Instruktörer och Grupper 2024
Lär känna Boxerläger 2024 års instruktörer
Vad är brukslydnad/Uppletande?
Brukslydnad och uppletande ingår i Bruksporv. Lydnaden ingår från första klass och uppletande tillkommer från högre klass. I denna grupp tränas det alltså lite extra på lydnaden och uppletandet och inget på specialmomentet såsom spår eller sök.
Vem kan anmäla sig till Brukslydnad/uppletande gruppen?
Alla är välkomna, såsom nybörjare som erfaren. Du kan vara i startgroparna för appellen eller annan klass, kanske behöver du fila lite extra på lydnaden eller uppletandet. Eller så är du kanske nyfiken på vad brukset har att erbjuda.
⭐⭐Vi har ställt lite frågor till Annika⭐⭐
Vem är Annika Hansson?
Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra två schäfrar Lyx och Indy i Landvetter utanför Göteborg.
När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes.
1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Sedan dess har hemmet fyllts på med schäfrar och det är inte helt omöjligt att det flyttar in en liten kompis till Lyx och Indy senare i år.
Jag älskar hundlivet och allt kul som det för med sig. Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av mina nyckelord för bra träning och en god relation är glädje och motivation! Jag tycker om att tävla och vi har haft förmånen att ha fått delta på 13 Bruks SM och 6 Nordiska mästerskap i svenska landslagets färger.
Jag är utbildad tävlingsledare, bruksdomare och instruktör inom SBK och jag tycker också att det är väldigt kul att arrangera tävlingar. 🌟
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
I vår grupp kommer vi att träna brukslydnad varvat med uppletande. Vi kommer också att jobba med relation och samarbete. Det kommer att bli mycket lek och bus med hundarna.
Favoritegenskap hos Boxern?
Glädjen! Ni vet, när en boxer får syn på en och viker kroppen dubbelt några gånger och sedan tar sats! 😃
Bästa Belöningen till hunden?
Kärlek och lek.
Vad ser du mest fram emot på årets läger?
Att gå in i lägerbubblan och få träffa massa härliga boxermänniskor och få ha kul med deras boxrar.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 128
Vad är brukslydnad/Uppletande?
Brukslydnad och uppletande ingår i Bruksporv. Lydnaden ingår från första klass och uppletande tillkommer från högre klass. I denna grupp tränas det alltså lite extra på lydnaden och uppletandet och inget på specialmomentet såsom spår eller sök.
Vem kan anmäla sig till Brukslydnad/uppletande gruppen?
Alla är välkomna, såsom nybörjare som erfaren. Du kan vara i startgroparna för appellen eller annan klass, kanske behöver du fila lite extra på lydnaden eller uppletandet. Eller så är du kanske nyfiken på vad brukset har att erbjuda.
🌼🌼Vi har ställt lite frågor till Anna🌼🌼
Vem är Anna Forsén?
Jag har varit aktiv i Brukshundsklubben sedan 2003, när jag skaffade min första boxer. Sedan dess har jag tränat och tävlat i lydnad, bruks och på senare år även i fårvallning. I nuläget har jag två stycken border colliehanar, All In For Gizmo som startade sitt första bruks SM i somras och vann ett SM-silver i spår och Tanspots Shep som förhoppningsvis kommer att tävla både bruks och vallning i framtiden. Jag är utbildad tävlingsledare i lydnad och instruktör. Sedan ca 15 år tillbaka håller jag i framförallt tävlingskurser av olika slag på Göteborg-Mölndals brukshundsklubb. Jag tycker att tjusningen med hundträning är att det alltid finns mer att lära sig, nya knep att komma på och det som fungerar för en hund kanske inte alls passar en annan.
Jag tror att det viktigaste för att fortsätta att utvecklas är att vara nyfiken och ha kul tillsammans med sin hund.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Under veckan kommer min grupp att varva lydnadsträning (brukslydnad/tävlingslydnad) med uppletande.
