bannerVlo

Nyheter

Hej VLO:are!

Våren har varit trögstartad i år, men tro det eller ej, nu är det snart maj. Vågar vi hoppas på lite sol och värme då kanske?

 

Årets boxerspecial 6 juni

Den 6 juni är det dags för VLO:s årliga boxerspecial på Lerums Brukshundklubb. Domare är Tommy Dahlström, Sverige, och vi hoppas så klart att ni är många som antingen vill visa upp era fina boxrar eller komma dit för att titta på fina boxrar!

Följ uppdateringar om utställningen i dess Facebook-event: https://www.facebook.com/events/908847301034640

Anmäler er gör ni på följande länk: https://brgshow.eu/app/entryForm.php?n=VLO-2024

 

Funktionärer

För att kunna anordna en riktigt bra utställning behöver vi er hjälp! Det kommer att behövas folk som hjälper till att ställa i ordning innan och efter utställningen samt funktionärer till sekretariat, café och grill!

Håll ögonen på VLO:s Facebook-grupp för mer information, vi kommer snart lägga ut ett inlägg med en funktionärsschema och information om vem man anmäler sig till:

https://www.facebook.com/groups/218403694924691

 

Loppisbord

Förra året hade vi ett loppisbord på utställningen och vi tänker testa det i år igen. Det blir ett enkelt format där man tar med det man vill sälja och märker  upp med lappar med pris och swishnummer.

 

Medlemsmöte

Dagen innan utställningen, den 5 juni, kommer vi att anordna ett medlemsmöte i samband med förberedelserna inför utställningen.

Preliminärt tänker vi att vi startar mötet 19.00 men att vi träffas från 16.00 för utställningsförberedelserna (om det inte regnar och stormar så att vi inte kan sätta upp tälten). Mellan 18.00 och 19.00 ordnar vi ringträning inför utställningen, så passa på om du behöver lite hjälp!

Mer information kommer i Facebook-gruppen, men boka gärna in kvällen redan nu om du kan komma!

 

VLO och Sponsorhuset

Nu finns Svenska Boxerklubben Västra Lokalområdet anslutna till Sponsorhuset. Där kan du handla från över 600 kända nätbutiker. Varje köp som du gör ger pengar både till dig själv och VLO. För pengarna som VLO får in tänker vi så klart ordna saker för er medlemmar!

Nu har Sponsorhuset samlat allt du behöver veta för att komma igång i deras Bonusstege. Går du igenom stegen så stödjer du Svenska Boxerklubben Västra Lokalområdet med upp till 50 kr och du själv får en Biobiljett.

Tänk på att du som företagare kan använda Sponsorhuset när du reser, köper kontorsmaterial eller varför inte tankar bilen via företaget!

Kom igång med Bonusstegen här: https://www.sponsorhuset.se/svenskaboxerklubbenvastralokalomradet/intro

Tipsa gärna era vänner och bekanta!

 

Vi hoppas vi ses på medlemsmötet och utställningen!

Styrelsen

Årsmötet 2024 är nu lagt till handlingarna och vi tackar alla som kom! Protokollet finns att läsa här.

Två styrelsemedlemmar avtackades, ordförande Malin Andersson och ledamot Elin Sörensson. Vi tackar dem stort för deras engagemang i klubben! Den nya styrelsen finns uppdaterad här.

På årsmötet delades även föjande utmärkelser ut och vi gratulerar mottagarna!

Årets VLOare:

Lisa Nolmark

Förtjänsttecken har erhållits av följande:

Annika Sundström - Brons

Ditte Timmerman - Brons

Maria Streck - Brons

Monica Ros - Brons

Robert Lindström - Brons

Resultaten av vandringspriserna blev följande:

LO-mästare Lydnad

Marlene Mussawir & Engelaiz I Saw the Sign

LO-mästare Bruks

Harry Dahlgren & Savannah Nostrum

LO-mästare IGP/BSL

Cecilia Ling-Vannerus & Peer-Otzberg Fajter

LO-mästare FH

Inga ansökningar i år

LO-mästare Utställning

Linda Antonsson & Engelaiz Invierno

 

 

Dagordning årsmöte 2024

Valberedningens förslag 2024

Verksamhetsberättelse 2023

Verksamhetsplan 2024

Hej VLO:are!

