jonnaWeb

Vad är Bruksprov?
I bruksprov prövas hunden i både ett lydnadsmoment och ett specialmoment. Genomförandet sker både på en appellplan och i skog och mark.

Spår går ut på att en hund, kopplad i spårlina till föraren, följer en markbunden vittring av en människa. I spåret är träpinnar utlagda som hunden ska markera eller ta upp och lämna till föraren.

Uppletande är ett moment som dyker upp i Högre klass där hunden ska söka av ett område där det finns ett antal föremål utlagda. Hunden ska sedan plocka föremålen och komma in och avlämna till husse eller matte.

Vem kan anmäla sig till denna grupp?
Alla! Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är du välkommen. Du kanske har kommit en bit i din träning, eller så kanske du står inför en tävlingsstart och behöver de där sista detaljerna på plats.

Vi har ställt lite frågor till Jonna

Vem är Jonna Östlind?
Jag är utbildad tävlingsledare i bruks och lydnad och utbildad SBK-instruktör.

Fick min första hund 2009 – rottweilerhanen Zolo. Vi testade på alla möjliga grenar men fastnade för lydnadslydnad och bruksspår. Med Zolo fick jag förmånen att bli uttagen till SBKs talangrupp i lydnad hela 4 gånger, vi tävlade lydnads-SM och tog cert i spår. Idag har jag rottisarna Eskil och Qruza, 9 respektive 3 år. Båda uppflyttade till elitspår och lydnadsklass 2.

Älskar hundlivet och att träna och tävla. Viktigast för mig är dock relationen till min hund och vårt samarbete och glädje i allt vi gör.

Utgår inte från någon särskild metod utan gillar att klura och hitta bästa lösningarna för varje enskilt ekipage.

Vad kommer ni hitta på under veckan i er grupp?
Under veckan kommer vi varva spår med lydnad och uppletande. Vi kommer spendera en del av tiden i skogen med att spåra och även köra uppletande. Resterande tid lägger vi på appellplanen där vi fokuserar på brukslydnaden.

Vad får man inte glömma att ta med sig till lägret?
Massa gott godis och roliga leksaker till hunden, gärna en campingstol och förstås kaffetermos En sekatör kan också vara bra att ha 

Favoritmoment?
Fria följet alla dagar i veckan. Att få till det där fantastiska samspelet som sätter ribban för resten av programmet 

Vad ser du mest fram emot på årets Boxerläger?
Jag ser fram emot att få ta del av er fina gemenskap och hänga med massa underbara boxrar! Jag har hört otroligt mycket gott om Boxerlgäret så ska bli kul att få vara en del av det.