lager2019

Boxerläger 2019

Boxerläger 2019 arrangeras 14-20 juli på Tånga Hed i Vårgårda. Det kommer att finnas tio grupper; IGP, spår, sök, lydnad/uppletande samt den populära äventyrsgruppen. Boendet sker i baracker eller på campingplatsen i egen medhavd husvagn eller tält. Tångas restaurant lagar maten och väljer man helpension serveras frukost, lunchlåda och middag i Tångas matsal. På kvällarna samlas vi i vår pub där man kan köpa sig något att dricka eller något gott från grillen.

Under veckan tränar vi hund från morgon till kväll, de flesta grupperna varierar specialarbete med lydnad på de marker och gräsytor vi har tillgång till.

Vi brukar försöka ha en föreläsning av något spännande hundrelaterat ämne under veckan och vi planerar för ytterligare en lagtävling även under 2019. Under veckan arrangeras också den berömda ”Boscarsgalan”, då äter vi tre-rätters på vita dukar och delar ut priser till nominerade deltagare.

Anmälan till boxerlägret 2019 släpps 00:00  den 1 april.

Följ Boxerlägret på Facebook, där presenteras instruktörer, nyheter och annat roligt! Sök på Boxerläger 14-20 juli 2019. Glöm inte fylla i grupp om du har svårt att hitta.

Frågor? Kontakta Agneta Lundström 070-994 36 52 eller Cecilia Thelin 070-228 26 13, alternativt via epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

fb

 

Johanna Mastenbroek – Sök

Gruppen passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad. Det är viktigt att man inser att sökträning är så mycket mer än den egna hunden, sökträning är ett grupparbete som samtliga engagerar sig i. Arrangemanget förutsätter att alla deltagare är medvetna om att det gäller både i sökskogen och på appellplanen!

johannaMastenbroek

Jag heter Johanna och bor i Kareby utanför Kungälv. Jag är uppvuxen med schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Med honom tävlade jag Elit spår och Sök Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop. Just nu har jag Iver som är 3 år. Vi är godkända i lägre klass Sök.

Vad jag än tränar med min hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, Motivation, Grunder, Koncentration och Tydlighet är några ledord. Min filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt. Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på.

Att man i bland måste gå utanför sina ramar är bara utvecklande. Finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för ekipaget.

Kimmo Kaartinen from Finland

kimmoKaartinen

I have been working with dogs around 15 years, qualified FCI helper. My first dog was a boxer female Momo’s Tecka with whom I competed two times in Atibox VM.

After that I have had two German shepherds (always looking for the next boxer 😊)

In Finland I’m training a group around 15 dogs; boxers, dobermans, bouviers, rottweilers, german shepherds and malinois.

As a helper I always take every dog as an individual and I seek the best possible way of working for every dog (and for the handler also).

My opinion is that IGP is always team work. The team consist of helper, dog and handler and they should always work as a team towards common goal.

Looking forward seeing you all in boxer camp!

 

Boxerläger – lite historia

Det allra första boxerlägret i klubbens historia var 1984 i Brittsand, Ludvika. Dryga 60-talet glada boxerägare möttes upp för en helg, fredag - söndag, fylld med aktiviteter som valputvecklingskurs, hundsjukvård, tipspromenader, lydnads och bruksträning, plocka svamp och fiska bland annat. Och trevlig samvaro på kvällarna. Då i Brittsand hade Mats Jansson, tidigare ordförande i klubben, och Kjell Jufalk, uppfödare, tagit fram en apportbock som blev lägerstafettpinne. Det första lägret arrangerades av GDLO och redan nästa år tog SLO över stafettpinnen, utökade lägret med en dag och då stod bruks, utställning, lydnad och hundvård på schemat i Mölle "by the sea".

Stafettpinnen gick vidare till VLO 1986 i Bokenäs. Lägret vandrade runt i Sverige och blev med tiden en hel vecka som det är idag och har arrangerats på Tånga Hed de senaste tio åren. 

Utvecklingen med lägret har varit och är än idag fantastisk när det gäller arbetande och tävlande boxer, med bra instruktörer och nya inlärningsmetoder.