Bästa minnet från förra årets Boxerläger?
Det är svårt att välja något specifikt minne men i min grupp var jag bortskämd med trevliga och engagerade förare, väldigt duktiga och väl tränade hundar (både boxrar och boxer-wannabes…) och dessutom gofika hela veckan! Då är det ju svårt att vara annat än supernöjd som instruktör.
Bästa Belöningen till hunden?
När det gäller belöningar så är det hunden som avgör vad som är bra och mina hundar väljer definitivt kamplek!
Favoritmoment i Brukslydnaden?
Då får jag nog säga fritt följ. Ett fantastiskt kul moment med många tekniska delar men även en betydande del samarbete och inte minst känsla hos förare och hund.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 120
Vad är Bruksprov?
I bruksprov prövas hunden i både ett lydnadsmoment och ett specialmoment. Genomförandet sker både på en appellplan och i skog och mark.
Spår går ut på att en hund, kopplad i spårlina till föraren, följer en markbunden vittring av en människa. I spåret är träpinnar utlagda som hunden ska markera eller ta upp och lämna till föraren.
Uppletande är ett moment som dyker upp i Högre klass där hunden ska söka av ett område där det finns ett antal föremål utlagda. Hunden ska sedan plocka föremålen och komma in och avlämna till husse eller matte.
Vem kan anmäla sig till denna grupp?
Alla! Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är du välkommen.
✨✨Vi har ställt lite frågor till Sverker✨✨
Vem är Sverker Lindblad?
Jag blev SBK.instruktör ungefär samtidigt som jag blev bruksdomare och skyddsfigurant ca -93. Har varit instruktör för väktarhundförare sen år 2000 och sen ca 2008 tränat specialsök med inriktning sprängmedel samt narkotika.
På frågan hur länge jag har haft hund och tävlat så är svaret mycket länge, tillräckligt länge för att hunnit med att tävla 22 SM i skydd med tio olika hundar.
Viktigast med hundträning är att vi, dvs jag och min hund ska ha kul. Kan jag träna så hunden blir imponerad av mig och jag av den så faller många bitar på plats. 😊
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Jag tycker om att tänka utanför boxen och även spänna bågen utan att den brister, men gör (nästan) aldrig egna påhitt utan att först gå igenom med förarna så vi är på samma linje.
Under en vecka hinner man med mycket och deltagarna får vara delaktiga i upplägg så vi kan hinna med mer än spår som uppletande, lydnad och kanske hårda spår och om tid finnes även lite specialsök (bra för noskonditionen)
Bästa belöningen i spåret?
Det är hunden som avgör vad som ger en optimal belöning i spåret, kan vara näring, kan vara näring i burk, kan vara leksaker eller för vissa att bara pinnarna är belöning nog, det kan vara socialt, kan ibland behövas någon form av jaktretning med rörliga apporter osv.
Bästa tips för en nybörjare i spår?
Våga träna, bättre att det blir lite fel än att det inte blir något alls och har man gjort fel får man göra om och göra rätt istället.
Vad ser du mest fram emot på årets Boxerläger?
Kul att träffa nya ekipage och förhoppningsvis kunna sporra och motivera men är även en kick för egen del att lära ut och ibland stöta på problem som man gemensamt löser som i slutänden blir glada förare med nöjda hundar och då också en nöjd instruktör. 😊
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 128
Vad är Sök?
Sök innebär att hunden ska söka av ett område och hitta figuranter som ligger gömda. Hunden markerar hittad figurant antingen genom att bli kvar och skälla vid figuranten eller genom att i munnen ta en markeringsrulle, som hänger i halsbandet, och återvända till sin förare. När ni tränar sök behöver det vara flera ekipage så att alla kan hjälpas åt att gömma sig som figurant. Att träna sök är mycket socialt, man är ofta ett gäng som har mycket trevligt tillsammans och hjälps åt att vara figurant åt varandras hundar.
