ericaHuss

Den 18 juni miste Boxersverige en av sina starkaste eldsjälar och många av oss miste en kär vän. Erica Blomberg avled hastigt och oväntat i sitt hem.

Ericas hjärta brann för boxern, bland annat som framgångsrik uppfödare under kennelnamnet Hausse. Hon engagerade sig hårt för den arbetande boxern och flera hundar från hennes uppfödning har uppnått fina tävlingssresultat. Erica var även själv en aktiv hundförare i unga år. Sök och Skydd var hennes grenar. Det är nog inte alla som känner till att hon var Sveriges första kvinnliga skyddsfigurant. Dessutom instruktör, tävlingsledare, testledare och mentalbeskrivare.

Till professionen var Erica lärare och hennes yrkesval har säkert påverkat hennes förmåga att få människor att känna sig välkomna. Erica kunde på sitt eget sätt föra samman människor, och utan henne är vi nog många som gått miste om livslånga vänskaper. Många är de som vittnar om hur Erica tagit hand om dem när de varit nya och lite vilsna på ett Boxerläger, Boxer-SM eller annat evenemang. Och när man väl lärt känna Erica så var hon stöttande, hjälpsam och vänlig.

Erica drog sig aldrig för att hjälpa till i klubben, och har under större delen av sitt liv arbetat för att föra rasen framåt. Hon var hederlig och lojal, med ett civilkurage som få uppvisar.

Erica var alltid rakryggad, tydlig och hade starka åsikter. Hon kunde nog ibland upplevas som en smula envis. Kanske beskrivs detta bäst med denna lilla anekdot;

Erica var ca 5 år när hon bestämde sig för att rymma och packade en liten väska med det nödvändigaste, sa adjö till sina föräldrar utanför tomten och gav sig av. Efter några hundra meter stannade hon, gungade lite och övervägde sitt beslut. Det slutade med att hon gick hem igen. Utanför huset stod hennes föräldrar och deras hund låg i trädgården. Erica tittade på dem och sa: Och samma gamla jävla hund har ni kvar ser jag.

Vi har förlorat en lojal och kunnig medlem och vän som lämnar ett stort tomrum efter sig.

Alexandra Bengtsson Sjösten, Amanda Palm, Ann Wanker, Anna Levin, Erik Sundberg, Gun Grysell, Linn Björkman, Natalie Andersson och Sara Bergstrand