Studieplan Boxerskolan fortsättning 2020
boxerForts2020

 • Presentationsfilm klar och presenterad i gruppen senast 21 februari. (Läs mer om presentationsfilm här)

 • Tilldelning av fokusrond (FR) sker via online lottning  i facebook-gruppen den 22 februari, klockan 10:00

  Du blir tillsammans med gruppdeltagare tilldelad att ansvara för en fokusrond på 3 veckor.
  En fokusrond innebär att ansvara för att samtalet flyter på kring ett förutbestämt ämne.
  Det är av stor vikt att du är bekväm i det forum som Facebook erbjuder.
  Att kunna bidra med ord, bilder och film kontinuerligt i träningsgruppen. Minst ett eget inlägg per fokusrond.
  Fokusronden som man ansvarar utgår från moment och man kan utgå från ett problem man vill ha hjälp med, en fråga, en övning, en artikel, en utmaning eller en diskussionspunkt.
  Ansvaret ligger i att hålla dialogen flytande. 
 • Terminsstart och avslut fokusronder.
  Vårtermin (Vt) (21 feb) 24 februari-28 juni, 
  Hösttermin (Ht) 3 augusti- 6 december (31 dec)

Fokusrond  Ämne Vecka Vt   Vecka Ht
 FR1  Fritt följ och sättande   9-11  32-34
 FR 2   Inkallning och ställande 12-14  35-37
 FR 3  Läggande och fjärr 15-17  38-40
 FR 4   Framåt och kryp 18-20  41-43
 FR 5  Apportering och hopp  21-23  44-46
 FR 6   Helhet och skall  24-26  47-49   

 

Exempel på vad de olika momenten innebär och kan innehålla:

 • Fritt följ (stegförfl, vändningar, uthållighet, kontakt, position, tempoväxlingar, höger sida)
 • Sättande (snabba sättanden i ff, ingångar i ink, hopp, apportering, sättande under gång, sättande under gång)
 • Inkallning (slät, från ligg, m ställande och ev läggande, ink från rutan, ink från framförgående)
 • Ställande (ställande under gång, ställande i rutan, ställande i fjärr, ställande under inkallning, ställande vid kon inför apporteringsdirigering)
 • Läggande (läggande under gång, läggande i rutan, läggande i fjärr, läggande under inkallning)
 • Fjärr (fjärrdirigering alla klasser, från stå till ligg i rutan)
 • ”Framåt” (rutskick, runda kon, framförgående, framåtsändande, fart ut i apporten, uthopp, budföring)
 • Kryp (pos vid sidan, stadga, tempo, lågt kryp)
 • Apportering (gripande, träapport, metall, tung, hopp/apport, vittring, tempo, avlämning, uppletande, spårapporter)
 • Hopp (hopp alla klasser, hopp apport, hopp med apportdir)
 • Helhet (social belöning, gasa hunden, dämpa hunden, fokusövningar, förberedelser innan tävling, förberedelser mellan momenten, ingång på plan, miljöträning)
 • Skall (komma igång att skälla, ihållande, tyst, sitta still, förberedelse)

Profilprodukter

I samarbete med Porträtt & Design kan Boxerklubben nu erbjuda ett första urval av snygga profilprodukter såsom mössor, t-shirts, muggar och tävlingspärmar. Du beställer lätt vad du vill ha via den speciella webshopen för Boxerklubben och det finns inga krav på antal artiklar. Missa inte chansen att visa upp vilken rasklubb du och din hund representerar och samtidigt stötta klubben som får en procent på alla försäljningar.

Sortimentet kommer att utökas efterhand, delvis beroende på vad ni medlemmar efterfrågar. Om man har önskemål om någon speciell produkttyp med klubbens tryck är det bara att mejla sofie@portrattdesign.com

 

>>> Klicka här för att komma vidare till beställningssidan

 

muggpikeparmvenice

boxerskolan

Boxerskolan Fortsättning 2020 (21 feb-31 dec)

boxerForts2020

Boxerskolan Fortsättning är en virtuell träningsgrupp som riktar sig mot alla boxerekipage som tränar för att tävla. Vill du komma framåt i din träning? Ska du våga göra den där tävlingsstarten du tvekar om? I Boxerskolan Fortsättning får du stöttning, goda råd och inspiration av nya och gamla träningskamrater. Gemensamt ska vi få fler boxrar ut på tävlingsplanerna!

Vem är välkommen att ansluta till Boxerskolan Fortsättning?