Vem kan anmäla sig till SÖK gruppen?
Alla är välkomna, nybörjare som proffs! En bra förutsättning är att hunden ska vara tillgänglig och tycka om att ta kontakt med främmande människor.
🌟🌟 Vi har ställt lite frågor till Helen 🌟🌟
Vem är Helen Kjellander?
Jag jobbar sen 10 år tillbaka som instruktör på heltid. För mig är det viktigt att ha bra engagemang, planera sin träning och få en bra utväxling på min träning. Grundträning ligger mig varmt om hjärtat. Hund har jag alltid haft och när jag köpte min första boxer började jag tävla. Nu har jag inne på min tredje boxer som jag kör mest bruks med men har även kört lydnad.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
I sök så ingår det ju så mycket figurantintresse-stigarbete -system -markeringar så det kommer vi lägga stort fokus på för att få ihop alla delar som ingår i söket. Jag gillar ju att träna lydnad (mest av allt fritt följ) så absolut ska det bli lydnad allt från ingång på plan till framåtsändande och att hålla nerverna i styr på oss själva…det påverkar så sjukt mycket att känna egen trygghet
Vad är det bästa med Sök?
För mig är sök så fantastiskt där man ska lära sin hund att jobba självständigt men med ett samarbete med sin förare och att man tillsammans med sina träningskamrater utvecklar sig som ekipage men också den fina gemenskapen i en sökgrupp där alla hjälper alla.
Bästa Boxerminnet?
Åh så svårt men det var nog vår högre tävling i spår till elit och vi gjorde en lydnad som var som en dans mellan oss.
Om du bara fick använda ett kommando vilket skulle det vara?
"Rätt så!".
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 133
Vad är FH-Spår?
FH spår är en del av provformen IGP. FH spår är ett rent spårprov där hunden ska kunna spåra på alla underlag och markera olika apporter i spåret. Hunden ska hålla samma tempo genom hela spåret, ha djup nos, hög noggrannhet och ett intensivt doftintresse. För att få starta i FH Spår ska man ha genomfört ett godkänt BH prov med sin hund. BH provet består av en lydnadsdel och en miljödel.
Vem kan anmäla till FH-Spår?
Alla! Oavsett om du är helt nybörjare eller erfaren. Alla hundar kan spåra och ofta blir man imponerad över hur snabbt hundarna lär sig i spåret så under lägerveckan är vi övertygade om att ni kommer göra stora framsteg. FH spår passar alla, såväl den unga som gamla hunden. Samma gäller för matte och husse då fält är platta och lätta att gå på.
🌸🌸 Vi har ställt lite frågor till Jill 🌸🌸
Vem är Jill Mellström?
Jag är tävlingsledare inom bruks och lydnad, provledare inom IGP/FH och instruktör. Jag har även hunnit utbilda mig till MH och BPH beskrivare. Har väl setts tävla någon gång 😊 är till exempel regerande och dubbel världsmästare i FH-spår. Har haft hund större delen av livet. Gillar att lösa problem.
Ett öppet sinnelag, en positiv inställning och positiva belöningar är det som fungerar bäst i hundträning. Ska du använda bestraffningar så är det bästa att rulla ihop en tidning och slå dig själv i huvudet med den samtidigt som du säger ”fy, fy, fy”. Fungerar inte alls på hunden dock.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Vi kommer spendera veckan mestadels ute i spårmarkerna men även varva med att träna inför eventuella BH-prov eller andra tävlingar på appellplanen. Det blir en hel del fika och kaffedrickande medan spåren ligger till sig så mycket snack, diskussioner och ett och annat världsproblem ska vi nog hinna lösa 😊 Alla önskemål tillgodoses!
Bästa belöningen i spåret?
Att låta hunden få jobba och lära sig hur man spårar.
Bästa tips för en nybörjare i spår?
