annaFWebVad är brukslydnad/Uppletande? 

Brukslydnad och uppletande ingår i Bruksporv. Lydnaden ingår från första klass och uppletande tillkommer från högre klass. I denna grupp tränas det alltså lite extra på lydnaden och uppletandet och inget på specialmomentet såsom spår eller sök.

Vem kan anmäla sig till Brukslydnad/uppletande gruppen? 

Alla är välkomna, såsom nybörjare som erfaren. Du kan vara i startgroparna för appellen eller annan klass, kanske behöver du fila lite extra på lydnaden eller uppletandet. Eller så är du kanske nyfiken på vad brukset har att erbjuda.



🌼🌼Vi har ställt lite frågor till Anna🌼🌼



Vem är Anna Forsén? 

Jag har varit aktiv i Brukshundsklubben sedan 2003, när jag skaffade min första boxer. Sedan dess har jag tränat och tävlat i lydnad, bruks och på senare år även i fårvallning. I nuläget har jag två stycken border colliehanar, All In For Gizmo som startade sitt första bruks SM i somras och vann ett SM-silver i spår och Tanspots Shep som förhoppningsvis kommer att tävla både bruks och vallning i framtiden. Jag är utbildad tävlingsledare i lydnad och instruktör. Sedan ca 15 år tillbaka håller jag i framförallt tävlingskurser av olika slag på Göteborg-Mölndals brukshundsklubb. Jag tycker att tjusningen med hundträning är att det alltid finns mer att lära sig, nya knep att komma på och det som fungerar för en hund kanske inte alls passar en annan.
Jag tror att det viktigaste för att fortsätta att utvecklas är att vara nyfiken och ha kul tillsammans med sin hund. 



Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp? 

Under veckan kommer min grupp att varva lydnadsträning (brukslydnad/tävlingslydnad) med uppletande. 



Bästa minnet från förra årets Boxerläger? 

Det är svårt att välja något specifikt minne men i min grupp var jag bortskämd med trevliga och engagerade förare, väldigt duktiga och väl tränade hundar (både boxrar och boxer-wannabes…) och dessutom gofika hela veckan! Då är det ju svårt att vara annat än supernöjd som instruktör. 



Bästa Belöningen till hunden?

När det gäller belöningar så är det hunden som avgör vad som är bra och mina hundar väljer definitivt kamplek! 



Favoritmoment i Brukslydnaden?
Då får jag nog säga fritt följ. Ett fantastiskt kul moment med många tekniska delar men även en betydande del samarbete och inte minst känsla hos förare och hund.