bannerOlo

Nyheter

PLANERAD TRÄNINGSTÄVLING 16/6 i LYDNAD INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLDA.

 

Medlemsmöte:

Välkommen på ÖLO's medlemsmöte på Solna Sundbybergs Brukshundklubb kl 12:00 den 16 juni.

Möteshandlingar finner du här i länken nedan.

DAGORDNING - Klicka här 

Vi bjuder på kaffe och fika. Meddela gärna om du vill delta till kassor@olo.boxerklubben.org så att vi dukar fram tillräckligt.

 

Hoppas vi ses på medlemsmöte på söndag.

Varmt välkomna!

//ÖLO-Styrelsen

 

 

minnesprisAgneta2021

Stort tack till dig Agneta Lundström för din insats som gynnar många medlemmar och boxrar inom ÖLO-området. //ÖLO-styrelsen. 

https://boxerklubben.org/index.php/lo-arkivet/olo/2020/648-olo-nominera-makarna-johanssons-hedersutmarkelse

 

I samband med ÖLOs årsmöte den 19 februari vill styrelsen för ÖLO uppmärksamma Jill Mellström och Jipotimas Chomolangma för deras jättefina prestationer i internationella boxervärlden under 2021.

ATIBOX World Champion FH spår 2021, Tjeckien -  7 november

5e plats WUBOX FCI IFH Championship, Österrike - 11 november

Stort GRATTIS till Jill och Choma önskar hela ÖLO-styrelsen!

vinnareAtibox2021Jill2

breezeSitter2Projekt Box Cancer

För några år sen fick Östra Lokalområdet (ÖLO) ett arv på närmare 1.5 miljoner kronor av makarna Karl-Erik och Yvonne Johansson. Testamentet saknade konkreta anvisningar eller önskemål om hur pengarna skulle användas och ÖLO tillsatte två arbetsgrupper för att behandla frågan. På årsmötet 2020 beslutades att kontakta Sveriges lantbruksuniversitet, SLU för diskussioner om hur en donation på bästa sätt skulle kunna bidra till förbättrad hälsa hos boxerrasen.

Tumörsjukdom är den vanligaste dödsorsaken för boxer och ansågs därför vara ett prioriterat område. Tillsammans med företrädare för SLU diskuterades hur en donation skulle komma boxerrasen till störst nytta. Slutligen hamnade valet på några av de vanligaste tumörsjukdomarna hos boxer (mastocytom, malignt lymfom och hemangiosarkom) med sikte på förbättrad individuell boxerdiagnostik/-behandling.