Vad är BSL?malin BSL är förkortning för Brukshundprov Spår Lydnad. Som namnet antyder så innehåller provet en lydnadsdel och en spår del. Lydnaden och spåret är samma i både IGP och BSL. Skillanden mellan BSL och IGP är att i IGP så tillkommer skyddsarbetet.

Både BSL och IGP finns i tre klasser, betecknas 1-3 (BSL1, BSL2, BSL3, IGP1, IGP2, IGP3). Innan man får börja tävla så måste hunden genomgå ett BH-prov. BH-provet består av en lydnadsdel samt en miljödel.  

Vem kan anmäla sig till BSL gruppen?
Alla är välkomna oavset tidigare erfarenhet. Har du planer på att göra BH provet eller tävla IGP eller BSL och vill lägga lite extra tyngd på just spåret och lydnaden under veckan passar denna gruppen perfekt. Den passar även dig som är nyfiken på vad IGP sporten har att erbjuda eller för dig som villl ha en kickstart i träningen mot dina mål.

🌸🌸Vi har ställt lite frågor till Malin🌸🌸

Vem är Malin Slåtteby?
Jag skaffade min första boxer 1997 och är nu inne på min femte, en boxerhane Aksel som blir 3år i mars.

Jag har tävlat med alla mina boxrar med varierande resultat 😊. De två första i lydnad och bruksspår. År 2012 tror jag det var så förälskade jag mig i BSL/IGP och blev med tiken jag hade då godkänd i IGP2. Med Aksel som jag har nu, har jag gjort BHprov och startklass lydnad.

Jag har varit aktiv i Brukshundklubben och Boxerklubben sedan 1997, där jag bl.a. varit MH/MT figurant, kassör, sekreterare och nu är jag ordförande i Borlänge Brukshundklubb. Är sedan några år tillbaka provledare för BH, BSL och IGP.

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och specialkurs valp. Har haft många kurser genom åren och brinner för att matte/husse och hund ska tycka att det är kul att göra saker ihop.

Det är första året som instruktör på Boxerlägret och jag ser mycket fram emot det, fast är också lite nervös, men det tror jag hör till 😉. Jag har deltagit på lägret under många år, första gången var nere i Kosta 2001 tror jag och det var en häftig upplevelse att träffa så många boxrar och deras trevliga ägare.

Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Under veckan kommer vi varva lydnad och spår, finns det intresse så även lite skyddslydnad, så ladda med godis och leksaker. Målet med veckan är att ha kul ihop med sin hund och att uppskatta hundens fina/ bra sidor.

Bästa belöningen till hunden?
Att man är ärligt glad och menar det, sen gärna en leksak till det som hunden gillar.

Bästa Boxerminnet?
Finns många både roliga och fina minnen tillsammans med boxer och dess ägare, fått flera vänner för livet som jag aldrig hade haft om jag ej haft boxer och varit på boxerläger.

Vad ser du mest fram emot på årets Boxerläger?
Jag ser fram emot att träffa likasinnade, träna hund och leva i ”lägerbubblan” där livet utanför inte finns för en stund.