boxerlagerTungapport2020

Boxerläger 2020

Boxerläger 2020 arrangeras 12-18 juli på Tånga Hed i Vårgårda. Det kommer att finnas tio grupper; IGP, spår, sök, lydnad/uppletande samt den populära äventyrsgruppen. Boendet sker i baracker eller på campingplatsen i egen medhavd husvagn eller tält. Tångas restaurant lagar maten och väljer man helpension serveras frukost, lunchlåda och middag i Tångas matsal. På kvällarna samlas vi i vår pub där man kan köpa sig något att dricka eller något gott från grillen.

Under veckan tränar vi hund från morgon till kväll, de flesta grupperna varierar specialarbete med lydnad på de marker och gräsytor vi har tillgång till.

Vi brukar försöka ha en föreläsning av något spännande hundrelaterat ämne under veckan och vi planerar för ytterligare en lagtävling även under 2020. Under veckan arrangeras också den berömda ”Boscarsgalan”, då äter vi tre-rätters på vita dukar och delar ut priser till nominerade deltagare.

Anmälan till boxerlägret 2020 släpps 00:00  den 1 april.

Följ Boxerlägret på Facebook, där presenteras nyheter och annat roligt om lägerveckan! Sök på Boxerläger 12-18 juli 2020. Glöm inte fylla i grupp om du har svårt att hitta.

Frågor? Kontakta Agneta Lundström 070-994 36 52 eller Cecilia Thelin 070-228 26 13, alternativt via epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

fb

 

Presentation instruktörer år 2020

Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan och i skog och mark, av den anledningen är egen bil ett krav.

lisaNolmark

Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår familj finns boxern Tarraz (10 år) som jag och husse Ulf tävlat med i elit rapport, vi deltog till exempel i Bruks-SM 2016. Vi har också 4-åriga Tzar som är Tarraz son. Vi tränar rapport och spår med ”lilleman”.

I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för att gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark, aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Vi kommer även få möjlighet till insikt i bruksgrenen IGP (tidigare IPO).