Boxerskolan Fortsättning riktar sig till dig som tränar för att tävla oavsett vilken klass du befinner dig i. En förare i elitklass och en förare i lägre klass kan båda fortfarande brottas med samma problem, exempelvis apportering. Du blir tillsamman med gruppdeltagare tilldelad att ansvara för en fokusrond på 3 veckor. En fokusrond innebär att ansvara för att samtalet flyter på kring ett förutbestämt ämne. Det är av stor vikt att du är bekväm i det forum som Facebook erbjuder. Att kunna bidra med ord, bilder och film kontinuerligt i träningsgruppen. Minst ett eget inlägg per fokusrond. Självfallet har vi ett totalt snällhetskrav där alla behandlas med respekt för det deltagarna delar med sig av. Genom ett gott klimat i gruppen gör vi varandra bättre. För att få ansluta till Boxerskolan Fortsättning krävs det av deltagaren att under ansökningsperioden, 1-20 februari, publicera en presentationsfilm med ett SMART-mål i facebook-gruppen. Ansökningsperioden är begränsad då vi inte önskar en allt för stor grupp för att åter igen som tidigare år kunna skapa trygghet, engagemang och aktivitet.

För att få ansluta till Boxerskolan Fortsättning krävs det att du publicerar en presentationsfilm med ett SMART-mål i facebook-gruppen “Boxerskolan fortsättning 2020”. 

SMART-metoden en känd och bra metod för att sätta mål. Följ länken här nedan för att läsa mer om SMART-mål. http://boxerklubben.org/images/Boxerskolan/boxerskolanLektion1.pdf

Självklart ska du också vara medlem i Boxerklubben. Ansökningsperioden är begränsad till 1-20 februari då vi tror det är viktigt att alla kommer in samtidigt, så att vi kan skapa trygghet, engagemang och aktivitet i gruppen.
Facebook-gruppen "öppnar" för insläpp from 1 februari men du kan redan nu (16-31 januari) ansöka till gruppen, klicka på facebook-logotypen här nedan.

Det planeras minst tre helgläger till självkostnadspris under 2020, vår-, försommar- och höstläger.

Fokusrond

I och med att vi inte har någon ansvarig mentor/instruktör i gruppen så är vi beroende av varandras kunskaper, engagemang och frågeställningar. Fokusronden som man ansvarar utgår från moment och man kan utgå från ett problem man vill ha hjälp med, en fråga, en övning, en artikel, en utmaning eller en diskussionspunkt. Ansvaret ligger i att hålla dialogen flytande. Vi delar upp årets veckor mellan oss i början av året genom lottning. Man får naturligtvis byta sin fokusrond med en annan gruppmedlem om tidpunkten passar dåligt, men fullföljer man inte detta åtagande anses man inte vara aktiv i gruppen och bör lämna sin plats.

Studieplan 2020 - Klicka här

MEN VAD FALLS?! Får man inte lägga upp filmer och inlägg när man vill?

-Naturligtvis lägger alla upp filmer, frågor, funderingar och uppmuntrar och pushar varandra helt fritt från fokusronden också.

Kontakt

boxerskolan@boxerklubben.org

boxerskolan

Boxerskolan Grund 2019 (1 aug-31 dec)

Boxerskolan Grund är en virtuell träningsgrupp som riktar sig mot “gröna” boxerekipage som inte tävlat tidigare. Vet du inte hur ni ska kunna ta er till er första tävlingsstart? Här har du chansen att få stöd, coachning och nya träningskamrater. Boxerskolan Grund pågår 1 augusti-31 december 2019.

Information om ansökan till Boxerskolan Grund finner du längre ned på denna sida. 

Vem är välkommen att ansluta till Boxerskolan Grund?

boxerskolanGrundEvaDu har en boxer som aldrig tävlat och behöver hjälp i er träning och en extra push för att komma ut på tävlingsarenan. Du är beredd att lägga ner den tid och det engagemang som krävs under fem månader med hjälp av två aktiva coacher. Och såklart är du medlem i Boxerklubben.

Boxerskolan Grund är en virtuell träningsgrupp och därför är det av stor vikt att du är bekväm i det forum som Facebook erbjuder. Coacherna kommer vägleda träningen och ge er uppgifter men träningsgruppen bygger lika mycket på att deltagarna bjuder på egna inlägg i form av ord, bild och film. Du behöver visa dig aktiv minst en gång per vecka. Självfallet har vi ett totalt snällhetskrav där vi behandlar varandra med respekt för det man delar med sig av. Genom ett gott klimat i gruppen skapar vi trygghet och gör varandra bättre. Är du inte aktiv kan du inte vara kvar i gruppen.

