Studieplan Boxerskolan fortsättning 2020
- Presentationsfilm klar och presenterad i gruppen senast 21 februari. (Läs mer om presentationsfilm här)
- Tilldelning av fokusrond (FR) sker via online lottning i facebook-gruppen den 22 februari, klockan 10:00
Du blir tillsammans med gruppdeltagare tilldelad att ansvara för en fokusrond på 3 veckor.
En fokusrond innebär att ansvara för att samtalet flyter på kring ett förutbestämt ämne.
Det är av stor vikt att du är bekväm i det forum som Facebook erbjuder.
Att kunna bidra med ord, bilder och film kontinuerligt i träningsgruppen. Minst ett eget inlägg per fokusrond.
Fokusronden som man ansvarar utgår från moment och man kan utgå från ett problem man vill ha hjälp med, en fråga, en övning, en artikel, en utmaning eller en diskussionspunkt.
Ansvaret ligger i att hålla dialogen flytande.
- Terminsstart och avslut fokusronder.
Vårtermin (Vt) (21 feb) 24 februari-28 juni,
Hösttermin (Ht) 3 augusti- 6 december (31 dec)
Fokusrond | Ämne | Vecka Vt | Vecka Ht |
FR1 | Fritt följ och sättande | 9-11 | 32-34 |
FR 2 | Inkallning och ställande | 12-14 | 35-37 |
FR 3 | Läggande och fjärr | 15-17 | 38-40 |
FR 4 | Framåt och kryp | 18-20 | 41-43 |
FR 5 | Apportering och hopp | 21-23 | 44-46 |
FR 6 | Helhet och skall | 24-26 | 47-49 |
Exempel på vad de olika momenten innebär och kan innehålla:
- Fritt följ (stegförfl, vändningar, uthållighet, kontakt, position, tempoväxlingar, höger sida)
- Sättande (snabba sättanden i ff, ingångar i ink, hopp, apportering, sättande under gång, sättande under gång)
- Inkallning (slät, från ligg, m ställande och ev läggande, ink från rutan, ink från framförgående)
- Ställande (ställande under gång, ställande i rutan, ställande i fjärr, ställande under inkallning, ställande vid kon inför apporteringsdirigering)
- Läggande (läggande under gång, läggande i rutan, läggande i fjärr, läggande under inkallning)
- Fjärr (fjärrdirigering alla klasser, från stå till ligg i rutan)
- ”Framåt” (rutskick, runda kon, framförgående, framåtsändande, fart ut i apporten, uthopp, budföring)
- Kryp (pos vid sidan, stadga, tempo, lågt kryp)
- Apportering (gripande, träapport, metall, tung, hopp/apport, vittring, tempo, avlämning, uppletande, spårapporter)
- Hopp (hopp alla klasser, hopp apport, hopp med apportdir)
- Helhet (social belöning, gasa hunden, dämpa hunden, fokusövningar, förberedelser innan tävling, förberedelser mellan momenten, ingång på plan, miljöträning)
- Skall (komma igång att skälla, ihållande, tyst, sitta still, förberedelse)
- Informationsansvarig: boxerskolan@boxerklubben.org
- Träffar: 3720
Profilprodukter
I samarbete med Porträtt & Design kan Boxerklubben nu erbjuda ett första urval av snygga profilprodukter såsom mössor, t-shirts, muggar och tävlingspärmar. Du beställer lätt vad du vill ha via den speciella webshopen för Boxerklubben och det finns inga krav på antal artiklar. Missa inte chansen att visa upp vilken rasklubb du och din hund representerar och samtidigt stötta klubben som får en procent på alla försäljningar.
Sortimentet kommer att utökas efterhand, delvis beroende på vad ni medlemmar efterfrågar. Om man har önskemål om någon speciell produkttyp med klubbens tryck är det bara att mejla sofie@portrattdesign.com.
>>> Klicka här för att komma vidare till beställningssidan
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 6499
Boxerskolan Fortsättning 2020 (21 feb-31 dec)
Boxerskolan Fortsättning är en virtuell träningsgrupp som riktar sig mot alla boxerekipage som tränar för att tävla. Vill du komma framåt i din träning? Ska du våga göra den där tävlingsstarten du tvekar om? I Boxerskolan Fortsättning får du stöttning, goda råd och inspiration av nya och gamla träningskamrater. Gemensamt ska vi få fler boxrar ut på tävlingsplanerna!
Vem är välkommen att ansluta till Boxerskolan Fortsättning?
Boxerskolan Fortsättning riktar sig till dig som tränar för att tävla oavsett vilken klass du befinner dig i. En förare i elitklass och en förare i lägre klass kan båda fortfarande brottas med samma problem, exempelvis apportering. Du blir tillsamman med gruppdeltagare tilldelad att ansvara för en fokusrond på 3 veckor. En fokusrond innebär att ansvara för att samtalet flyter på kring ett förutbestämt ämne. Det är av stor vikt att du är bekväm i det forum som Facebook erbjuder. Att kunna bidra med ord, bilder och film kontinuerligt i träningsgruppen. Minst ett eget inlägg per fokusrond. Självfallet har vi ett totalt snällhetskrav där alla behandlas med respekt för det deltagarna delar med sig av. Genom ett gott klimat i gruppen gör vi varandra bättre. För att få ansluta till Boxerskolan Fortsättning krävs det av deltagaren att under ansökningsperioden, 1-20 februari, publicera en presentationsfilm med ett SMART-mål i facebook-gruppen. Ansökningsperioden är begränsad då vi inte önskar en allt för stor grupp för att åter igen som tidigare år kunna skapa trygghet, engagemang och aktivitet.
För att få ansluta till Boxerskolan Fortsättning krävs det att du publicerar en presentationsfilm med ett SMART-mål i facebook-gruppen “Boxerskolan fortsättning 2020”.
SMART-metoden en känd och bra metod för att sätta mål. Följ länken här nedan för att läsa mer om SMART-mål. http://boxerklubben.org/images/Boxerskolan/boxerskolanLektion1.pdf
Självklart ska du också vara medlem i Boxerklubben. Ansökningsperioden är begränsad till 1-20 februari då vi tror det är viktigt att alla kommer in samtidigt, så att vi kan skapa trygghet, engagemang och aktivitet i gruppen.
Facebook-gruppen "öppnar" för insläpp from 1 februari men du kan redan nu (16-31 januari) ansöka till gruppen, klicka på facebook-logotypen här nedan.
