✨IGP med Robert Lindström ✨

Vad är IGP?
IGP är en internationell gren där man tävlar i tre avdelningar, (A) spår, (B), lydnad och (C) skydd.

Spåret går på fält efter vittring av människa och ska med hög precision, noggrannhet och gärna med ett lugnt tempo markera pinnarna i spåret.

Lydnaden skiljer sig ifrån brukslydnad och tävlingslydnad då föraren ska gå lydnadsprogrammet utan kommendering. Vid tillfällen ska man ha domarens godkännande för att gå vidare i programmet, men det hänger på föraren att kunna programmet.

Platsliggningen skiljer sig också då hunden inte läggs i en grupp utan att man går in två och två, den ena kör sin lydnad och den andra lägger plats. Sedan byts de vid.

Skyddet börjar med en rondering med efterföljande skyddsarbete.

Något som utmärker sig för IGP är att domaren går igenom sin bedömning för föraren samt publiken. Detta brukar vara ett väldigt uppskattat inslag för alla berörda.

Vem kan välja IGP?

Denna grupp lämpar sig för dig som vill träna eller tävla i IGP.

💥Vi har ställt lite frågor till Robban💥

Vem är Robert Lindström?RobertL
Jag är inne på det 28:e året som boxerägare, men är även uppvuxen med en olydig blandras när jag bodde hemma hos mina föräldrar.

Våren 1997 utbildade jag mig till hundförare inom polisen och har sedan dess jobbat med tjänstehundar i lite olika befattningar och roller. Idag fungerar jag i huvudsak som Instruktör och Besiktningsman inom polisen där jag bl a mentaltestar och köper in hundar. Fungerar även som stöd och bollplank åt andra instruktörer.

Vid sidan av detta har jag även fungerat som skyddsfigurant inom svenskskyddet och för polisens räkning och har då figurerat vid ett 20-tal mästerskap.

I dagsläget har jag Dundra certifierad som Vapen/narkotikasökande hund men tyvärr blir det inte mycket tid över för den yttre tjänsten längre.

Tidigare har jag tävlat elitklass spår och sök med flera boxrar men idag ligger fokusen mer på IGP där Dundra förra året blev boxerrasens första IGP brukschampion. ⭐

För mig är det viktigt att alla i en träningsgrupp känner sig delaktiga samt att man planerar och analyserar träningen innan passen för bästa resultat. Sedan ska man inte krångla till saker allt för mycket och framför allt se till att både hund och förare har roligt när man tränar.

Beskriv kort vad ni tänkt hitta på i er grupp under veckan:

I IGP gruppen kommer vi varva mellan spår, lydnad och skydd under dagarna lite beroende på gruppens vilja och behov.

Det ska även drickas sjuka mängder med kaffe. ☕

Bästa minnet från förra årets Boxerläger?
Tycker helheten är det som lyfter lägret och har inget särskilt som sticker ut.

Bästa Belöningen till hunden?
Alltid, alltid, alltid det som hunden tycker om och uppskattar….

Spår, lydnad eller skydd?
Jag tycker det är mixen av alla tre disciplinerna som gör IGP intressant och utmanande