Här samlar vi all info om ÖLO-lägret, inlägget uppdateras

ALLMÄN INFO

ÖLO-lägret är ett dagläger på Solna Sundbybergs Brukshundklubb 26-28 augusti, där fredagen är en uppstart på kvällen.
Lägret kostar 900 kr, lunch ingår.

Vi har fyra grupper: rallylydnad, spår, specialsök och lydnad.

Det är vi som jobbar med lägret, kontakta oss gärna:
Anne Sternbrink, annesternbrink@gmail.com, tel 073-575 94 94
Malin Andersson, malin_andersso1@hotmail.com, tel 070-779 20 13
Helena Fredriksson, helena@boxerklubben.org, tel 070-369 21 13

Anmälan till: Anne Sternbrink, annesternbrink@gmail.com
Betalning till: PG 18 08 45-0
eller Swish: 123 65 342 34, märk betalning med namn och grupp, när du vet att du har fått en plats.

 

INSTRUKTÖR SANDRA WATSON - RALLYLYDNAD

 sandraWatsonWeb

Vem är du?

Jag heter Sandra Watson och har haft boxer i över 20 år, världens roligaste ras! Min nuvarande boxer, Doris, är boxer nummer 4 i ordningen. Doris är 5 år gammal och kom till oss som en omplacering när hon var 9 månader. Med min första boxer gick jag valpkurs och sen blev det bara fler och fler kurser (eftersom hundträning är så kul!) och till slut var jag utbildad SBK-instruktör och höll egna kurser. Med mina två första boxrar tränade jag lydnad och spår, när sen boxer nummer 3 kom fick jag upp ögonen för rallylydnaden. Med henne tävlade jag i mästarklass och Doris och jag har klarat hela vägen fram till ett championat.

Varför är rallylydnad en rolig gren för en boxer?

Rallylydnaden är en perfekt hundsport för boxerns mentalitet, det händer något hela tiden (i alla fall ungefär var tredje meter!) t.ex. inga långa sträckor fritt följ där en boxer lätt kan förlora sitt fokus när det blir för enformigt. Dessutom får man som förare använda både rösten och handtecken för att påminna hunden vad de ska göra under tiden du tävlar vilket är bra om man har en glömsk boxer som kanske annars tar egna initiativ...man kan även berömma hunden om den gör rätt när du är inne på banan och tävlar, det brukar vara en stor hjälp för boxern då den får omedelbar bekräftelse och oftast  blir mer motiverad. Rallylydnaden är också en skonsam hundsport, inga höga hopp eller springa långt i full fart. Det passar därför även för unghundar, grånosar eller hundar med lättare krämpor. 

Vilka är dina mål med lägret?

Mitt mål med lägret är att fler boxerägare ska lära sig mer om rallylydnad, en riktigt roligt aktivitet man kan göra tillsammans. Boxrar som aktiveras, inte bara fysiskt utan att de får använda hjärnan också blir generellt lättare att hantera. Samspelet och relationen mellan hund och ägare stärks med hundträning oavsett vad man väljer att göra. Rallylydnaden är kul och jag hoppas fler boxrar kommer ut och tävlar!

 

INSTRUKTÖR JILL MELLSTRÖM - SPÅR

jillChomaWeb

Vem är du?

Choma och jag är, vad jag vet, Sveriges första och enda världsmästare i FH-spår. Jag har vunnit SM (för boxer) i både IPO, IGP och BSL med flera olika hundar och Choma och jag är regerande SM-vinnare i FH-spår. Jag har tränat med och lärt mig av de bästa och har tävlat i spår i snart 30 år. Jag har dessutom varit involverad i hundars mentalitet lika länge och tycker själv att jag är bra på att ”läsa hund”.

Varför är spår en rolig gren för en boxer?

Alla hundar kan spåra - mer eller mindre bra förstås. Boxer har en mycket bra näsa och ofta älskar de att spåra. Spåret är också någonting man kan träna helt själv, när som helst. När du har lärt dig det grundläggande behöver du bara ha spårmarker för att kunna ha kul med din hund. Att spåra ger hunden en djup känsla av tillfredsställelse och det räcker ofta med ett spår om dagen för att hunden ska vara nöjd och glad. Eftersom hunden genomför spåret självständigt ger det ofta också hunden ett bra självförtroende och självkänsla.

