bannerSlo

Aktiviteter

Snart är det dags för SLOs Medlemsmöte på Hörby BK den 16/10 kl 12.00!
Anmälan görs till sarabergstrand1@gmail.com
 
Vi kommer att ha vår årliga Boxercup och korvgrillning efter mötet.
 
Välkomna!
Styrelsen i SLO

PM till boxerspecialen i Bjuv, 19/9 kan nu laddas ner här.

24-26 september är det dags för SLOs årliga läger som hålls i Halen, Olofström. Vi kommer att ha en sökgrupp, en spårgrupp och en lydnadsgrupp. Kostnad för lägret är 2500 kr och då ingår boende och mat, har du med sig en familjemedlem kostar det 400 kr för den personen.
 
Alla är hjärtligt välkomna att anmäla även om man inte är en medlem i boxerklubben men då tillkommer en extra kostnad på 300 kr. Medlemskap i SBK krävs dock alltid. Alla kan anmäla redan nu, men SLOs medlemmar har förtur på lägret och icke medlemmar hamnar på en tillfällig reservlista. Välj då "Reserv" som "Typ" när du gör din anmälan. Den 4/9 får du som reserv reda på om du fått plats på lägret. Hunden ska vara minst 4 månader gammal för att få delta på lägret.
 
Årets instruktörer
 
Sök: Johanna Mastenbroek
Spår: Helen Kjellander
Lydnad: Amanda Palm
 
Sista anmälningsdatum är 3/9.
Betalning för lägret senast den 4/9 till PlusGiro: 21 66 90-8. Märk din betalning med ditt namn.
Hälsningar Utbildningsgruppen SLO

domareNinaKarlsdotterSloMin hundhistoria startade när jag var ung. I min familj fanns tibetansk spaniel och dvärgpinscher – som sällskapshundar. Mitt intresse för schnauzer startade när jag flyttade hemifrån och då – 1972 – köpte en riesenhane från kennel Galax. Ett år senare köpte jag också en tik, då från kennel Myrkarby. Båda dessa hundar var efter Riesengårdens XO, den tidens stora stjärna. Uppfödarna till dessa hundar introducerade mig i utställningsvärlden och så småningom blev de båda riesenschnauzrarna champions. Mitt hundintresse stegrades förstås. Under slutet av 70-talet hade jag två riesenkullar varav några av valparna meriterade sig på olika sätt.
1975 köpte jag min första dvärgschnauzer, en peppar och salt-hane som ursprungligen kom från USA. Med honom rönte jag stora utställningsfram-gångar, bl.a. blev han BIS på en stor specialutställning.
Med tiden blev det fler ”dvärgar”, bl.a. fyra från USA och fyra från England. Efter det har jag också importerat från Ungern och Spanien.
Under ett tiotal år hade jag också svart mellanschnauzer och producerade ett par kullar.
Min uppfödarkarriär startade 1975 och mitt kennelnamn är Impact´s. Av schnauzrarna föder jag idag bara upp dvärgschnauzer och har producerat ett antal champions och för detta arbete erhållit SSPK:s uppfödarmedalj.
Sedan lång tid tillbaka hyser jag också ett stort intresse för affenpinscher och köpte min första ”affen”, en hane, 1990. Numera har jag även en begränsad uppfödning av affenpincher.

1987 kom jag in på domarutbildningen och samma år blev jag auktoriserad på schnauzer och pinscher. Efter detta har jag fortsatt att utveckla mig och studerat nya raser, med början inom grupperna 1 och 2. Vidareutbildningen på eget bevåg fortsatte sedan genom åren i många av de övriga grupperna och jag har låtit mig styras av mitt intresse av olika raser. För drygt 10 år sedan var jag en av fem domare som av SKK/CS erbjöds möjligheten att utbilda mig till allround-domare. Detta känner jag mig mycket hedrad och stolt över eftersom jag alltid varit intresserad av att utveckla och bredda mitt hundkunnande. Sedan 2006 är jag auktoriserad FCI allrounder.

Jag har haft förmånen att förutom i de övriga nordiska länderna inkl. Island, fått döma i ett stort antal länder i Europa inkl. England och Irland, i Ryssland, Asien, Australien, Nya Zeeland, Sydamerika, USA och Canada.

Jag har i många år varit verksam som styrelseledamot i olika hundklubbar, t.ex. Örebro Läns Kennelklubb, Uppsala Läns kennelklubb, Riesenschnauzer-klubben och Svenska Schnauzer-Pincherklubben där jag var ordförande i 10 år. För dessa föreningsengagemang har jag också fått Kennelklubbens förtjänst-tecken i guld. För närvarande är jag ledamot i Svenska Kennelklubbens domarkommitté, som behandlar etiska frågor och utbildningsfrågor för domare, samt är ordförande i Affenpinscherklubben.

sloSpecial2021

Missa inte chansen!

 

MT 22 augusti

SLO kommer den 22 augusti att anordna MH för Twinbox sista kull på Åhus BK. Det var ett bokat uppfödar MH som mentalgruppen nu tagit över. Det betyder att den tilltänkta kullen har förtur och resterande platser kan fyllas med deltagare med boxer.

Anmälan kan du göra på SBK Tävling senast den 31/7 - länk nedan

https://sbktavling.se/competitions/38171

 

MH 29 augusti 

Tillsammans med Sjöbo BK kommer SLO ha MT den 29/8. Deltagande boxer har förtur över andra raser. Det kommer att finnas möjlighet att köpa korningsrosett på plats.

Anmälan kan du göra på SBK Tävling senast den 7/8 - länk nedan

https://sbktavling.se/competition_classes/114442

 

Varmt välkomna på SLO MH och MT

/Mentalgruppen

• 22/8 Uppfödar-MH i Åhus

• 19/9 - Boxerspecial i Bjuv

• 29/8 - MT på Sjöbo BK - Klicka här för att komma till anmälan SBKTävling. 

• 24-26/9 - SLO-läger i Halen, Olofström

• Oktober - Medlemsmöte och Boxercup

• 7/11 Uppfödar-MH i Åhus