Det planeras minst tre helgläger till självkostnadspris under 2020, vår-, försommar- och höstläger.
Fokusrond
I och med att vi inte har någon ansvarig mentor/instruktör i gruppen så är vi beroende av varandras kunskaper, engagemang och frågeställningar. Fokusronden som man ansvarar utgår från moment och man kan utgå från ett problem man vill ha hjälp med, en fråga, en övning, en artikel, en utmaning eller en diskussionspunkt. Ansvaret ligger i att hålla dialogen flytande. Vi delar upp årets veckor mellan oss i början av året genom lottning. Man får naturligtvis byta sin fokusrond med en annan gruppmedlem om tidpunkten passar dåligt, men fullföljer man inte detta åtagande anses man inte vara aktiv i gruppen och bör lämna sin plats.
MEN VAD FALLS?! Får man inte lägga upp filmer och inlägg när man vill?
-Naturligtvis lägger alla upp filmer, frågor, funderingar och uppmuntrar och pushar varandra helt fritt från fokusronden också.
Kontakt
- Informationsansvarig: boxerskolan@boxerklubben.org
- Träffar: 3870
Boxerskolan Grund 2019 (1 aug-31 dec)
Boxerskolan Grund är en virtuell träningsgrupp som riktar sig mot “gröna” boxerekipage som inte tävlat tidigare. Vet du inte hur ni ska kunna ta er till er första tävlingsstart? Här har du chansen att få stöd, coachning och nya träningskamrater. Boxerskolan Grund pågår 1 augusti-31 december 2019.
Information om ansökan till Boxerskolan Grund finner du längre ned på denna sida.
Vem är välkommen att ansluta till Boxerskolan Grund?
Du har en boxer som aldrig tävlat och behöver hjälp i er träning och en extra push för att komma ut på tävlingsarenan. Du är beredd att lägga ner den tid och det engagemang som krävs under fem månader med hjälp av två aktiva coacher. Och såklart är du medlem i Boxerklubben.
Boxerskolan Grund är en virtuell träningsgrupp och därför är det av stor vikt att du är bekväm i det forum som Facebook erbjuder. Coacherna kommer vägleda träningen och ge er uppgifter men träningsgruppen bygger lika mycket på att deltagarna bjuder på egna inlägg i form av ord, bild och film. Du behöver visa dig aktiv minst en gång per vecka. Självfallet har vi ett totalt snällhetskrav där vi behandlar varandra med respekt för det man delar med sig av. Genom ett gott klimat i gruppen skapar vi trygghet och gör varandra bättre. Är du inte aktiv kan du inte vara kvar i gruppen.
Boxerskolan Grund erbjuder 12 platser. Det begränsade antalet deltagare är för att coacherna önskar en aktiv grupp med trygghet och engagemang vilket kan vara svårare i en stor grupp. Beroende på var deltagarna bor i landet kan vi förhoppningsvis också ordna fysiska träffar. Coacherna för 2019 kommer att vara Towe Melander och Karin Lehrman, två kunniga hundförare med lång erfarenhet av boxer.
Hur och när kan jag ansöka om att vara med i Boxerskolan Grund?
Ansökningsperiod till Boxerskolan Grund är 1-31 juli. Coacherna kommer att välja ut deltagarna genom att besluta vilka de tror sig kunna hjälpa bäst och som är beredda att satsa aktivt själva.
Filma dig och din boxer där du presenterar er själva och era mål för Boxerskolan Grund i form av ett SMART-mål. Skicka filmen med t.ex. https://wetransfer.com/ till boxerskolan@boxerklubben.org fram till 31 juli. Är du osäker på hur du gör, följ manualen som här nedan eller skicka gärna ett mail så ledsagar vi dig.
Smarta mål Boxerskolan from Svenska Boxerklubben on Vimeo.
Klicka på bilderna för att läsa manual och filmpresentation.
SMART-mål är en väl beprövad och bra metod för att ställa upp mål.
Här är ett exempel på ett SMART resultatmål med hjälp av SMART-metoden:
S står för Specifikt:“Vi ska ha över 160 poäng i startklass”.
M står för Mätbart:“Jag kan se att målet är uppfyllt för poängen står på mitt protokoll.”
A står för Accepterat:“Det här är ett mål som jag själv har valt och jag är beredd att satsa på att nå det.”
R står för Realistiskt:“Min hund har förut- - sättningarna och jag har kunskapen och tiden att lägga ner på att träna in det.”
T står förTidsbestämd:“Det ska vara klart om fem månader. Då kan jag enkelt svara på om jag uppnått målet eller ej.”
Så SMART är det!
Kontakt Boxerskolan Grund
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 4784
Boxerkalendern
Boxerklubben ger varje år ut en Boxerkalender med årets viktigaste boxerhändelser. Bilderna skickas in av klubbens medlemmar och som medlem är du varmt välkommen att bidra med dina bästa boxerbilder.
Kalenderns bilder
Boxerkalendern blir av tack vare alla er som skickar in era finaste boxerbilder. För att bidra med bilder ska du vara medlem i Boxerklubben. Om du använder någon annan fotografs bild behöver du såklart ha tillstånd till det. Vi kan tyvärr inte betala för publicering, däremot få du som bidrar med en månadsbild en kalender. Vi försöker hitta en variation bland bilderna så att de tillsammans visar boxerns olika sidor. Vi är lika glada för valpbilden som den äldre hunden, för boxern som busar som den som gör en arbetsuppgift. Ett litet tips är att skicka in bilder som visar tidig vår, sen höst och vinter, de bilderna brukar vara en bristvara.
Teknisk info
Kalendern är i liggande format och bilder i stående format är därför svåra att använda - hur fantastiska de än är. Vi tar endast i undantagsfall med bilder där det finns människor med. Bilderna behöver vara i originalstorlek för att kunna tryckas i A4-format. Ett litet knep är att bilden måste vara i MB i storlek, inte i KB, ett mer exakt mått är att bilden ska vara 3500x2500 pixlar stor. Du får hjälp med storleken i vår uppladdningstjänst - du får direkt veta om bilden räcker i storlek eller ej. Det krävs alltså en hel del av bilden och därför är de flesta mobilbilder svåra att använda, om du inte har en toppenkamera i mobilen.