Vilka är dina mål med lägret?

Mitt mål är att utveckla hund och förare efter deras möjligheter och förutsättningar och inspirera förarna till att spåra med sina hundar. Hundar och förare på alla nivåer är välkomna. Träningen läggs upp individuellt. Man behöver inte vara tävlingsinriktad för att vara med. Det är en rolig och givande aktivitet för alla förare och hundar.

 

INSTRUKTÖR AGNETA LUNDSTRÖM – SPECIALSÖK

agnetaLundstromWeb

Vem är du?

Jag heter Agneta Lundström och skaffade min första boxer 2001, en omplacering som gjorde det klart mig att det här är min ras. Sen dess har jag haft några till så är nu inne på min 6:e boxer en tik som är 4.5 är. Med henne tränar jag för IGP lite bruks spår och såklart Specialsök. 
Är utbildad allmänlydnad och specialsöksinstruktör inom SBK. Tidigare var jag figurant och testledare för MH/MT ett antal år. Gillar att träna träna hund och lära nytt för man blir aldrig fullärd. Är ordförande i SoSu Bk där vi ska ha lägret och vice ordf i Ölo så det blir mycket hunderi i mitt liv 

Varför är spår en rolig gren för en boxer?

De flesta boxrar älskar att leka och använda sin näsa och det får man i en perfekt kombination i specialsöket. 
Oavsett om man är ute efter en trevlig aktivering eller vill tävla så är det en väldigt rolig gren. Man väljer själv vilken nivå man vill ligga på så det passar alla. 

Vilka är dina mål med lägret?

Jag vill lära ut grunderna för specialsöket, träna på markeringen (viktigt att ha en sluthandling) , visa hur man på ett enkelt sätt kan öka söklusten och uthålligheten på hunden. Vi kommer titta på hur ett sökområde för tävling kan se ut mest för att få en uppfattning hur det kan se men framför allt så är målet att vi ska ha roligt med våra hundar. 

 

INSTRUKTÖR SUSSIE BOXER – LYDNAD
sussieBoxerWeb

Vem är du?

Sussie heter jag och har haft boxer sedan 1990. Min första boxer var en hane på 1,5’år och världens snällaste. Sedan kom min första egna boxervalp -91 och jag gick kurs på brukshundsklubben där min instruktör sade att har man skaffat sig en boxer så har man skaffat sig problem och jag bestämde mig för att han hade så fel och sedan dess har jag tränat och tävlat mina boxer i bruks spår upp till elit och lydnad.
1996 utbildade jag mig till instruktör inom SBK och till figurant vid MH/MT. Jag älskar att träna och tävla mina boxer, att utmanas och se till vilken individ jag har och vad just den här individen behöver för att jag ska nå mina resultat av träningen. Det går att utveckla hundarna så enormt mycket så vi har aldrig tråkigt tillsammans.
Jag tycker även utställningen är kul med mina hundar. Just nu har jag ”bara” en ung boxertik hemma som just nu påbörjat sin träning organiserat inför många härliga stunder ute i markerna, på appellplanen och sen även ute på tävlingsplanen 🙂

Varför är lydnaden rolig gren för en boxer

Varför lydnaden är så enormt rolig med våra boxer är att få se utvecklingen i momenten vi vill lära dom och glädjen hundarna har när vi erbjuder dom nya spännande övningar. Att se när våra boxer sprudlar av energi som vi ska ta vara på i våran lydnadsträning. Även då det kanske går lite för fort i motsatt riktning 🙂 Eller att hitta motivation hos hunden för att utveckla ett samarbete i just lydnaden:)

Vilka är dina mål med lägret?

Mitt mål med lägret är att motivera och kunna ge bra verktyg för ett roligt och fint samarbete tillsammans med eran hund för att börja och eller fortsätta träna och ha många härliga stunder tillsammans både till vardags och på träningsplan