Den 20-22 september arrangerar SLO sitt bruksläger i natursköna Halen i Olofström.

Kostnaden för lägret kommer bli 1800 kr/person. I priset ingår boende i eget rum och all mat du behöver och dessutom en viss mängd dryck. Har man sällskap med sig under lägret som inte ska träna hund är kostnaden för de personerna 350 kr. I år kommer vi ha en sökgrupp, en spårgrupp och inte mindre än två lydnadsgrupper!

Från och med den 10/7 klockan 12:00 kan man anmäla sig till lägret.

>>> Anmäl dig här <<<

Betalningen sätts in på PG: 21 669-08.
Märk betalningen med ”Läger + ditt namn”. Kostnaden för medföljande är 350 kr/person.
Betalningen ska vara SLO tillhanda senast den 20/8.

Johanna Mastenbroek - Sökgruppen.

Jag heter Johanna och bor i Kareby utanför Kungälv. Jag är uppvuxen med schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Med honom tävlade jag Elit spår och Sök. Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop. Just nu har jag Iver som är 3 år. Vi är godkända i lägre klass Sök.

Vad jag än tränar med min hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, Motivation, Grunder, Koncentration och Tydlighet är några ledord. Min filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt. Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på.

Att man i bland måste gå utanför sina ramar är bara utvecklande. Finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för ekipaget.

johannaMastenbroek

Alba Sand (@saneisboring på instagram) och Moa Bäcklund (@imperiummonstra på instagram) – Lydnadsgrupperna

”Alba Sand, 25 år gammal från Stockholm. Äger i dagsläget tre belgiska vallhundar av typen malinois som jag tränar och tävlar i IGP - men jag har innan dess en bakgrund i tävlingslydnad, brukssök, freestyle och bruksspår med bla weimaraner, terv och bc-blandning innan jag hittade ”min ras” och ”min sport”. Jag började träna och tävla hund 2002 och har sedan dess varit fast!

Min träning bygger alltid på att hundarna ska ha ett hundraprocentigt engagemang i det vi gör, vilket i sin tur kräver detsamma av mig! Jag och Moa är ett radarpar när vi håller kurs då vi har ett väldigt likt sätt att tänka och lägger stor vikt vid att individanpassa träningen för både hund och förare - vilket utvecklat vår förmåga att läsa av och kommunicera med alla de olika förare och hundar som kursar för oss, otroligt lärorikt och roligt!”

”Moa Bäcklund, 25 år från Norrtälje, utanför Stockholm. Bor i dagsläget i Stockholm med min schäferhane & riesenhane. Uppvuxen i boxerkennel, har haft boxer, shelties, malle, canecorso, jack Russell, men även tränat och bott med andra raser. Har hållt på med det mesta inom hundsport förutom jakt, men har fastnat för IGP som jag kör i dagsläget.

Jobbar mycket med detaljer i träning och är noga med att dela upp momenten i små delar. Individanpassar all träning efter både hund och förare. Ett team där bubblan tillsammans är det värdefullaste vi har!”

albaSandMoaBacklund

Pernilla Sundberg - Spårgruppen

”Bor i Alingsås med min sambo och vårat nytillskott Kråkan som är 5 månader. Jag har haft boxer i nästan 20 år och fastnat för rasen då jag tycker att boxer är en fantastisk hund att arbeta med och att det är en ras som kräver mycket av oss som förare.

Jag försöker alltid att fokusera på grundträningen i spåret, lägger man grunden väl så är det inte så krångligt att introducera svårigheter för våra hundar. Jag jobbar mycket med tydlighet från förarens sida och för att väcka motivationen hos våra hundar och för att bibehålla koncentrationen.

Ska bli jätteroligt att få komma ner till SLO igen på ert läger, kul att ni vill ha mig tillbaka!”

pernillaSundberg

Utbildningsgruppen i SLO

Alexandra, Erik och Natalie.