Så här skickar du in dina bidrag
Förra året provade vi en uppladdningstjänst, men tyvärr så får vi inte igång den i år. Skicka istället in dina bidrag till redaktion@boxerklubben.org. Vi vill helst att du skickar in originalbilder. Om du skickar in bilder av lägre kvalitet, så gör det bara om du vet att du har tillgång till originalet. Skickar du många bilder kan du använda tjänster som Wetransfer. Stort tack på förhand!
Frågor
Vi är fyra medlemmar som arbetar med Boxerkalendern, Helena Fredriksson (070/368 21 13), Carina Karlsson (redaktion@boxerklubben.org), Anna Edberg och Peter Streck. Kontakta oss gärna med frågor och idéer.
- Informationsansvarig: Boxerkalendern - helena@boxerklubben.org
- Träffar: 6570
Prov & Tävling
Då Svenska Boxerklubben har som mål att bevara och utveckla rasens bruksegenskaper arbetar vi på olika sätt för att öka andelen boxer som startar på prov inom SBK. Vi gör det genom att uppmärksamma boxern som brukshund genom premiering av arbetande hundar i våra vandringspris.
De prov som är direkt meriterande för boxern är:
- Bruksprov med specialmomenten skydd, spår, sök, rapport och patrull.
- Internationell prövningsordning IGP (fd IPO) med olika provformer; IGP-prov, BSL (brukshundprov spår lydnad), IGP-FH.
- Internationell prövningsordning räddningshund (IPO-R)
- Dragprov
Boxerklubben vill öka intresset för ovanstående prov genom artiklar i boxerbladet och på vår webbplats, genom att anordna boxerläger på nivåer som är anpassade för både nybörjare och avancerade ekipage samt anordna officiella tävlingar och rasmästerskap.
I klubbens regi anordnar vi ett Boxer-SM där rasmästerskapen ligger i den högsta klassen men de lägre klasserna finns med och är en uppskattad tävling för många boxerekipage som är i början på sin tävlingskarriär. Hos boxerklubben ska det vara roligt och prestigelöst att tävla. Boxern idag har fina egenskaper som lämpar sig för arbete i olika form men många av egenskaperna ställer krav på föraren och val av träningsmetoder. Att använda positiva träningsmetoder, vara tydlig, tålmodig och gärna dela boxerns humoristiska syn på livet är en bra start.
Boxerklubben har sedan ett par år sedan en Boxerskola som har visat ge ett bra resultat för måluppfyllnad; fler boxer som startar prov, mycket tack vare den gemenskap och det delade erfarenhetsbytet som skolan innebär. Läs mer om Boxerskolan.
Du kan läsa mer om de olika proven och om alla andra tävlingsgrenar som du och din boxer kan ägna er åt för aktivering och/eller meritering under rubriken Träna och tävla.
- Informationsansvarig: Prov & Tävling, Berthold Franzén
- Träffar: 3426
Hyllningar och grattis är på sin plats när framgångarna kommer!
Stort grattis till alla deltagare i Boxerskolan som är på väg eller har lyckats nå sina mål!
Listan uppdateras när deltagare i Boxerskolan Grund och Fortsättning lyckas med ett första godkänt i ny klass samt vid uppflytt till nästa klass.
2020
20200608, Sara Söderqvist och Hilda (Gearbox Kira) placering 2 och uppflyttningsresultat, Lägre klass spår
20200208, Towe Melander och Bettan (Big Heart's Splendid Beat) Ny titel i Rallylydnad! RLD N
1:a pris och uppflyttningsresultat, Lydnad Startklass
2019
20191221, Towe Melander och Bettan (Big Heart's Splendid Beat) 1:a pris och uppflyttningsresultat, Lydnad Startklass
20191201 Cecilia Rönnbäck och Riva (Rockbox Betty Boop) 1:a pris och uppflyttningsresultat, Lydnad Startklass
20191020 Anna Karlsson och Totti (Engelaiz Coutinho) placering 2 och uppflyttningsresultat, Lägre klass sök
20180916 LD Startklass
20191019 Viveka Aronsson och Fagra (Jipotimas Foie Gras) placering 3 och LD Startklass
20190921, Karin Lehrman och Tango (Albinsson Biffiga Borka) placering 1 och uppflyttningsresultat, Högre klass spår
20190302, Placering 1 och LD startklass
20190822, Eva Arvidsson och Trubbel (Novic's Torsten) placering 1 och 1:a pris, Lydnadsklass 1
20190728, Sara Söderqvist och Hilda (Gearbox Kira) placering 1 och uppflyttningsresultat, Apellklass spår
20190619, Katarina Magnusson och Peggy (Seganders Paiste) placering 3 och godkänt resultat, Högre klass spår
20190302, LD startklass
20190609 Git Jonare och Fixa (Engelaiz Brooklyn) godkänt resultat, Lägre klass spår
20190602, Ulrika Söderlund och Klara (Twinbox Y's Wild Rose) placering 1 och uppflyttningsresultat, Appellklass sök
20190511, Ami Holmqvist och Ezco (Engelaiz Ezcobar) uppflyttningsresultat, Appelklass spår
20190427, LD startklass
20190505, Sandra Watson och Doris (Winbergs Lucy In The Sky) godkänt resultat, Lydnad Startklass
Dessutom har de fått titel i rallylydnad RLD N och RLD F.
20190126, Emma Ernstdotter och Krut (Sörline's Jayson) godkänt resultat, Lydnad Startklass
- Informationsansvarig: boxerskolan@boxerklubben.org
- Träffar: 3180
Aktivera din boxer
Att aktivera sin boxer är viktigt. Det stärker er relation och ger din boxer en roligare och mer tillfredsställande tillvaro. Är man inte intresserad av att tävla med sin boxer finns det ändå många sätt att aktivera sin boxer. Det viktiga är att man gör det och att man har roligt tillsammans.
Antingen låta sig inspireras av någon av tävlingsgrenarna och tränar några av dem utan målet att tävla. Då behöver man inte ta någon större hänsyn till regler utan kan vara mer fri men man kan naturligtvis aktivera sin boxer på många andra sätt.
Nedan följer ett antal exempel på enkla övningar som man kan låta sig inspireras av. Gemensamt för många av dem är att man uppmuntrar sin boxer att arbeta med sitt luktsinne. Det är krävande och kräver mycket koncentration men de allra flesta tycker det är jättekul.
