”Vem, mer än jag, röstar för att 1 april blir officiell helgdag?”
”Hur ska jag hålla mig vaken”
”Ringer du och väcker mig i tid?”
”Tänk att få träna och prata BOXER i en hel vecka”

”I tider då registreringssiffrorna för både boxer och andra bruksraser minskar, då antalet anmälda hundar till boxerspecialer och andra utställningar är lägre än på mycket länge, då brukshundsklubbarna håller på i med stort sett allt annat utom än bruksverksamhet. Då fylls platserna på boxerlägret snabbare än vad det någonsin gjort. Då vill i stort sett var tionde medlem i Svenska Boxerklubben åka på läger.”
1984 arrangerade Boxerklubben det första lägret, redan då var det ett 60-tal boxerägare som tränade en helg, så småningom blev det en hel vecka, de senaste tio åren på Tånga Hed. 
Sedan ett antal år tillbaka är 1 april klockan 00.00 ett magiskt datum och klockslag – det är då man kan anmäla sig till. Medlemmarna tar till alla knep för att hålla sig vakna, starkt kaffe, väckarklockor, ber vänner att ringa och väcka dem, kan man inte anmäla själv ber man någon kompis att fixa. Vi hänger på Facebook, kollar klockan, glor på webbplatsen och uppdaterar hela tiden – man får ju INTE missa när klockan slår över på 00.00 och man kan anmäla sig.
På 49 sekunder var första gruppen fylld, efter en minut var 19 hundar anmälda, efter tre minuter 49 hundar och efter sex minuter var hela 60 boxrar anmälda. På 20 minuter var nästan alla grupper fyllda. Kvart i nio på kvällen – inte ens 24 timmar efter att anmälan öppnat fanns EN plats kvar. Totalt idag är 72 boxrar anmälda, exklusive de som står på reservplats. Med en medelålder på drygt tre år och fyra månader och ungefär fifty-fifty tikar och hanar.
- Fantastiskt roligt, säger Cecilia Thelin, lägerchef. Aldrig förr har det gått så snabbt att fylla lägerplatserna och jag tror att det i år bara blir boxrar, de andra raser som anmält intresse, som brukar vara med några stycken, kommer nog inte med i år.
Veckan är inte bara träning, det är också en fin samvaro, aktiviteter på kvällarna, någon föreläsning och inte minst kalaset på torsdagskvällen – Boscarsgalan. Det finns tid för härliga samtal, många goda skratt och utbyte av erfarenheter och kunskap. Och kära återseenden, många kommer tillbaka år efter år.
Boxerlägret har tio grupper; IGP, spår, sök, uppletande, lydnad och Äventyrsgruppen, också inriktad på bruksträning. I år är det många nya deltagare, nästan uppemot 20 procent, berättar Cecilia Thelin.
- En stor eloge till dem, djärvt att satsa och hänga på lägret. Jag tycker det är värt att notera att det är en tävlingsinriktning på bruksarbete. Det är stort att så många av våra medlemmar väljer att lägga tid och pengar på det.
Världens bästa ras, världens bästa ägare – världens bästa boxerläger? Säg det – men en sak är klar – bästa veckan på året för många!