfertik där tanken är att vi ska köra spår och specialsök.

För mig skall hundträning vara rolig, enkel och utvecklande.

Ser fram emot en vecka i härliga boxrars och förares sällskap."

Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningen är tävlingsinriktad. I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt.Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningen är tävlingsinriktad. I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt.

evaJacob

 

”Mitt namn är Eva Jakob och jag bor på Alnö utanför Sundsvall. Jag har haft hund i nästan hela mitt liv. Det började med en engelsk setter och en boxer, har sen gått via riesen- och dvärgschnauzer till malinois. Nu har jag två malinois tikar, i familjen finns det även två gråhundar.

Inom hundsporten är jag mångsysslare; med min förra tik, Cajsa, har jag tävlat elit skydd, elit spår och elit sök. Tyvärr blev hon akut sjuk i juni -19 så hon fick somna in. Chili, min äldsta tik, 5 år, tävlar jag elit spår, högre sök och högre skydd med. Cayenne, min yngsta malletjej har hunnit bli drygt 16 månader och tanken är att vi åtminstone ska komma till start i appellen i år. Hon tränas också i skydd och sök. Jag tävlar också drag, både barmark och vinter, med mina tikar.

Viktigt för mig i all hundträning att vi är ett team, jag och min hund. Jag tänker gärna "utanför boxen" och tycker om att utmana och samtidigt stärka min hunds självförtroende i olika uppgifter, och här ju spåret fantastiskt!!Jag ser framemot en vecka med en massa bra och kluriga spår, uppletande med varierande svårighet och lydnad med riktigt go känsla!Ja, som ni förstår är jag lite av en träningsnarkoman 😊 ”

Den här gruppen tränar bruksmomentet uppletande samt brukslydnad. Träningen är upplagd med inriktning på tävling. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.
helenNilsson
Jag heter Helen Nilsson och bor i Sundsvall. Jag har haft hund sen 1993.
Min första boxer skaffade jag -04, sen den dagen föddes mitt intresse för hundträning och bruks.
Jag har tävlat spår och sök med tre boxer. Just nu har jag en boxerkille på sju år och en schäferkille som föddes i höstas. Jag och Boxer-Focus tävlar elit spår och elit sök med cert och certpoäng.

I vår grupp ska vi ”nörda” in oss på brukslydnad och uppletande, vilket är galet roligt för både hund och människa!
Min filosofi i hundträningen är att man ska hitta sin egen samt hundens styrka i träning och i jobb. Jag tycker det är viktigt med energinivåer och engagemang.
Det är jag som förare som ska se till att vi har en gemensam energi och ett gemensamt engagemang för att få ett bra och utvecklande samarbete.
Jag lägger också mycket tid på bra belöningsplacering, jag vill att hunden ska veta vad den jobbar för och att den ska tro på sin utlovade belöning.

Grupp Lisa passar alla som vill öka relationen till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan och i skog och mark.

lisaNolmark

 

Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att främja kontakt, som är bra inför all lydnad och för att gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark och prova på olika bruksgrenar. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Vi ska även prova på bruksgrenen IGP med figurant som ska kampleka med hundarna plus att hussar & mattar ska få mer insikt om IGP (tidigare IPO).
    Vill också presentera min hjälptränare Sören, som är helt ovärderlig för mig under lägerveckan. Han kommer att guida era hundar till sans & balans och visa hur övningarna ska genomföras. I vardags tränar/tävlar Team Sören rapport.