Godisträd
Välj ut ett träd med grov bark, gärna gammal tall. Sätt din boxer en bit därifrån och göm sedan små godisar i barken på trädet. Låt sedan din boxer använda nosen för att leta reda på godisarna. Ha lite tålamod men har din boxer ändå lite svårt att komma igång och förstå uppgiften kan du hjälpa till och hitta en av godisarna. Du kan öka svårighetsgraden genom att inte låta din boxer se när du planerar ut godisarna eller öka ytan/minska antalet godisarna som du gömmer.
Kottsök
Plocka upp en kotte längs promenaden. När du hållit i den en stund och den har fått din doft sätter du hunden eller tar den i halsbandet. Kasta sedan kotten, gärna under ett träd där det ligger många andra kottar. Låt sedan din boxer leta reda på kotten och när hen hittar rätt kotte bland dem berömmer du och busar. Öka svårigheten t.ex. genom att hålla kotten under kortare tid. Saknar du kottar funkar det lika bra att använda en pinne eller en leksak du har med dig. Är det ett lite större föremål kan man kasta ut det bland snåren vid sidan av vägen. Det viktiga är att din boxer använder näsan för att hitta föremålet.
Saksök inne
Ta fram din hunds favoritleksak och busa lite tillsammans. När du ökat intresset för föremålet får du din boxer att stanna i det rum ni befinner er i medan du tar leksaken och gå in i ett angränsande rum och gömmer den. Om din hund kan sitta still på kommando uppmanar du den till det när du lämnar rummet eller så stänger du dörren. Uppmana sedan din boxer att leta reda på leksaken. Det viktiga är att din boxer använder näsan för att hitta föremålet.
Hundparkour
Går att göra både i skogen och i tätort. Uppmana din boxer att hoppa upp på en sten, att hoppa från en sten till en annan, gå balansgång på ett nedfallet träd, hoppa upp på en parkbänk, trycka på “Herr Gårman-knappen” vid övergångsstället,... Bara fantasin sätter gränser.
Ordförståelse
Sätt gärna ett ord på vad din boxer ska göra och se hur din boxers ordförståelse utvecklas med tiden.
Tips önskas
Har du ett sätt som du brukar aktivera din hund tipsa gärna oss i redaktionen så lägger vi upp det här på sidan. Maila gärna webbredaktionen@boxerklubben.org
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 3863
Träna och tävla din boxer
Det finns många möjligheter att aktivera din boxer där du sedan också har möjlighet att tävla om intresse finns. Många som tränar någon av tävlingsgrenarna som beskrivs nedan har aldrig haft en plan att tävla utan tränar bara för glädjen att aktivera sin hund. För många kan det vara motiverande att ha en tävling att arbeta mot i sin träning.
Nedan följer en kort beskrivning av de tävlingsgrenar du kan delta i tillsammans med din boxer. Vi har även ställt två snabba frågor till aktiva boxerägare som tävlar eller tävlat i respektive gren. Frågorna rör vad som gör att det är så roligt att tävla och träna just den grenen och vad de gör för att aktivera sin boxer om de inte kan träna sin huvudgren.
Bruksprov
Bruksprov är ett samlingsnamn för fem tävlingsgrenar som anordnas inom Svenska brukshundsklubben (SBK) och bygger på en militär tradition. Tävlingsgrenarna skydd, sök, spår, rapport och patrull utgörs av två moment. Dels ett specialmoment och dels en lydnadsdel som tillsammans bildar ett helt bruksprov/tävling.
I specialmomentet ingår budföring eller uppletande beroende på vilken klass man är i. Tävlingarna är uppdelade i olika klasser (svårighetsgrader). Man börjar i appellklass och kan sedan avancera till högre klasser. Högsta klassen kallas elitklass. Skydd, sök spår, rapport, patrullhund, lydnad, budföring och uppletande beskrivs lite mer ingående längre ner på denna sida.
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov
Rapport
Rapport är del av bruksprovet där man låter hunden springa ensam mellan flera olika stationer med ett meddelande hängandes i halsbandet. Avståndet mellan stationerna utökas under tävlingens gång och blir till slut flera kilometer.
Lisa Nolmark, Västra lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att Rapport är så roligt tillsammans med din boxer?
Rapport är extremt nervkittlande och känslosam bruksgren. Det krävs mycket psykisk styrka av en rapporthund att springa rapportsträckorna själv genom skogen. På grundsträckan avlossar 2 skyttar skott när varje hund passerat. För den hund som har rätta förutsättningar är rapport en fantastisk gren.Vi rapportare önskar att alla boxrar ska prova på, kanske din boxer har det som krävs? Rapport är den enda bruksgren där ekipaget består av en hund och två förare;huvudförare och medförare. Huvudföraren är den som ansvarar och tävlar i de övriga momenten, lydnad & uppletande.
Om du inte skulle kunna tävla med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Vi skulle fortsätta att göra rapportrelaterade övningar, intervallträning för att konditionsträna hunden samt simma. Spårarbetet är stimulerande och utvecklande för hundarna; frispår, skogspår, IGP-spår samt olika sorts hårda spår. Uppletande och lydnadsmomenten i brukset är kul för hundarna. Självklart prioterar vi att ha en riktigt vardagslydig boxer som vi kan lita på. Träna IGP nån gång är liksom julafton för en boxer, även om man inte ska tävla i den grenen. Tror att vi fortsätter som vi gör idag, växeltränar och jobbar på att utveckla hunden så mycket vi tillsammans förmår.
Ytterligare info hittar du via länken nedan.
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov/rapport
Spår
Tävlingsgren där man låter hunden följa en persons doftspår. Personen har gått ut spåret en till två timmar tidigare och har då placerat ut ett antal träpinnar. När hunden leder sin förare runt spåret ska hunden visa sin förare var spåret går och träpinnarna ligger. Träpinnarna tar föraren med sig som bevis för att ekipaget har följt spåret i sin helhet.
Karin Lehrman, Närke Värmlands lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att Spår är så roligt tillsammans med din boxer?
För mig som inte har ett speciellt vässat lokalsinne så är jag verkligen helt utlämnad åt min hund i spåret! Det är en så häftig känsla att dras runt i skogen och få ta emot de där värdefulla pinnarna allteftersom de ramlar in. Jag upplever också att min hund växer av att få sitta i förarsätet fullt ut .
Om du inte skulle kunna tävla i Spår med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Det beror förstås på av vilken anledning vi inte kan spårträna. När snön ligger djup brukar vi ha spåruppehåll även om vi, i teorin, skulle kunna spåra på plogade ytor. Då pulsar vi i snön o vässar på lydnadsdelen.