Nu är hösten här med besked och här kommer årets tredje nyhetsbrev. Vi ska försöka hinna med ett till innan årets slut men det kan bli lite tajt.

Tyvärr så blev årets höstläger inställt pga för få anmälningar, men vi tar nya tag till våren och har redan bokat Tånga för 12-14 april. Innan dess har vi dock annat att se fram emot!

Ett KM på Lerums Brukshundklubb blev det dock! Stort tack till Harry & Annethe Dahlgren som anordnade och Catrine Lorensson och Ronnie Hansson som var tävlingsledare och domare. Vann gjorde Linda Antonsson med Engelaiz Invierno före Malin Andersson med Engelaiz Atalanta och Inger Nordh med Engelaiz Honey.

 

Adventsvalpen

Den 2 december är det dags för Adventsvalpen med veteran i Tångahallen. Vi vill se många boxervalpar (4-12 månader) och boxerveteraner på plats! Och vi skulle även behöva några fler funktionärer. :)

Besök eventet för mer information: https://www.facebook.com/events/3598518180470339

Anmäl din valp eller veteran: https://brgshow.eu/app/entryForm.php?id=105

Anmäl dig som funktionär: https://www.facebook.com/groups/218403694924691/posts/6454892554609076/

 

MyDog

Efter Adventsvalpen är det inte mycket kvar av året och i början av 2024 är det som vanligt dags för MyDog. Dock en helg senare än vanligt, den 11-14 januari. VLO kommer även i år att ansvara för rasmontern och behöver boxerfolk och boxrar för att bemanna den. Kan du och din hund ställa upp?

Läs mer och anmäl intresse: https://www.facebook.com/groups/218403694924691/posts/6522255997872731/

 

Valberedningens förslag

Och på tal om 2024 så är det dags att fundera på vem du vill ha i styrelsen nästa år. Valberedningens förslag är nu klart (se nedan) och alla medlemmar har till den 15 december på sig att komma in med ytterligare förslag. Dessa skickas direkt till styrelsen via sekreterare Linda Antonsson (linda.antonsson@gmail.com).

 

Förslag till styrelse 2024

Ordförande                  Linda Antonsson                     1 år      nyval

Vice Ordförande          Marlene Mussawir                   2 år     omval

Kassör                         Annicka Nyberg                      1 år      kvarstår

Sekreterare                 Eva Jacobsson                       1 år      fyllnadsval

Ledamot 1                   Maria Streck                           1 år      kvarstår               

Ledamot 2                   Emma Silén                            2 år      omval

Ledamot 3                   Hannah Gabrielsson               2 år      nyval

Suppleant 1                 Linda Assergård                     1 år      kvarstår

Suppleant 2                 Charlotte Krohné                    2 år      nyval

 

Förslag till revisorer 2024       

Ordinarie                     Linn S Bru                              1 år      omval 

Ordinarie                     Merit Larsson                         1 år      omval

Suppleant                    Annethe Dahlgren                  1 år      omval 

 

Förslag till valberedning 2024

Malin Andersson SK                1år                   nyval

Elin Sörensson                        2 år                  nyval

Lisa Nolmark                           2 år                  nyval

 

Styrelsen

Hej VLO:are!
 
Det blev ett längre uppehåll än tänkt men här kommer äntligen årets andra nyhetsbrev!

Vi hoppas att alla haft en fin sommar trots att vädret inte varit helt på vår sida. Med lite tur kan vi kanske se fram emot en höst som erbjuder lagom temperaturer och inte alltför mycket regn. Det vore extra kul om vädret är medgörligt sista helgen i september, för då är det dags för årets höstläger på Tånga Hed. Anmälan är nu öppen och mer information finns på Facebook: https://www.facebook.com/events/972193367190143

Vi planerar också för ett KM på Lerums Brukshundklubb strax efter lägret. KM:et är upplagt så att man kan tävla mot varandra även om man är på olika nivåer, så det finns något för alla! Mer information kommer snart.

