bannerSlo

Aktiviteter

Den 20-22 september arrangerar SLO sitt bruksläger i natursköna Halen i Olofström.

Kostnaden för lägret kommer bli 1800 kr/person. I priset ingår boende i eget rum och all mat du behöver och dessutom en viss mängd dryck. Har man sällskap med sig under lägret som inte ska träna hund är kostnaden för de personerna 350 kr. I år kommer vi ha en sökgrupp, en spårgrupp och inte mindre än två lydnadsgrupper!

Från och med den 10/7 klockan 12:00 kan man anmäla sig till lägret.

>>> Anmäl dig här <<<

Betalningen sätts in på PG: 21 669-08.
Märk betalningen med ”Läger + ditt namn”. Kostnaden för medföljande är 350 kr/person.
Betalningen ska vara SLO tillhanda senast den 20/8.

Johanna Mastenbroek - Sökgruppen.

Jag heter Johanna och bor i Kareby utanför Kungälv. Jag är uppvuxen med schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Med honom tävlade jag Elit spår och Sök. Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop. Just nu har jag Iver som är 3 år. Vi är godkända i lägre klass Sök.

Vad jag än tränar med min hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, Motivation, Grunder, Koncentration och Tydlighet är några ledord. Min filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt. Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på.

Att man i bland måste gå utanför sina ramar är bara utvecklande. Finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för ekipaget.

johannaMastenbroek

Alba Sand (@saneisboring på instagram) och Moa Bäcklund (@imperiummonstra på instagram) – Lydnadsgrupperna

”Alba Sand, 25 år gammal från Stockholm. Äger i dagsläget tre belgiska vallhundar av typen malinois som jag tränar och tävlar i IGP - men jag har innan dess en bakgrund i tävlingslydnad, brukssök, freestyle och bruksspår med bla weimaraner, terv och bc-blandning innan jag hittade ”min ras” och ”min sport”. Jag började träna och tävla hund 2002 och har sedan dess varit fast!

Min träning bygger alltid på att hundarna ska ha ett hundraprocentigt engagemang i det vi gör, vilket i sin tur kräver detsamma av mig! Jag och Moa är ett radarpar när vi håller kurs då vi har ett väldigt likt sätt att tänka och lägger stor vikt vid att individanpassa träningen för både hund och förare - vilket utvecklat vår förmåga att läsa av och kommunicera med alla de olika förare och hundar som kursar för oss, otroligt lärorikt och roligt!”

”Moa Bäcklund, 25 år från Norrtälje, utanför Stockholm. Bor i dagsläget i Stockholm med min schäferhane & riesenhane. Uppvuxen i boxerkennel, har haft boxer, shelties, malle, canecorso, jack Russell, men även tränat och bott med andra raser. Har hållt på med det mesta inom hundsport förutom jakt, men har fastnat för IGP som jag kör i dagsläget.

Jobbar mycket med detaljer i träning och är noga med att dela upp momenten i små delar. Individanpassar all träning efter både hund och förare. Ett team där bubblan tillsammans är det värdefullaste vi har!”

albaSandMoaBacklund

Pernilla Sundberg - Spårgruppen

”Bor i Alingsås med min sambo och vårat nytillskott Kråkan som är 5 månader. Jag har haft boxer i nästan 20 år och fastnat för rasen då jag tycker att boxer är en fantastisk hund att arbeta med och att det är en ras som kräver mycket av oss som förare.

Jag försöker alltid att fokusera på grundträningen i spåret, lägger man grunden väl så är det inte så krångligt att introducera svårigheter för våra hundar. Jag jobbar mycket med tydlighet från förarens sida och för att väcka motivationen hos våra hundar och för att bibehålla koncentrationen.

Ska bli jätteroligt att få komma ner till SLO igen på ert läger, kul att ni vill ha mig tillbaka!”

pernillaSundberg

Utbildningsgruppen i SLO

Alexandra, Erik och Natalie.

Medlemsmöte 13 oktober 2019 på Hörby BK
Dagordning mm presenteras senare

Lördagen den 13 oktober kl 1200 på Hörby BK
Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anmälningsavgiften 30:- vid föranmälan, 50;-vid anmälan på plats

Tävlingsregler

Boxercupen är en lydnadstävling och är öppen för klubbens alla medlemmar. Varje hund utför totalt 7 delmoment. Föraren väljer själv svårighetsgrad inför varje moment, ett av fyra alternativ. Svårighetsgraden har koefficient 1, 2, 3 eller 4. Koefficienten multipliceras med en Personlig koefficient, se nedan, och med det erhållna betyget din hund får av dagens domare. Detta blir resultatet för varje delmoment.

Styrelsen har beslutat att införa ett Vandringspris till Boxercupen. Det ska vara ständigt vandrande och Lokalområdet står för gravyr.

Personlig koefficient

  • 1.0: Hund är uppflyttad till Lydnadsklass 3 eller Elitklass eller IGP 3 eller BSL 3
  • 1.5: Hund som tävlat i Lydnadsklass 2 eller Högre klass eller IGP 2 eller BSL 2
  • 2.0: Hund som tävlat i Lydnadsklass 1 eller Lägre klass eller IGP 1 eller BSL 1
  • 2.5: Hund som tävlat Appellklass eller Startklass eller Rallylydnad eller BH
  • 3.0: Hund som ej tävlat.

Delmoment Boxercupen

  Koefficient 1 Koefficient2 Koefficient 3 Koefficient 4
1 Följsamhet: startklass Linförighet: Appellklass Fritt följ: Lydnadsklass 1 Fritt följ: Lydnadsklass 2
2 Sitt under marsch: Startklass Sättande eller läggande under gång: Lydnadsklass 1 10 m Platsläggande: Lägre klass 25 m Platsläggande under språngmarsch: Som lägre klass men under språngmarsch. 25 m.
3 Inkallande: Startklass 10 m, lina får användas Inkallande: Lägre klass 25 m Inkallande med ställande: Högre klass 50 m Inkallande med ställande och läggande: Elitklass 75 m
4 Fjärrdirigering: Startklass Krypande: Lägre klass Krypande: Högre klass Krypande:Elitklass
5 Apportering: Valfritt föremål. Hund får vara kopplad. Apportering: Lägre klass 10 m Apportering: Elitklass metallapport 10 m Apportering av tungt föremål: Elitklass 10 m
6 Hopp över hinder: Appellklass. Hund får vara kopplad. Hopp över hinder: Lägre klass Hopp över hinder: Högre klass Hopp över hinder och apportering: Lydnadsklass 2. Valfri apportbock får användas.
7 Platsliggande: 3 min. Kopplad hund. Platsliggande: 3 min. 15 m. Platsliggande: 3 min. 30 m. Platsliggande: 3 min. Dold förare.