Gå en kurs för någon som har rätt inställning och kunskap. Låt hunden utvecklas i lugn takt. Stress och negativitet hör inte ihop med spår.
Vad ser du mest fram emot på årets Boxerläger?
Att få träffa alla hundar och människor! Men allra mest att få se hur hundar och förare utvecklas i spåret.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 137
Vem kan anmäla sig till denna grupp? Denna grupp passar alla oavsett tidigare erfarenhet. Att skapa och utveckla samarbete och en god relation med sin hund är en viktig del både om du önskar en bättre vardagslydnad eller en mer framgångsrik tävlingskarriär. Alla är välkomna, ung som gammal, nybärjare som erfaren.
⭐⭐Vi har ställt lite frågor till Ronnie⭐⭐
Vem är Ronnie Hansson?
Jag har haft hund sedan mitten på 80-talet (Grönis, boxer och Schäfer). Jag har tävlat och har tagit cert i alla bruksgrenar (Spår, sök, rapport och Skydd) förutom patrull. Har flera brukschampionat med olika hundar. Jag är SBK-instruktör och bruksdomare. Deltagit på ett flertal Svenska och Nordiska mästerskap, Svensk Schäferhundsmästare i skydd.
Det allra viktigaste i all hundträning är att ha roligt och att skapa god relation till din hund som gör att hunden verkligen vill samarbeta med mig som förare.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Huvudvikten kommer att vara att skapa en god relation och en vilja från hunden att samarbeta med dig som förare. Lek, belöningar och aktivering av hunden är viktiga verktyg oavsett om man vill ha vardagslydnad eller har höga tävlingsambitioner. Detta skall vi utveckla under veckan 😃
Vi kommer att träna på att använda belöningar på bästa sätt – anpassat till hundens personlighet.
Vi kommer att utveckla hunden i vardagslydnad likaväl som i lydnadsmoment. Vi kommer att göra olika aktiveringsövningar i skogen bland annat i spår, sök och uppletande och vi utgår från varje hunds kompetens.
Vad får man inte glömma att ta med sig till lägret?
Ta med belöningsgodis i mängder, både hårt och mjukt. Leksaker i olika former, stora som små och framförallt ett glatt humör 😁
Bästa Boxerminnet?
Det är nog minnet efter vår boxerhane Kalle. Han var en stor personlighet och stod alltid i centrum. Hans förmåga att lösa problem var enastående. Tex lärde han sig att skruva upp korken (utan att förstöra den) på PET-flaskor för att komma åt vattnet. Han kunde gillra fällor för att komma åt att uppfostra yngre odågor. Tex. under en paus i skogen sprang en 5 månaders boxervalp brutalt över Kalle och försvann som blixten därifrån. Kalle hoppade då upp i vår bil och letade fram en leksak. Leksaken placerade han omsorgsfullt för att locka fram boxervalpen. Själv gömde han sig i flocken av människor som samlats för att diskutera dagens spårarbete. När valpen dök upp för att ta leksaken kom Kalle farande som en kanonkula och han fick sin chans till uppfostring.
Vad är det roligast med att träna sin hund?
Det jag tycker är roligast med all hundträning är att få hunden att vilja samarbeta. Jag gillar att jobba med operant inlärning dvs att hunden får komma på så mycket som möjligt själv. Det hunden själv kommer på sitter alltid djupare.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 137
✨IGP med Robert Lindström ✨
Vad är IGP?
IGP är en internationell gren där man tävlar i tre avdelningar, (A) spår, (B), lydnad och (C) skydd.
Spåret går på fält efter vittring av människa och ska med hög precision, noggrannhet och gärna med ett lugnt tempo markera pinnarna i spåret.
Lydnaden skiljer sig ifrån brukslydnad och tävlingslydnad då föraren ska gå lydnadsprogrammet utan kommendering. Vid tillfällen ska man ha domarens godkännande för att gå vidare i programmet, men det hänger på föraren att kunna programmet.
