bannerGdlo

Nyheter

Boxerspecial 2024-08-31 i Österfärnebo!

Se till att redan nu planera in årets utställning i Österfärnebo.

Vi ser fram emot att träffa er alla på plats!

 

gdloSpecial2024

GDLO annons.

Välkomna på årsmöte den 18 februari kl. 13:00 via zoom.
Anmäl ert deltagande till sekr@gdlo.boxerklubben.org så skickas länk ut till mötet.
Handlingar kommer att publiceras på vår hemsida.
 
Varmt välkomna önskar styrelsen i GDLO.

Varmt välkomna till vår utställning i Österfärnebo.

Anmälan till båda utställningarna är nu öppen.

Boxerspecial - https://tinyurl.com/2p9d5ef9

Uppdaterad ny länk -----> Inofficiell utställning - https://tinyurl.com/7z43bk2p

gdloAnnons2023

annaBoguckaEn första boxer kom in i mitt liv 1964 lite av en slump. Det var en tigrerad tik utan tecken vid namn Dora Dana med en medelmåttig utställningskvalitet men med perfekta arbetsförmågor. Hon flyttade till mitt 
familjehem från våra grannar som var för upptagna för att ta hand om en ung och temperamentsfull tik. Hon fick en kull 1967.
1974, redan som vuxen, köpte jag min andra boxer. Den här gången var det en mycket lovande valp av utställningskvalitet, den röda hanen Remi-Ivo, från den då välkända polska kenneln Hara. Ivo utvecklades till en utmärkt utställningshund och en ännu bättre avelshane. Han användes med en av de på den tiden bästa tikarna i Polen.
En valp från den kombinationen, Karolina Olga Greyxer, kom till mitt hem och växte upp till inte bara en oslagbar utställningsstjärna utan också till en värdefull grundtik i min kennel ”Nostrum” som grundades 1983.
Jag hade stor tur att börja
avla med denna 
vackra, friska, karaktärs- och tempera-
mentsfulla, tecknade tigrerade
tik som levde med
oss i 14 år. Karolina
hade en mycket intressant stamtavla med italiensk och tysk bakgrund. Alla dagens Nostrumboxrar härstammar i rakt nedstigande led från Karolina och Montana.
Hittills har jag fött upp över 60 Champions, över 30 internationella Champions och 13 PL Club Winners.
Min domarbana började 1985 när jag blev auktoriserad som boxerdomare. Sedan dess har jag dömt boxer i de flesta europeiska länder inklusive Storbritannien och Irland och sådana evenemang som World Show, tre gånger Atibox och många mästerskapsboxerutställningar.Under många år har jag också varit auktoriserad FCI-domare för alla raser från FCI grupp 2 och 8.
Åren 1985-93 och 1997-2017 var jag medlem i Polska Kennelklubbens Generalkommitté. Åren 2017-2021 var jag medlem i Polska Kennelklubbens disciplinnämnd. Från 1987 till 2005 var jag den polska boxerklubbens vice ordförande för avel och från 2005 till 2011 hade jag äran att vara dess ordförande.

 

 

andreasLantzJag heter Andreas Lantz och bor i vackra Roslagen tillsammans med min make Joel, min son Amadeus, ett gäng cavalierer och två katter. Jag och Joel har sedan många år framgångsrikt drivit kennel Cavanzas. Vi har även haft två whippets.

 Genom hela min uppväxt höll jag på med hästar och har tävlat hoppning, dressyr och fälttävlan och idag har vi två egna hästar.

Min första hund, en underbar cavalierhane, köpte jag 1994 och har sedan dess älskat rasen.

 Jag och Joel fattade snabbt beslut om att vi skulle satsa helhjärtat på våra hundar. Inte bara valde jag att satsa på våra egna hundar, jag har också handlat/visat andras hundar. Jag valde att lämna mitt jobb inom vården för att starta eget katt- och hundtrim hemma och på så vis kunna ägna all min tid åt det jag älskar mest, hundarna.

 Jag började för många år sedan att döma inofficiella utställningar och auktorisera mig som ringsekreterare. Jag har gått den förberedande anatomi och bedömningskursen via Svenska Kennelklubben och har som ambition och dröm att auktorisera mig som utställningsdomare.

 Jag ser väldigt mycket fram emot att komma och döma på er inofficiella utställning i Österfärnebo. Hoppas att ni alla får en trevlig dag i ringen.

 

Här presenteras valberedningens förslag till GDLO:s styrelse för 2023. Ytterligare förslag kan lämnas till befintlig valberedning.

Valberedningens förslag