Det här gruppkonceptet passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad. Det är viktigt att man inser att sökträning är ett grupparbete som samtliga deltagare förväntas engagerar sig i. Arrangemanget förutsätter att alla deltagare är medvetna om att det gäller både i sökskogen och på appellplanen, till exempel som figge, funktionär eller engagerad publik.

jonnyLundqvist

Jonny heter jag och är medlem i GMBK. Jag har hållt på med hund i ca 20 år och tränat sök i ca 15 år. Har varit med på SM med två hundar. Med Hobbit startade jag två gånger och med min nuvarande hund Rambo [8 år] har jag deltagit tre gånger med två bronsplaceringar som bästa resultat. Vi har även blivit uttagna till NM två gånger och även där har vi en bronsplacering som bästa resultat.                                                           

För mig är det viktig att ha en bra relation med min hund, det gör träningen så mycket lättare. Att vara tydlig och konsekvent är också viktigt. I söket bygger jag upp ett stor figurantintresse vilket är lika med motivation hos hunden. Vi ska hitta övningar som tar oss framåt i träningen och som gör att vi slipper bli överraskade när vi kommer till tävling.