Platsliggningen skiljer sig också då hunden inte läggs i en grupp utan att man går in två och två, den ena kör sin lydnad och den andra lägger plats. Sedan byts de vid.
Skyddet börjar med en rondering med efterföljande skyddsarbete.
Något som utmärker sig för IGP är att domaren går igenom sin bedömning för föraren samt publiken. Detta brukar vara ett väldigt uppskattat inslag för alla berörda.
Vem kan välja IGP?
Denna grupp lämpar sig för dig som vill träna eller tävla i IGP.
💥Vi har ställt lite frågor till Robban💥
Vem är Robert Lindström?
Jag är inne på det 28:e året som boxerägare, men är även uppvuxen med en olydig blandras när jag bodde hemma hos mina föräldrar.
Våren 1997 utbildade jag mig till hundförare inom polisen och har sedan dess jobbat med tjänstehundar i lite olika befattningar och roller. Idag fungerar jag i huvudsak som Instruktör och Besiktningsman inom polisen där jag bl a mentaltestar och köper in hundar. Fungerar även som stöd och bollplank åt andra instruktörer.
Vid sidan av detta har jag även fungerat som skyddsfigurant inom svenskskyddet och för polisens räkning och har då figurerat vid ett 20-tal mästerskap.
I dagsläget har jag Dundra certifierad som Vapen/narkotikasökande hund men tyvärr blir det inte mycket tid över för den yttre tjänsten längre.
Tidigare har jag tävlat elitklass spår och sök med flera boxrar men idag ligger fokusen mer på IGP där Dundra förra året blev boxerrasens första IGP brukschampion. ⭐
För mig är det viktigt att alla i en träningsgrupp känner sig delaktiga samt att man planerar och analyserar träningen innan passen för bästa resultat. Sedan ska man inte krångla till saker allt för mycket och framför allt se till att både hund och förare har roligt när man tränar.
Beskriv kort vad ni tänkt hitta på i er grupp under veckan:
I IGP gruppen kommer vi varva mellan spår, lydnad och skydd under dagarna lite beroende på gruppens vilja och behov.
Det ska även drickas sjuka mängder med kaffe. ☕
Bästa minnet från förra årets Boxerläger?
Tycker helheten är det som lyfter lägret och har inget särskilt som sticker ut.
Bästa Belöningen till hunden?
Alltid, alltid, alltid det som hunden tycker om och uppskattar….
Spår, lydnad eller skydd?
Jag tycker det är mixen av alla tre disciplinerna som gör IGP intressant och utmanande
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 133
🍀Bruksäventyr med Helena Löfgren🍀
Vad är Bruksäventyr för nåt?
I denna grupp kommer ni testa på flera delar av brukset så det blir en mix av sök, spår, brukslydnad, uppletande, samarbete med mera så ett riktigt bruksäventyr!
Vem kan anmäla sig till denna grupp?
Alla är välkomna att anmäla till denna grupp. Har du svårt att bestämma dig för vad du vill träna med din hund? Eller tycker du allt är roligt och vill göra lite av varje? Eller vill du kanske testa för att se vad du och din hund har för talanger under en vecka? Då är denna grupp perfekt för dig!
🎉🎉Vi har ställt lite frågor till Helena🎉🎉
Vem är Helena Löfgren?
För ca 20 år sedan i år så köpte jag min första egna boxer, sedan dess har jag i stort sett alltid haft minst en boxer hemma. Just nu det en boxtertant som heter Dagny här hemma som flyttade hit lite senare i livet och så har jag kompletterat med en liten jaktlabrador som heter Nemi.
Från början var det nog inte meningen att jag skulle tävla, men på lite krokiga vägar hamnade jag och min första boxer på brukshundsklubben och vi tränade allt mer och startade tillslut en del tävlingar. Med första hunden blev det aldrig några lysande resultat, men med hundarna därefter har jag fått pröva på desto fler klasser och fastnat för tävlandet. Framförallt så har jag tävlat i spår och lydnad, men med Nemi är planen att också starta i sök under våren. Även om jag tävlat i både bruks och lydnad är jag mest förtjust i bruks, jag gillar elementet att man mest tävlar mot sig själv och sin egen utveckling snarare än andra.