Om spåret vore helt kört så hade jag gärna ändå försökt få till någon nosaktivitet. Godissök i naturen allra minst. Eller gärna testa NoseWork som också verkar jättekul.
Ytterligare info hittar du via länken nedan.
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov/spar
Sök
Tävlingsgren där hunden ska leta efter personer som ligger gömda i skogen. För att hunden inte ska kunna spåra sig fram till den gömda personen har ett antal människor gått härs och tvärs över tävlingsområdet. Längs med tävlingsområdets mittlinje har en “stig” markerats i terrängen. Hundföraren får bara röra sig längs med stigen och dirigerar sin hund därifrån.
Eva Folkesson, Närke Värmlands lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att Sök är så roligt tillsammans med din boxer?
Boxern är som gjorda för att köra sök. Dom älskar att arbeta/få uppskattning för vad dom gör, springa ute i skogen, arbeta tillsammans med sin förare och samtidigt arbeta självständigt med mod, styrka och engagemang. Dom älskar människor och missar sällan en gömd figurant. Dom växer som individer och är stolta över att få visa upp vad dom kan.
Relationen mellan mig som förare och min boxer blir bättre och tryggare.
Om du inte skulle kunna tävla Sök med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Jag älskar att göra saker som min hund tycker om. Vadhelst man introducerar för sin boxer blir ett glädjeämne under förutsättning att man gör det på Boxerns villkor - och dom villkoren är inte högt satta: Bara att det ska vara roligt!
- Att lära sin Boxer att spåra är liksom söket någonting som får hunden att stoltsera med sina bruksegenskaper: dvs Arbeta, vara i Skogen, Samarbeta med sin förare, Lösa problem och få belöning för sina insatser.
- Lydnadsträning är också ofta uppskattat hos Boxern såvida det inte blir för tjatigt och med alltför mycket nötande.
Därför tycker jag att:
- Rallylydnad passar mig och min Boxer bättre pga att det inte är så enformiga moment och inte så mycket millimeterprecision.
- Nosework vet jag uppskattas av många Boxrar och deras ägare. Det har fördelen att den förstärker deras gemensamma kommunikation på ett mycket positivt sätt.
- Agility är kanske inte Boxerns bästa sport pga deras kroppskonstitution som gör att dom är lite klumpiga på agilitybanan - men säg den Boxer som inte med Glädje flänger ett agilityvarv med både tunnlar, hopphinder, A-hinder och slalom när tillfälle ges.
Ytterligare info hittar du via länken nedan.
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov/sok
Skydd
Den del av provet som man i första hand associerar med skydd är när din boxer antingen ska bevaka, stoppa en flyende person eller avvärja kraftiga hot mot föraren. I tävlingssammanhang ingår även nosarbete såsom sök, spår och lydnad. För att få tävla måste föraren ha en tävlingslicens som han eller hon får genom rekommendation av sitt distrikts skyddsansvarig i kombination med att ha genomgått en teoretisk utbildning (behörighetsutbildning) via Svenska Brukshundklubben.
Robert Lindström, Västra lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att Skydd är så roligt tillsammans med din boxer?
Svenskskyddet är väldigt utmanande och allsidigt och när man kommer upp till elitklass så ingår även spår, upplet, sök och lydnad förutom själva skyddsdelen.
Tävlingsformen harmoniserade även väldigt bra med polisens dåvarande prövningsordning vilket gjorde det enkelt att kombinera med min tjänst som patrullhundsförare.
Eftersom jag var väldigt aktiv som skyddsfigurant så blev det ett ganska naturligt val.
Om du inte skulle kunna tävla Skydd med din boxer hur hade du aktiverat den då?
I nuläget har jag gått över till att träna IGP dels pga jag var nyfiken på tävlingsformen dels för att det harmoniserar bättre med med min nuvarande yrkesroll med renodlad sökhund. Utöver tävlingsträningen lägger jag en hel del tid på konditionsträning samt kongsök, allt för att aktivera och stimulera min bästa kompis.
Ytterligare info hittar du via länken nedan.
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov/skydd
Patrull
En patrullhund ska klara att spåra och upptäcka luftvittring samt ljud från människor inom ett begränsat område. Vid träning av patrullhund är det önskvärt att träna i grupp med andra patrullhundsförare då man är beroende av andra personers luftvittring och ljud. Träningen bygger på att motivera hunden att upptäcka luftvittring och ljud från dolda människor genom belöning i form av exempelvis godis eller leksak.
Linnéa Pettersson, Östra lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att Patrull är så roligt tillsammans med din boxer?
Varför jag tycker det är roligt att arbeta tillsammans med just boxer är för att de är en väldigt mångsidig hund. De är fulla av energi och öppna för all typ av arbete. En boxer som patrullhund är givande på många sätt, då de är alerta, sociala och är ofta duktiga spårhundar. Man måste ha tålamod och humor för att träna en boxer och de är det som gör det så kul. Boxerns envishet kommer väl till användning under lite längre arbetspass som en patrullhund ska klara av.
Eftersom mitt intresse är att vara aktiv hundförare i Hemvärnet och inte att tävla i bruksprov - patrullhund. Så är Fagra numer aktiv inom brukset och lydnad. Hade dock boxern haft ett lämpligt hårlag hade Fagra garanterat varit min kollega inom Hemvärnet, men för den som är intresserad av att tävla i bruksgrenen patrullhund med sin boxer så är det fullt möjligt.
Ytterligare info hittar du via länken nedan.
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/bruksprov/patrull/
Budföring och uppletande
I bruksprovets specialmoment ingår budföring eller uppletande beroende på vilken klass man är i.
Budföring
Hunden ska på kommando springa från hundföraren till en främmande person som står på 50 till 100 meters avstånd. Där ska hunden sätta sig i fotposition. På kommando från denna person ska hunden springa tillbaka och sätta sig fot hos hundföraren.
Uppletande
Hunden ska leta upp och hämta föremål som ligger inom en yta på 50 x 50 meter. Föremålen ska lämnas över till hundföraren. Hundföraren får bara röra sig längs med ytans ena kant.
