AVELSFUNKTIONÄRSUTBILDNING = distanskurs + helgkurs

Precis som förra året är avelsfunktionärsutbildningen uppdelad i två moduler:

A)     Distansutbildning i avel/genetik under hösten 2019

Distansutbildningen bygger på boken ”Hundavel i teori och praktik” och är öppen för alla medlemmar. Mer information hittar ni här https://www.skk.se/sv/om-skk/utbildning/distansutbildningar/distansutbildning-hundavel-och-genetik---en-fordjupningskurs/ Anmälan öppnar 1 augusti och först till kvarn gäller!
För frågor om distansutbildningen, kontaktamikaela.wallenius@skk.se

B)     Uppföljande helgkurs i SKKs lokaler, Rotebro, 1-2 februari 2020.

Helgen 1-2 februari träffas vi i SKKs lokaler, Rotebro, för att följa upp distanskursen och fördjupa oss i olika frågor som känns viktiga och värdefulla i arbetet som avelsfunktionär! Vi har plats för 30 deltagare och om antalet intresserade överstiger det kommer vi prioritera de som deltagit på distanskursen. Kostnaden för helgen inkl boende och alla måltider är 1800 kr. Kostnaden exkl boende och lördagsmiddag är 1200 kr. De som genomfört distansutbildningen i avel och genetik betalar halva avgiften för helgkursen, d.v.s. 900 respektive 600 kr.

Inbjudan till helgkursen, inkl schema och information om anmälan, skickas ut under hösten men om ni redan nu har några frågor är ni välkomna att kontaktaavelskonsulent@skk.se

AVELSKONFERENS 21-22 MARS 2020

Varför har det blivit så svårt att välja avelsdjur?
Utmaningen att bedriva avel i små populationer - nu aktuell även för stora raser!

Temat för avelskonferensen är högaktuellt i de allra flesta av våra raser och vi hoppas på god uppslutning från både ras- och specialklubbar!
Konferenslokal är inte utsedd än men det kommer bli i Stockholmsområdet.  Mer information om plats, tider och anmälningsförfarande kommer senare men vi hoppas att ni redan nu reserverar helgen!

FÖRELÄSNING OM HJÄRTSJUKDOMAR HOS HUND 21 OKTOBER

Måndag 21 oktober kommer Anna Tidholm med kollegor från djursjukhuset Albanos hjärtcentrum till SKKs lokaler i Rotebro för att hålla en kvällsföreläsning om hjärtsjukdomar. Vi välkomnar alla som är intresserade, såväl representanter för ras- och specialklubbar som uppfödare och ”vanliga hundägare”. Mer information om tider och anmälningsförfarande skickas ut i början av hösten men det kan vara bra att redan nu notera datumet i kalendern!