I botten är jag lärare och jag tycker det är roligt att försöka lista ut vad just den individen (eller ekipaget) framför mig behöver för att lyckas, vad hunden har för starka/svaga sidor att arbeta vidare på. Jag tror på att leka aktivt och helhjärtat med hunden, ha tydliga ramar och fånga hunden när den gör rätt.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Målet för gruppen är att ge er möjlighet att testa på alla delarna i brukset. Man kommer både att spåra, testa sökövningar, träna uppletande samt att testa att samarbeta med hunden i brukslydnaden och övningar kopplat till den. Träningen är grundläggande och passar den som vill ha övningar att använda i en aktiv vardag, samt för de som är nyfikna på den fantastiska världen av bruks eller kanske man helt enkelt bara vill skapa ett fint samarbete med sin hund.
Vad är viktigt för dig i träningen?
För mig är glädjen viktigast i träningen. Målet med min träning är en hund som med glädje och energi väljer att arbeta tillsammans med mig istället för att kolla av träningskompisarna, publiken eller domartältet. Det spritter i kroppen när domaren kommenterar ”härlig energi” på helheten, eller när hunden söker upp mig och frågar vad vi ska hitta på härnäst. Samt i ärlighetens namn behöver man också en god portion humor när man tränar boxer, för ibland kan det hända lite allt möjligt.
Vad ser du mest fram emot på lägret?
Möten med nya människor och ljuvliga boxrar.
Om du bara fick använda ett kommando vilket skulle det vara?
Oj så svårt, blir nog ändå ”fot” då det är så mångsidigt och laddat med glädje för både mig och hunden.
Vilket är ditt favoritmoment i brukslydnaden?
Krypet, eller kanske inkallande med ställande. Krypet för jag älskar att ”pilla med detaljer” och inkallande med ställande för det är häftigt och energifyllt för både hund och förare att träna.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 151
Vad är BSL? BSL är förkortning för Brukshundprov Spår Lydnad. Som namnet antyder så innehåller provet en lydnadsdel och en spår del. Lydnaden och spåret är samma i både IGP och BSL. Skillanden mellan BSL och IGP är att i IGP så tillkommer skyddsarbetet.
Både BSL och IGP finns i tre klasser, betecknas 1-3 (BSL1, BSL2, BSL3, IGP1, IGP2, IGP3). Innan man får börja tävla så måste hunden genomgå ett BH-prov. BH-provet består av en lydnadsdel samt en miljödel.
Vem kan anmäla sig till BSL gruppen?
Alla är välkomna oavset tidigare erfarenhet. Har du planer på att göra BH provet eller tävla IGP eller BSL och vill lägga lite extra tyngd på just spåret och lydnaden under veckan passar denna gruppen perfekt. Den passar även dig som är nyfiken på vad IGP sporten har att erbjuda eller för dig som villl ha en kickstart i träningen mot dina mål.
🌸🌸Vi har ställt lite frågor till Malin🌸🌸
Vem är Malin Slåtteby?
Jag skaffade min första boxer 1997 och är nu inne på min femte, en boxerhane Aksel som blir 3år i mars.
Jag har tävlat med alla mina boxrar med varierande resultat 😊. De två första i lydnad och bruksspår. År 2012 tror jag det var så förälskade jag mig i BSL/IGP och blev med tiken jag hade då godkänd i IGP2. Med Aksel som jag har nu, har jag gjort BHprov och startklass lydnad.
Jag har varit aktiv i Brukshundklubben och Boxerklubben sedan 1997, där jag bl.a. varit MH/MT figurant, kassör, sekreterare och nu är jag ordförande i Borlänge Brukshundklubb. Är sedan några år tillbaka provledare för BH, BSL och IGP.
Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och specialkurs valp. Har haft många kurser genom åren och brinner för att matte/husse och hund ska tycka att det är kul att göra saker ihop.
Det är första året som instruktör på Boxerlägret och jag ser mycket fram emot det, fast är också lite nervös, men det tror jag hör till 😉. Jag har deltagit på lägret under många år, första gången var nere i Kosta 2001 tror jag och det var en häftig upplevelse att träffa så många boxrar och deras trevliga ägare.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Under veckan kommer vi varva lydnad och spår, finns det intresse så även lite skyddslydnad, så ladda med godis och leksaker. Målet med veckan är att ha kul ihop med sin hund och att uppskatta hundens fina/ bra sidor.
Bästa belöningen till hunden?
Att man är ärligt glad och menar det, sen gärna en leksak till det som hunden gillar.
Bästa Boxerminnet?
Finns många både roliga och fina minnen tillsammans med boxer och dess ägare, fått flera vänner för livet som jag aldrig hade haft om jag ej haft boxer och varit på boxerläger.
Vad ser du mest fram emot på årets Boxerläger?
Jag ser fram emot att träffa likasinnade, träna hund och leva i ”lägerbubblan” där livet utanför inte finns för en stund.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 145
Vad är Bruksprov?
I bruksprov prövas hunden i både ett lydnadsmoment och ett specialmoment. Genomförandet sker både på en appellplan och i skog och mark.
Spår går ut på att en hund, kopplad i spårlina till föraren, följer en markbunden vittring av en människa. I spåret är träpinnar utlagda som hunden ska markera eller ta upp och lämna till föraren.
Uppletande är ett moment som dyker upp i Högre klass där hunden ska söka av ett område där det finns ett antal föremål utlagda. Hunden ska sedan plocka föremålen och komma in och avlämna till husse eller matte.
Vem kan anmäla sig till denna grupp?
Alla! Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är du välkommen. Du kanske har kommit en bit i din träning, eller så kanske du står inför en tävlingsstart och behöver de där sista detaljerna på plats.
Vi har ställt lite frågor till Jonna
Vem är Jonna Östlind?
Jag är utbildad tävlingsledare i bruks och lydnad och utbildad SBK-instruktör.
Fick min första hund 2009 – rottweilerhanen Zolo. Vi testade på alla möjliga grenar men fastnade för lydnadslydnad och bruksspår. Med Zolo fick jag förmånen att bli uttagen till SBKs talangrupp i lydnad hela 4 gånger, vi tävlade lydnads-SM och tog cert i spår. Idag har jag rottisarna Eskil och Qruza, 9 respektive 3 år. Båda uppflyttade till elitspår och lydnadsklass 2.
Älskar hundlivet och att träna och tävla. Viktigast för mig är dock relationen till min hund och vårt samarbete och glädje i allt vi gör.
Utgår inte från någon särskild metod utan gillar att klura och hitta bästa lösningarna för varje enskilt ekipage.
Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Under veckan kommer vi varva spår med lydnad och uppletande. Vi kommer spendera en del av tiden i skogen med att spåra och även köra uppletande. Resterande tid lägger vi på appellplanen där vi fokuserar på brukslydnaden.
Vad får man inte glömma att ta med sig till lägret?
Massa gott godis och roliga leksaker till hunden, gärna en campingstol och förstås kaffetermos En sekatör kan också vara bra att ha
Favoritmoment?
Fria följet alla dagar i veckan. Att få till det där fantastiska samspelet som sätter ribban för resten av programmet
Vad ser du mest fram emot på årets Boxerläger?
Jag ser fram emot att få ta del av er fina gemenskap och hänga med massa underbara boxrar! Jag har hört otroligt mycket gott om Boxerlgäret så ska bli kul att få vara en del av det.
- Informationsansvarig: Lägerkommittén
- Träffar: 154