Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan och i skog och mark, av den anledningen är egen bil ett krav.

lisaNolmark

Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår familj finns boxern Tarraz (10 år) som jag och husse Ulf tävlat med i elit rapport, vi deltog till exempel i Bruks-SM 2016. Vi har också 4-åriga Tzar som är Tarraz son. Vi tränar rapport och spår med ”lilleman”.

I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för att gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark, aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Vi kommer även få möjlighet till insikt i bruksgrenen IGP (tidigare IPO).