Boxerskolan Grund erbjuder 12 platser. Det begränsade antalet deltagare är för att coacherna önskar en aktiv grupp med trygghet och engagemang vilket kan vara svårare i en stor grupp. Beroende på var deltagarna bor i landet kan vi förhoppningsvis också ordna fysiska träffar. Coacherna för 2019 kommer att vara Towe Melander och Karin Lehrman, två kunniga hundförare med lång erfarenhet av boxer.

Hur och när kan jag ansöka om att vara med i Boxerskolan Grund?

Ansökningsperiod till Boxerskolan Grund är 1-31 juli. Coacherna kommer att välja ut deltagarna genom att besluta vilka de tror sig kunna hjälpa bäst och som är beredda att satsa aktivt själva.

Filma dig och din boxer där du presenterar er själva och era mål för Boxerskolan Grund i form av ett SMART-mål. Skicka filmen med t.ex. https://wetransfer.com/ till boxerskolan@boxerklubben.org fram till 31 juli. Är du osäker på hur du gör, följ manualen som här nedan eller skicka gärna ett mail så ledsagar vi dig.

bildManualWeTransfer2019       

Smarta mål Boxerskolan from Svenska Boxerklubben on Vimeo.

Klicka på bilderna för att läsa manual och filmpresentation.  


SMART-mål är en väl beprövad och bra metod för att ställa upp mål.

Här är ett exempel på ett SMART resultatmål med hjälp av SMART-metoden:

S står för Specifikt:“Vi ska ha över 160 poäng i startklass”.

M står för Mätbart:“Jag kan se att målet är uppfyllt för poängen står på mitt protokoll.”

A står för Accepterat:“Det här är ett mål som jag själv har valt och jag är beredd att satsa på att nå det.”

R står för Realistiskt:“Min hund har förut- - sättningarna och jag har kunskapen och tiden att lägga ner på att träna in det.”
T står förTidsbestämd:“Det ska vara klart om fem månader. Då kan jag enkelt svara på om jag uppnått målet eller ej.”
Så SMART är det!

Kontakt Boxerskolan Grund

boxerskolan@boxerklubben.org

boxerkalenderPuffBild2023Modul

Boxerkalendern

Boxerklubben ger varje år ut en Boxerkalender med årets viktigaste boxerhändelser. Bilderna skickas in av klubbens medlemmar och som medlem är du varmt välkommen att bidra med dina bästa boxerbilder.

Kalenderns bilder

Boxerkalendern blir av tack vare alla er som skickar in era finaste boxerbilder. För att bidra med bilder ska du vara medlem i Boxerklubben. Om du använder någon annan fotografs bild behöver du såklart ha tillstånd till det. Vi kan tyvärr inte betala för publicering, däremot få du som bidrar med en månadsbild en kalender. Vi försöker hitta en variation bland bilderna så att de tillsammans visar boxerns olika sidor. Vi är lika glada för valpbilden som den äldre hunden, för boxern som busar som den som gör en arbetsuppgift. Ett litet tips är att skicka in bilder som visar tidig vår, sen höst och vinter, de bilderna brukar vara en bristvara.

Teknisk info

Kalendern är i liggande format och bilder i stående format är därför svåra att använda - hur fantastiska de än är. Vi tar endast i undantagsfall med bilder där det finns människor med. Bilderna behöver vara i originalstorlek för att kunna tryckas i A4-format. Ett litet knep är att bilden måste vara i MB i storlek, inte i KB, ett mer exakt mått är att bilden ska vara 3500x2500 pixlar stor. Du får hjälp med storleken i vår uppladdningstjänst - du får direkt veta om bilden räcker i storlek eller ej. Det krävs alltså en hel del av bilden och därför är de flesta mobilbilder svåra att använda, om du inte har en toppenkamera i mobilen. 

Så här skickar du in dina bidrag

Förra året provade vi en uppladdningstjänst, men tyvärr så får vi inte igång den i år. Skicka istället in dina bidrag till redaktion@boxerklubben.org. Vi vill helst att du skickar in originalbilder. Om du skickar in bilder av lägre kvalitet, så gör det bara om du vet att du har tillgång till originalet. Skickar du många bilder kan du använda tjänster som Wetransfer. Stort tack på förhand!
 

Frågor

Vi är fyra medlemmar som arbetar med Boxerkalendern, Helena Fredriksson (070/368 21 13), Carina Karlsson (redaktion@boxerklubben.org), Anna Edberg och Niklas Olsson. Kontakta oss gärna med frågor och idéer.