Gruppen passar den som är intresserad av bruksgrenen spår och lydnaden som ingår i tävlingsmomentet. Träningenär tävlingsinriktad.  I gruppen hjälper alla till med att lägga ut spår eller agera funktionär på lydnadsplanen i ett gemensamt engagemang. Träningen sker på olika platser vilket gör egen bil nödvändigt.

evaJacob

Mitt namn är Eva Jakob och jag bor på Alnö utanför Sundsvall. Jag har haft hund i nästan hela mitt liv. Det började med en engelsk setter och en boxer, har sen gått via riesen- och dvärgschnauzer till malinois. Nu har jag två malinois tikar och en corgi, i familjen finns det även två gråhundar.

Inom hundsporten är jag mångsysslare; med min förra tik, Cajsa, har jag tävlat elit skydd, elit spår och elit sök. Tyvärr blev hon akut sjuk i juni -19 så hon fick somna in. Min yngre tik, 4 år, tävlar jag elit spår med. Vi kommer starta i skyddet och söket under våren. Flocken har utökats med en ny liten malletjej som kommer vara drygt ett halvår till sommaren. Jag tävlar också drag, både barmark och vinter, med mina tikar. Med corgin tränar jag specialsök, viltspår, rallylydnad och vanligt spår.

Viktigt för mig i all hundträning att vi är ett team, jag och min hund. Jag tänker gärna "utanför boxen" och tycker om att utmana och samtidigt stärka min hunds självförtroende i olika uppgifter, och här ju spåret fantastiskt!!

Jag ser framemot en vecka tillsammans med er!