Det allra första boxerlägret i klubbens historia var 1984 i Brittsand, Ludvika. Dryga 60-talet glada boxerägare möttes upp för en helg, fredag - söndag, fylld med aktiviteter som valputvecklingskurs, hundsjukvård, tipspromenader, lydnads och bruksträning, plocka svamp och fiska bland annat. Och trevlig samvaro på kvällarna. Då i Brittsand hade Mats Jansson, tidigare ordförande i klubben, och Kjell Jufalk, uppfödare, tagit fram en apportbock som blev lägerstafettpinne. Det första lägret arrangerades av GDLO och redan nästa år tog SLO över stafettpinnen, utökade lägret med en dag och då stod bruks, utställning, lydnad och hundvård på schemat i Mölle "by the sea".

Stafettpinnen gick vidare till VLO 1986 i Bokenäs. Lägret vandrade runt i Sverige och blev med tiden en hel vecka som det är idag och har arrangerats på Tånga Hed de senaste tio åren. 

Utvecklingen med lägret har varit och är än idag fantastisk när det gäller arbetande och tävlande boxer, med bra instruktörer och nya inlärningsmetoder.