Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas på lydnadsplan, i skogen samt har en förbokad halvdag på en IGP-anläggning.

lisaNolmark

Jag heter Lisa Nolmark och bor utanför Göteborg. I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & avknapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. Nytt för i år är att vi även ska åka till en fast IGP-anläggning med figurant som ska kampleka med hundarna plus att hussar & mattar får mer insikt om bruksgrenen IGP (tidigare IPO).
Boxern Tarraz (9 år) och jag tävlade med husse Ulf i elit rapport och deltog i Bruks-SM 2016. I familjen finns också 3-åriga Tzar som är Tarraz son. Vi tränar rapport och spår med ”lilleman” och är tävlingssugna!