IGP och BSL
IGP
Internationale Gebrauchshunde Prüfungsordnung (IGP) är en tävlingsform med gemensamma regler över hela världen. IGP hette IPO t o m 2018-12-31. Tävlingarna består av tre delar. Personspår, lydnad och skyddsarbete. Till skillnad från bruksgrenen skydd sker spårprovet inte i skogsmark utan på fält och en domare bedömer hundens arbete under hela spåret.
Historiskt har skyddsarbetet utgått från den militära användningen av hund. Under stor lydnad ska hunden agera och reagera när en flyende person eller när hundföraren utsätts för ett angrepp. För att hunden ska få delta i en tävling ska hunden först ha klarat ett behörighetsprov. Provet visar att hunden kan ett antal grundläggande lydnadsmoment, att hunden kan hanteras av en främmande person samt hur hunden beter sig i en trafikerad miljö. För att få tävla måste föraren ha en tävlingslicens som han eller hon får genom rekommendation av sitt distrikts skyddsansvarig i kombination med att ha genomgått en teoretisk utbildning (behörighetsutbildning) via Svenska Brukshundklubben.
BSL
BSL - en provform som har samma spår och lydnad samt indelning av klasser som i IGP men saknar skyddsarbetet. Även för BSL krävs ett genomfört behörighetsprov men ingen tävlingslicens.
Agneta Lundström, Östra lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att träna IGP är så roligt tillsammans med din boxer?
Det är en aktiv gren där man får stor nytta av den explosivitet boxern besitter. Mycket aktiv lydnad som också passar en rastypisk boxer. Nu har jag dessutom en som passar för ändamålet då hon har både stor kamplust, stort föremålsintresse och är förig så det gör det förstås roligare. Spåret är en utmaning då spårkärnan måste följas noga - domaren går med i spåret och ser allt... Men väldigt roligt när man får till det. Har också ett härligt gäng träningskompisar som gör det ännu roligare!
Om du inte skulle kunna tävla med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Om jag skulle byta gren så skulle det bli sök, en riktigt rolig gren. Tidskrävande men rolig och passar våra boxrar utmärkt! Men även om jag satsar på IGP så kör vi lite sök bara för att det är roligt och för att ha en backup om vi av någon anledning inte skulle kunna fortsätta med IGP. Av samma anledning tränar jag uppletande för att det är en riktigt bra aktivering som lätt görs på promenader om det inte finns tid för mer organiserad träning. Jag anser att någon form av aktivering måste våra boxrar ha för att må bra. Sen behöver man inte tävla. Det gör vi för våran egen skull men såklart väldigt roligt om fler kom till start oavsett vilken gren man väljer.
Ytterligare info hittar du via länken
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/ipo
Drag
Man kan springa, åka längdskidor eller cykla på en vanlig cykel eller kickbike tillsammans med sin Boxer. Vill du träna och tävla drag med din Boxer gör du det genom att sätta en sele på din hund och kopplar den via en flexibel lina till ett midjebälte (eller direkt till din cyckel). Med rösten dirigerar du vilken väg din hund ska ta och om du vill att ni ska öka eller minska takten. Det är ett utmärkt sätt att motionera både dig och din Boxer.
Andreas Oredsson, Gävle Dala lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att träna Drag är så roligt tillsammans med din boxer?
Det absolut bästa med draget tycker jag är samarbetet man bygger upp tillsammans med sin hund, ett samarbete man har nytta av oavsett vad man ägnar sig åt för övrigt! Att kunna gå på max med bibehållen styrning är nog en av de häftigaste känslor man kan uppleva med sin hund. Att man dessutom får egen motion samtidigt som hunden bygger både muskler och kondition är ju bara en bonus.
Om du inte skulle kunna tävla med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Egentligen tycker jag inte att man måste tävla i draget även om det ger en extra dimension. Min pensionerade tävlingshund får numera mest lunka med lös i sin egen takt på vissa lättare joggingpass. Vi ägnar oss också åt en del Nosework som jag tycker är en ypperlig aktivitet även för de lite äldre hundarna.
Ytterligare info hittar du via länken
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/drag
Tävlingslydnad
Hundföraren ska be hunden utföra ett antal förutbestämda rörelser, t.ex. “sitt”, “ligg”, “hit” och så vidare. Hunden ska lydigt utföra momenten med precision.
Cecilia Rönnbäck, Övre Norrlands lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att Tävlingslydnad är så roligt tillsammans med boxer?
Jag tycker lydnad tillsammans med en boxer är roligt för att det är en utmaning att få till alla moment och själva känslan. Med en boxer får man inte allt "gratis" till skillnad från vissa andra raser som är mer lättlärda och det är det som är utmaningen. Det gäller att hitta sättet att samarbeta på så hunden förstår att den alltid vinner något på att samarbeta och framförallt känner sig som en vinnare. Konsten att lyckas behålla den höga energin, glädjen i allt vi gör och samtidigt kunna vara samlad är något vi alltid tränar på. Lydnad uppfattas ofta som stelt och trist men med en boxer som utför allt med stor glädje och tigger om att få jobba vidare så är lydnad allt annat än trist och stelt. Mitt mål är att alltid ha kul på träning/tävling och vara det där ekipaget som andra minns som ett glatt och trevligt ekipage, oavsett hur det går.
Om du inte skulle kunna tävla Tävlingslydnad med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Om jag inte skulle träna/tävla lydnad..... Det var en svår fråga. Jag har förutom att tränat/tävlat ren lydnads lydnad med mina boxrar även tränat/tävlat bruksspår, drag och agility, samt någon enstaka start i rallylydnad. Nu när två av dom blivit äldre och är pensionerade så aktiveras dom med skogspromenader, aktivitetsleksaker men även lydnad och spår på den nivå dom klarar av det. Jag älskar att jobba med mina hundar och testar gärna olika grenar. Det ena utesluter inte det andra. Jag plockar bland annat upp glädje, fart och lyhördhet i agilityn. Samarbete, noggrannhet i lydnaden. Uthållighet och kondition i draget. Självständighet och självförtroende i spårarbetet.
Ytterligare info hittar du via länken
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/lydnadsprov
Rallylydnad
Liknar tävlingslydnad men i stället för att det är samma program på alla tävlingar varierar de mellan tävlingstillfällen. På tävlingsplanen finns ett stort antal skyltar utställda. Dessa beskriver en bana och vid varje skylt ska du och din hund utföra det moment som beskrivs. Banans längd och antalet möjliga skyltar ökar för varje klass.
Amanda Pettersson, Mellannorrlands lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att Rallylydnad är så roligt tillsammans med din boxer?
