Den här gruppen tränar bruksmomentet uppletande samt brukslydnad. Träningen är upplagd med inriktning på tävling. Deltagarna förväntas engagera sig och hjälpa till med t.ex. vallning av ruta, utläggning av föremål eller som funktionär på lydnadsplanen. Gruppen tränar både på appellplan och i skogen, egen bil är nödvändigt.

instruktorHelen

 

Jag heter Helen Nilsson och bor i Sundsvall. Jag har haft hund sen 1994.
Min första boxer skaffade jag -04, sen den dagen var jag ”hemma” och jag blev en så kallad ”boxernörd”! Jag har tävlat spår och sök med tre boxer. Just nu har jag en kille på sex år. Vi tävlar elit spår och elit sök med cert och certpoäng. 

I vår grupp ska vi ”nörda” in oss på brukslydnad och uppletande, vilket är galet roligt för både hund och människa!
Min filosofi i hundträningen är att man ska hitta sin egen samt hundens styrka i träning och i jobb. Jag tycker det är viktigt med energinivåer och engagemang.
Det är jag som förare som ska se till att vi har en gemensam energi och ett gemensamt engagemang för att få ett bra och utvecklande samarbete.
Jag lägger också mycket tid på bra belöningsplacering, jag vill att hunden ska veta vad den jobbar för och att den ska tro på sin belöning.