Mot slutet av hösten är det sedan dags för Adventsvalpen med veteran, även detta på Tånga Hed (i Tångahallen). Utställningen går av stapeln den 2 december, dagen innan 1:a advent. Vi kommer behöva hjälp i form av funktionärer (mer om detta senare, men håll gärna den helgen öppen om ni kan) och har ni en hund mellan 4 och 12 månader eller en veteran (8 år och äldre) ska ni så klart komma och ställa. :)

Slutligen, ett upprop till alla uppfödare inom VLO! Vi planerar ett uppfödarmingel under hösten eller våren för att vi ska lära känna er och ni ska lära känna varandra och vi ska få en bättre uppfattning om hur vi kan jobba med och för våra uppfödare. Vill DU vara med? Maila linda.antonsson@gmail.com och skriv Uppfödarträff VLO som ämnesrad. Tipsa gärna era uppfödarvänner i lokalområdet -- även de som inte är medlemmar i Boxerklubben.

Styrelsen

Hej VLOare!

Dags för årets första nyhetsbrev!

Först ett stort tack till alla som hjälpte till med montern under MyDog! Till nästa år vill vi satsa på en ny look för montern och vi har tillsatt en grupp som ska ta fram ett förslag och en budget. Vill du ingå i denna grupp? Hör då av dig till linda.antonsson@gmail.com.

Ni har väl inte missat att söka VLOs vandringspriser för 2022? Nytt för i år är att vi lagt till FH-spår och Utställning. Sista datum att söka är 31 januari. Läs mer om detta här: https://www.facebook.com/groups/218403694924691/posts/5571135159651491/

Vandringspriserna kommer delas ut på VLOs årsmöte tisdagen 28 februari kl 18.00 på Lerums Brukshundklubb. Vi vill att de som önskar delta anmäler sig antingen via epost till linda.antonsson@gmail.com eller genom att klicka i att de kommer på eventet: https://www.facebook.com/events/1618139541945607/

Årsmöteshandlingarna kommer att publiceras på hemsidan och i FB-gruppen senast tio dagar innan mötet.

När det gäller vårens planer är det enda som är spikat just nu vår Boxerspecial på Lerum den 6 juni. Vi syns väl där?

Om det finns önskemål från uppfödare om MH under våren behöver vi få in förfrågningar om detta, gärna så snart som möjligt. Kontakta då marlene@engelaiz.nu.

Nu hoppas vi att det snart är vår på ingång, eller åtminstone lite mindre regn och mörker!

Styrelsen

 

loggaMedborgarskolan

Bifogat finner ni valberedningens preliminära förslag till funktionärer till årsmötet 2023.

Valberedningens förslag

Varje enskild medlem har nu möjlighet att nominera ytterligare kandidater. Detta görs till styrelsen i enlighet med den nya valordningen i normalstadgarna § 10.

Styrelsen sammanställer inlämnande nomineringar, kontrollerar medlemskap och vidarebefordrar nomineringarna till valberedningen.

Nomineringen skall vara styrelsen tillhanda senast den 15 december 2022.

Nomineringen skall innehålla:

  • Namn
  • Vilken funktion som avses
  • Kort presentation
  • Uppgift om att den föreslagne kandiderar

Skickas via mejl till klubbens sekreterare:

Linda Antonsson, linda.antonsson@gmail.com

Vänliga hälsningar

Valberedningen

Svenska Boxerklubben VLO

Hej VLOare!

Nu är det höst på riktigt och dags för årets sista nyhetsbrev.

Adventsvalpen med veteran närmar sig med stormsteg. Anmälningstiden går ut den 6 november, så om ni har en valp (4 och 12 månader) eller en veteran (över 8 år) -- alla raser är välkomna -- så glöm inte att anmäla!

Även om ni inte har en hund att ställa ut i år så är vi väldigt tacksamma om ni tittar in på följande inlägg i VLO-gruppen på Faceboook och ser om ni kan hjälpa till som funktionärer. Styrelsen behöver verkligen er hjälp för att genomföra utställningen!

https://www.facebook.com/groups/218403694924691/posts/5347865871978422/

Vi vill också passa på att påminna om att efter nyår så är det äntligen dags för MyDog igen. VLO har fått i uppdrag av AS att bemanna boxermontern på Rastorget och även till detta behöver vi våra medlemmars hjälp! Kan DU tänka dig att ta ett pass i montern? Hör av dig till linda.antonsson@gmail.com. MyDog äger rum 5-8 januari och det är tre pass varje dag: 09.30-11.30, 11.30-14.00 och 14.00-17.00. Till varje pass behövs minst två personer och en hund. Hundarna måste tycka det är okej att vara i en ganska stökig miljö och inte ha några problem med andra hundar eller med folk.

Hälsningar,

Er styrelse