bannerNlo

ceciliaOchRivaJag heter Cecilia Rönnbäck är gift med Johan, vi bor i Luleå, Norrbotten. Riva är 6 år, hon är våran fjärde boxer.

Riva är den av våra boxrar som haft absolut mest energi. Hon älskar att jobba, träna, springa i skogen, vara i centrum eller bara ligga och mysa i soffan.
Riva är utbildad tjänstehund inom hemvärnet och vi tränar en hel del för att vi tillsammans ska fungera i den tjänsten. Det händer att vi blir utkallade på eftersök av försvunna personer och där jobbar hon oavbrutet. Att få jobba i det självständiga arbetet, det är där hon jobbar som allra bästa & hon ger aldrig upp.
Vi tränar och tävlar även i bruksgrenen spår, där Riva är uppflyttad till högre klass.

Vi har hunnit med en hel del annat tillsammans genom åren. Förutom att tävla i spår, så har vi tävlat i K9 Biathlon som är en inofficiell tävling i hinderbana med hund. Vi har även tävlat lydnad. Vi har varit med i boxerklubbens boxerskola, deltagit i boxerklubbens spårutmaning och tävlat klubbmästerskap i drag. Hon är en riktig allround hund denna dam. Riva är verkligen med på alla olika upptåg jag hittar på.

Det jag älskar med boxern är deras humor & upptåg. Man får skratta varje dag med en boxer i familjen.

Jag är kontaktperson för Luleåområdet, mig når ni på cecilia.ronnback78@gmail.com.

Nästa person jag vill säga Hej Medlem! till är Anna Lindqvist i Boden.

Catarina Sandin heter jag.catarinaOchArtan
Ärtan som är 2,5 år är min nuvarande hund och vår 3:e boxer. Alla har varit lika fantastiska på sitt vis.
Vi skidar tillsammans på fjället på vintern och vandrar på sommartid. Roligt att även vara i skog och mark där vi gärna spårar. Tränar en del brukslydnad också och Ärtan och jag har som mål att klara appellen i år.
 
Det bästa med rasen tycker jag är att det är en glad och pigg hund som hänger på det mesta. En fantastisk familjehund. Tycker också att dom har lagom med vakt i sig så jag känner mig trygg då vi är ensam i fjällstugan.
 
Ett härligt boxerminne är när vi för några år sedan ordnade ett boxerlag som ställde upp i Vindelälvsdraget några år i följd, det var ett mycket roligt arrangemang där jag deltog med min förra hund Effie. Nu hoppas jag att vi ska lyckas få ihop ett nytt lag 2025. Vindelälvsdraget ordnas varje år och nästa år är det 14-16 mars. Du har så roligt tillsammans med laget och det är så fin skidåkning längs Vindelälven i 3 dagar. Jumboplatsen tog vi varje år, men vad gör det då vi hyllades av befolkningen längs vägen. Starten går i Ammarnäs och målgången är i Hällnäs vilket är en sträcka på 32 mil. Totalt är loppet 25 sträckor som de i laget delar på. Längden på sträckorna varierar mellan 6-24 kilometer. Så man bör vara 12 personer/hundar för att dela på sträckorna. Boende i stugor längs vägen hyrs, så det är en del att rodda i vad gäller logistiken. Du behöver inte vara något proffs på skidor men träna lite innan bör man - men det är ju ett helt år tills dess, hoppas Du hänger på. FUNDERA! och ta kontakt med mig om du undrar över något eller vill anmäla ditt intresse.
 
Jag är även kontaktperson för Örnsköldsviksområdet och sitter i NLO's styrelse.
Du når mig på catsandin@hotmail.com
 
Nästa person att säga Hej Medlem! till blir Cecilia Rönnbäck i Luleå. 
Vet att hon är duktigt med hundarna, som hon jobbar mycket med på olika vis, och att hon är en glad och trevlig person.