Jag gillar rallylydnad för att det är lite mer lekfullt och varierande än den vanliga strikta lydnaden. I rally får du uppmuntra, prata och använda ditt kroppsspråk mycket mer än i andra sporter och det har gjort att jag och Diina har blivit ett bättre team på tävlingsplanen. Vi har tävlat i både lydnad och brukslydnad och då har det varit skönt att också få ha haft rallyn att kunna "släppa loss" lite på. Jag har inte alls känt samma press på rallyplanen som på lydnadsplanen och det gör att jag gillar och uppskattar rallyn väldigt mycket.
Om du inte skulle kunna tävla Rallylydnad med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Diina har idag gått i tävlingspension. Det vi gör nu förutom att fortfarande träna lättare lydnadsmoment och lite rally, så kör vi mycket styrka, balansövningar och att bara ha roligt och mysigt tillsammans. Vi är mycket ute i skog och mark, där vi balanserar på allt vi kan hitta. Vi jobbar på pilatesbollen och simmar även på vinterhalvåret. Sen är det såklart dagar där vi bara ligger i sängen och myser också och detta är hon så nöjd med.
Ytterligare info hittar du via länken
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/rallylydnad
Nosework
Nose work kommer ursprungligen från USA. Ambitionen var att ge hundar på hundstallar en mer acceptabel tillvaro genom aktivering med mental stimulans i väntan på att få komma till nya hem och familjer. Sporten utövas genom att ett doftämne droppas på ett föremål och placeras ut på ett gömställe, exempelvis en vägg, ett fordon eller i en kartong. Hunden ska söka reda på doften och visa föraren vart doften kommer från.
Ingegerd Wirén, Närke Värmlands lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att tävla Nosework är så roligt tillsammans med din boxer?
Det är en sport som vill framhäva att det ska vara roligt för hunden att jobba. Föraren får inte dra i kopplet eller säga “Nej” till hunden, då kan det bli minuspoäng. Hunden ska få utrymme för att arbeta och söka. De olika söken går på tid och när personen som tar tiden säger “Nu är det 30 sekunder kvar” då blir jag jättetaggad. Jag tycker det är så spännande och Emil har så roligt. När han har markerat rätt så kan han få applåder från domare och tidtagaren och då blir han så stolt! Det är så lätt att hålla på med nosework och han blir riktigt trött efteråt. Man kan träna nosework var som helst, hemma, inomhus, garaget, vardagsrummet. Alla typer och alla åldrar på människor och hundar är välkomna. Är det en hund som är utåtagerande kan den ha ett gult band knutet runt kopplet och då betyder det “kom inte nära med era hundar”, en trygghet för förare och hund.
Jag har även märkt att min yngsta boxer Blixtra nu har blivit mer noggrann i andra sporter, exempelvis i spåret, efter att hon har lärt sig nosework.
Om du inte skulle kunna träna Nosework med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Tidigare tävlade jag tillsammans med Emil i både spår och sök. Men efter en ryggskada har nosework blivit den alternativa aktiveringen som funkar för oss båda. Nosework är både spännande och mentalt stimulerande.
Ytterligare info hittar du via länken
Räddningshund (sök)
En räddningshunds uppgift är att söka rätt på personer som försvunnit bland rasmassor och sen visa för sin förare var arbetet för att gräva fram den försvunne kan påbörjas. En färdigutbildad räddningshund ska klara av att arbeta i svåra miljöer såsom på rörliga underlag, höga höjder, i mörker, höga ljud, rök och eld. Hunden tränas under lång tid för att klara av att arbeta och söka av stora områden och för att känna doft av människor på långt avstånd. En räddningshund hjälper räddningspersonal att kunna arbeta snabbare och kunna undsätta nödställda människor. Godkänd räddningshund klassas som tjänstehund.
Susanne Ridderholt, Närke Värmlands lokalområde
Vad är det som gör att du tycker att träna Räddningssök är så roligt tillsammans med din boxer?
Jag har tränat räddning med 3 boxrar. Det bästa med boxern som räddningshund är att de tycker väldigt mycket om att hitta människor. De jobbar inte bara för att få en leksak eller en godis utan för att det är självbelönande. Räddningsträning är socialt både för människor och hundar. Det handlar om att träna hunden för att klara alla tänkbara situationer och störningar. Det är även väldigt fritt och handlar om att lösa uppgiften. Jag tycker det passar boxern för de gillar att lösa saker på sitt sätt. Såklart måste man ha ett samarbete i söket och vara styrbar men det viktigaste är att hitta den som är försvunnen. Det arbetssättet passar boxern!
Om du inte skulle kunna tävla med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Svaret beror självklart på varför jag inte kan tävla. Är det för att hunden är skadad/gammal så att den inte kan tävla så plockar jag de bitar hunden har älskat mest och försöker göra det bra för hunden. Spår till exempel, klarar även halta hundar om man anpassar terrängen. Fotgående utan halter eller tempoväxlingar passar en pensionär. Dessutom släpper jag kraven och låter hunden bestämma. När jag själv var konvalescent under en längre tid så upptäckte jag nosework/specialsök. Det är fantastiskt roligt och kan varieras i det oändliga. Det passar både aktiva hundar med rörelsehindrad förare och aktiva förare med krassliga hundar. I korthet går det ut på att hitta och markera en speciell doft. Det kan göras ute eller inne. I skogen eller i stan. I dagsljus eller i mörkret. Det är bara fantasin som sätter stopp. Det ger perfekt utlopp för våra nyfikna hundars arbetslust utan att man själv behöver anstränga sig alls. En perfekt aktivitet från soffan!
Ytterligare info hittar du via länken
brukshundklubben.se/tjanstehund/raddningshund
Freestyle
Hundsporten freestyle beskrivs som kreativ lydnad till musik. Lättaste sättet att beskriva freestyle - välj ut dina favoritlåtar och få din hund att utföra inövade tricks och konster till musiken och då är ni i hamn. Det finns två grenar inom sporten, freestyle eller heelwork to music (HtM). Freestyle är nästan helt fri vad gäller rörelser och heelwork to music har tio fasta fotpositioner vilket ditt program ska byggas kring. Båda grenarna inbjuder till stor kreativitet för dig och din boxer när ni arbetar till musiken.
Monica Opperud, Södra lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att träna Freestyle är så roligt tillsammans med din boxer?
