bannerOlo

Aktiviteter

annonsOLOspecial2022

Till anmälan <<<<<

I samarbete med Svenska Boxerklubben ÖLO och Solna-Sundbybergs Bk bjuder vi våra klubbars medlemmar på två digitala föreläsningar av Eva Solstrand från Sport Dog Academy.

Vad handlar om föreläsningarna om?

Måndag 23 Maj kl. 18.30 – "Skador hos våra arbetande hundar "

Vad är grunden för bra rörelser och kroppskontroll? Vilka är de vanligaste
led- och muskelskadorna som drabbar våra arbetande hundar?


Torsdag 2 Juni kl. 18.30 – "Stark och skadefri arbetande hund och grundläggande
fysträning"

Vad är grunden för bra rörelser och kroppskontroll? Vilka belastningar innebär olika
hundsportgrenar för hundarna samt genomgång av uppbyggande fysövningar.


Anmälan

Anmälan sker till mailto:sekr@olo.boxerklubben.org
Du skriver ditt namn och medlemsnummer i mailet, du kommer sedan få ett mail med länken till föreläsningen dagen innan som kommer ske via Google Meet.


För de som vill kommer vi att visa föreläsningen i klubbstugan, det finns ett begränsat antal platser men det finns utrymme för diskussioner efteråt eller om du bara vill
ha sällskap. De som lyssnar/ser föreläsningen i klubbstugan lämnar hunden hemma eller i bilen. Ange i anmälan om du vill komma till klubbstugan.

OBS! Se till att testa utrustning och uppkoppling i god tid innan föreläsningen då vi inte kommer ha någon möjlighet att hjälpa till vid problem, och håll tiden.

 

Tack till Agria

Östra Lokalområdet tackar Agria för generöst stöd som har gjort det möjligt att bjuda våra medlemmar på föreläsningarna.

agriaLogo

 

Vem är Eva Solstrand?

evaSolstrandEva Solstrand är av Socialstyrelsen legitimerad kiropraktor. Eva har under många år jobbat med kiropraktisk behandling och rehab för människor, både på den egna kliniken Solstrands kiropraktik & rehab och även som konsult på Nynäs Rehab Center.

Eva är utbildad på Skandinaviska kiropraktorhögskolan, en femårig heltidsutbildning. Ämnen som studeras är bland annat anatomi, fysiologi, ortopedi, neurologi, differentialdiagnostik och idrottsmedicin. Efter genomförd utbildning och praktiktjänstgöring kan kiropraktorn erhålla legitimation från Socialstyrelsen.

Eva har även en specialistutbildning med inriktning på hund- och hästkiropraktik från the International Academy of Veterinary Chiropractic (IAVC) i Tyskland. Utbildningen vid IAVC är öppen för legitimerade veterinärer och kiropraktorer. Utbildningen omfattar teoretiska och praktiska kurser med kiropraktisk och veterinärmedicinsk inriktning.

Eva är certifierad av samt medlem i the International Veterinary Chiropractic Association (IVCA). Förbundet strävar efter att hålla en hög kunskapsnivå inom veterinärmedicinskt inriktad kiropraktik bland medlemmarna genom krav på kontinuerlig vidareutbildning samt genom att utföra kvalitetsgranskning av de av förbundet godkända skolorna. Endast legitimerade veterinärer och kiropraktorer med diplomering från någon av de godkända skolorna och med godkänt IVCA-certifieringsprov erbjuds medlemskap i IVCA. I Sverige finns idag endast ett fåtal kiropraktorer och veterinärer som är certifierade inom hund- och hästkiropraktik.

Idag har Eva sin praktik på Tyresö Djurklinik och samarbetar med deras veterinärer

oloMH2022Kollage

Hej på er alla Boxerägare!
Dags att planera och boka MH för din boxer inför 2022!

Via ÖLO finns nu möjlighet att på Solna Sundbybergs Brukshundklubb genomföra MH (mentaltest) för din Boxer.

 

Under 2022 finns fyra datum inbokade för MH, 24/4, 4/6, 23/10 och 30/10.

Det finns platser lediga vid alla fyra tillfällena.*
(Uppdaterat datum 2022-01-30).

 

Under ett MH går hunden och ägaren igenom en bana med olika moment där hundens beteende dokumenteras och ger en bra bil av vem man har i andra änden av kopplet. Det är även viktigt för den fortsatta aveln att mentaltesta sin hund. Inga förkunskaper behövs för hund el ägare men hunden ska vara minst 12 månader, vara registrerad i SKK el i av SKK erkänd utländsk kennelorganisation, ID- märkt, vaccinerad enl. gällande regler, vara fullt frisk och inte löpa.

Är du intresserad att genomföra ett MH på din Boxer kontakta Lena Sehlin el Susanne Thoors via mail, fredriksson712@hotmail.com , susanne.thoors@gmail.com

Pris per ekipage enligt Svenska Brukshundklubben prislista, 600kr/hund.

Vill du veta mer kan du gå in på följande länk:

https://www.brukshundklubben.se/mentalitet/mentalbeskrivning-mh/

 

*Platserna är främst ämnat för ÖLO-ekipage, i mån av plats kan boxer från övriga lokalområden få plats.