🍀Bruksäventyr med Helena Löfgren🍀

Vad är Bruksäventyr för nåt?
I denna grupp kommer ni testa på flera delar av brukset så det blir en mix av sök, spår, brukslydnad, uppletande, samarbete med mera så ett riktigt bruksäventyr!

Vem kan anmäla sig till denna grupp?
Alla är välkomna att anmäla till denna grupp. Har du svårt att bestämma dig för vad du vill träna med din hund? Eller tycker du allt är roligt och vill göra lite av varje? Eller vill du kanske testa för att se vad du och din hund har för talanger under en vecka? Då är denna grupp perfekt för dig!

🎉🎉Vi har ställt lite frågor till Helena🎉🎉

Vem är Helena Löfgren?helenaL

För ca 20 år sedan i år så köpte jag min första egna boxer, sedan dess har jag i stort sett alltid haft minst en boxer hemma. Just nu det en boxtertant som heter Dagny här hemma som flyttade hit lite senare i livet och så har jag kompletterat med en liten jaktlabrador som heter Nemi.

Från början var det nog inte meningen att jag skulle tävla, men på lite krokiga vägar hamnade jag och min första boxer på brukshundsklubben och vi tränade allt mer och startade tillslut en del tävlingar. Med första hunden blev det aldrig några lysande resultat, men med hundarna därefter har jag fått pröva på desto fler klasser och fastnat för tävlandet. Framförallt så har jag tävlat i spår och lydnad, men med Nemi är planen att också starta i sök under våren. Även om jag tävlat i både bruks och lydnad är jag mest förtjust i bruks, jag gillar elementet att man mest tävlar mot sig själv och sin egen utveckling snarare än andra.

I botten är jag lärare och jag tycker det är roligt att försöka lista ut vad just den individen (eller ekipaget) framför mig behöver för att lyckas, vad hunden har för starka/svaga sidor att arbeta vidare på. Jag tror på att leka aktivt och helhjärtat med hunden, ha tydliga ramar och fånga hunden när den gör rätt.

Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?

Målet för gruppen är att ge er möjlighet att testa på alla delarna i brukset. Man kommer både att spåra, testa sökövningar, träna uppletande samt att testa att samarbeta med hunden i brukslydnaden och övningar kopplat till den. Träningen är grundläggande och passar den som vill ha övningar att använda i en aktiv vardag, samt för de som är nyfikna på den fantastiska världen av bruks eller kanske man helt enkelt bara vill skapa ett fint samarbete med sin hund.

Vad är viktigt för dig i träningen?
För mig är glädjen viktigast i träningen. Målet med min träning är en hund som med glädje och energi väljer att arbeta tillsammans med mig istället för att kolla av träningskompisarna, publiken eller domartältet. Det spritter i kroppen när domaren kommenterar ”härlig energi” på helheten, eller när hunden söker upp mig och frågar vad vi ska hitta på härnäst. Samt i ärlighetens namn behöver man också en god portion humor när man tränar boxer, för ibland kan det hända lite allt möjligt.

Vad ser du mest fram emot på lägret?
Möten med nya människor och ljuvliga boxrar.

Om du bara fick använda ett kommando vilket skulle det vara?
Oj så svårt, blir nog ändå ”fot” då det är så mångsidigt och laddat med glädje för både mig och hunden.

Vilket är ditt favoritmoment i brukslydnaden?
Krypet, eller kanske inkallande med ställande. Krypet för jag älskar att ”pilla med detaljer” och inkallande med ställande för det är häftigt och energifyllt för både hund och förare att träna.