Jag har alltid tyckt att det är roligt med tricks. Gick en helgkurs för ca 20 år sedan men det har inte funnits som kurs där jag bor förrän nu. Ofta ställer man inte samma strikta krav på sig själv och hunden när man tränar freestyle som i andra grenar. Det gör träningen lättsam och rolig. Sporten har stort utrymme för variation och fantasi. Relation och kommunikationen med hund förbättras. Inlärningen bygger på shaping där hunden får tänka. Önskade beteenden förstärks med täta belöningar. Vi kommer nog aldrig tävla i freestyle men lite partytricks har vi lärt oss.
Om du inte skulle kunna träna Freestyle med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Tränar också spår, nosework, lydnad och rallylydnad. Har provat på agility. Om hunden skulle bli skadad och behöva hållas mer stilla så är det nosework, rallylydnad och utvalda moment i freestyle som skulle va skonsam aktivering.
Ytterligare info hittar du via länken
skk.se/sv/prov-tavling/olika-prov-och-tavlingar/freestyler/freestyle
Agility
Agility kan enkelt beskrivas som en hinderbana för hundar. Hindren kan bestå t.ex. av gungbräda, tunnel, däck och balansbom. De är utställda i en bana som hundföraren memorerar på förhand. Hundförarens uppgift är att visa hunden med handtecken och kommandon vilken väg hunden ska ta. Den hund som tar sig till banans slut på kortast tid har vunnit tävlingen.
Åsa Lundberg, Södra lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att träna Agility är så roligt tillsammans med din boxer?
Agility är roligt för att det är fart och fläkt. Det behöver inte vara korrekt för att vara roligt. Passar boxern bra. Det svåra är att inte jämföra sig med andra om man går kurs med boxer. Men hittar man harmonin och tycker det är lika roligt som våra tokiga boxrar är det en utmärkt sport att aktivera dem med. Man behöver inte heller vara en atlet själv. De sköter liksom springet själva. Vi ska bara styra. Och de blir så vansinnigt nöjda med sig själva om de har fått springa och ta alla hinder i en rasande fart. Behöver inte vara i rätt ordning. De är bäst i alla fall! Det är nog det jag älskar mest med agility och boxer.
Om du inte skulle kunna tävla Agility med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Nu gör jag ju både lydnad, rally, spår och sök också. Alla grenar har sin charm. Men som aktivering är ju spåret bra eftersom man kan göra det var som helst och inte behöver vara beroende av andra. Söket är ju toppen eftersom de får både springa och hitta folk men kräver mer tid och anpassning till andra. Men man har trevligt i skogen.
Ytterligare info hittar du via länken
brukshundklubben.se/tavling-utstallning/agility
Viltspår
Viltspår är ursprungligen ett prov för att utvärdera jakthundars förmåga att genomföra ett eftersök men provet är öppet för alla hundar. Man provar hundens förmåga att följa spåret efter ett skadat djur. Hunden ska leda föraren runt ett spår där en person har dragit en klöv och droppat blod i spåret. 24 h senare påbörjar hunden sitt spårarbete. I slutet av spåret stannar hundföraren hunden och tävlingsledaren avfyrar ett skott för att simulera avlivning av ett upphittat djur. Trots denna störning ska hunden klara att spåra vidare ett hundratal meter och hittat klöven som ligger i spårets slut.
Irene Lennstrand, Västra Lokalområdet
Vad är det som gör att du tycker att tävla Viltspår är så roligt tillsammans med din boxer?
Att träna och tävla viltspår är spännande och roligt. Från starten till klöven i slutet kan det ha hänt mycket på ett 24-timmars spår. Väder och vilt kan ha ställt till det. Att bara hålla i linan och följa sin hund i alla typer av terräng - våtmark, täta buskage, berg och kalhyggen. Men "läsa" av spårarbetet så det inte växlar över och man följer färskt spår. Att hitta fram till klöven och se hundens glädje och stolthet när den bärs med till samlingsplatsen. Det är lycka! Glömt är blöta mossar, risiga granar och utförskana på bergshällar.
Om du inte skulle kunna tävla Viltspår med din boxer hur hade du aktiverat den då?
Att tävla är inte ett måste. Vi gör saker som hundarna tycker är roligt - olika sorts spår, lite skyddsträning men framför allt är det naturupplevelser i skog och mark. Ryggsäck, fika, karta och leta sig fram till en avlägsen sjö i skogen. Det slår allt!
Ytterligare info hittar du via länken
skk.se/prov-tavling/olika-prov-och-tavlingar/viltsparprov
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 36364
Om Du och din boxer
Boxern har avlats fram för att arbeta. Blir inte din boxer aktiverad och får arbeta är risken stor att du kommer ha en boxer som har svårt att varva ner och komma till ro. Samtidigt som du aktiverar din boxer stärks även er relation. Du har många möjligheter att aktivera din boxer. Vill du så kan du tävla i ett stort antal grenar, men det finns också en rad andra sätt att aktivera sin boxer utanför ramen för dessa tävlingsgrenar.
På den här sidan får du tips på hur du kan aktivera och träna din boxer. För att förstå din boxer lite bättre och ge dig förutsättningar att träna din boxer, läs Elinor Lindmarks artikel.
“Varför är inte min boxer lika lydig som grannens hund?” som ursprungligen publicerades i boxerbladet nr 1 2017.
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 10724
Boxerskolan är en träningsgrupp för Boxerklubbens medlemmar som har ambitionen att tävla med sin boxer. Syftet med Boxerskolan är att genom coachning, stöttning och gemenskap få ut fler boxerekipage i tävlingssammanhang. Vi använder i första hand sociala medier för att kunna träna tillsammans genom utbyte av egna ord, bild och film.
Boxerskolan har tillsammans med deltagarna sedan starten hösten 2016 även anordnat fysiska träffar och läger där alla hjälper varandra med träning till självkostnadspris. För att skapa trygghet och stabilitet i gruppen är den bara öppen för intag under en kortare tid av året. Övrig tid är gruppen stängd för inträde.
På grund av Covid-19 är Boxerskolans träningsgrupp vilande. Men Boxerskolan finns även här på webben. Alla de lektioner som har publicerats i Boxerbladet och extra övningar finns samlade på den här sidan, gå in via aktivitetsmenyn.
Kontakt: boxerskolan@boxerklubben.org
- Informationsansvarig: Web-redaktion
- Träffar: 11144