logga

Team Svenska Boxerklubben tränar nu för fullt inför Vindelälvsdraget 2018. Världens längsta och roligaste draghundsstafett som i år går 30 mil från Ammarnäs till Hällnäs. Team Svenska Boxerklubben behöver tolv dragglada boxrar med pigga förare.  Kanske du är en av dem? Är du intresserad, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ).

Här kan du följa Utmaningen 2018. Vill du bidra med hälsningar eller annat maila Helena Fredriksson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ), så lägger vi upp det här på bloggen eller skicka ett meddelande direkt från den här sidan. Du kan också följa oss på instagram: https://instagram.com/team_svenska_boxerklubben/
 

Vindelälvsdraget 2018 

Peter dragbild2018

Team Svenska Boxerklubben jobbade in i det sista med försök att värva Boxerekipage för att kunna köra världens längsta draghundstafett, Vindelälvsdraget 2018. Men tyvärr gick det inte hela vägen och vi beslutade att ej ställa upp med ett lag i år.

Jag har under året tränat målmedvetet, främst min egen kondition men även åkt massor av skidor med mina hundar då vintern kom tidigt denna vinter. Hade till veckan innan draget ingen tanke på att köra i annat lag då jag plötsligt fick ett meddelande om att det fanns ett lag som hade 2 vakanta platser i sitt lag. Kontakt etablerades och helt plötsligt var jag påväg med mina pälsklingar till starten i Ammarnäs den 16:e mars.

Sollefteå Lag 42 innehöll både slädhundsekipage och skidåkare & kickspark, totalt 11 ekipage. Kortfattat fick man beskriva sina uppskattade tider på olika distanser, vi pratade om hundarna och den träning och bakgrund man hade. Slädhundarna ville ha de längre sträckorna, vi delades sen ut de övriga olika sträckorna och morgondagens logistik med pickups & lämning & handlingbehov. 

Kylan ställde till det på fredagen, -30grader på morgonen gjorde att jag hoppade den dagen. ville ej utsätta mina vovvar för det.

Lördagen åkte jag två sträckor, då kylan ställde till det fick vovvarna vila på morgonen, däremot ställdes två vassa Vorsteh´s framför mig, fullt ös i 13km. Jag vurpade några gånger men lyckades till och med åka om några stycken! Härlig fart, något man icke är van vid :-) Trubbnosarna fick sen rejsa med mig på eftermiddagen, parkopplade åkte vi en delad sträcka (på totalt 18km). Vi fick en grym start och hängde med i 4-5km sen gick vovvarna både varm och tappade intresset. Det blev promenadtempo in till växling. Att det går sakta med Boxer var väntat, men ändå glad över det fina tempot vi hade i början.

Söndagen fick jag en sträcka på 14.5km. Helt underbar fart, grymma spår, bra medvind!

Helgen kan summeras med fantastiskt väder, underbara människor, nya bekantskaper, roliga kvällsaktiviteter. 

Mycket teambuilding på kvällen med planering av logistik, sträckor, matlagning etc.

Peter-forza-exxo

Vi har testat hundar på kvällen, busat med kickspark och huskies och lekt med Vorstehs. Mina trubbnosar har under helgen verkligen haft det underbart trots avsaknaden av Boxerkamrater :-)

Jag hoppas innerligt att vi nästa år kan ställa upp med ett Boxerlag. Det är så jädrans roligt! Man behöver inte vara proffs, man kommer långt med ambition och ett glatt humör :-)

/

Peter Burland med boxrarna Forza och Exxo

 

Får vi ihop ett lag i år?

Boxerteamet är i limbo. Å ena sidan har norra Sverige den snörikaste vintern – å andra sidan är laget långt ifrån fullt. Vi har boxrar som inte kan köra på grund av skada och annat som har stoppat våra lagkamrater. Kommer vi få ihop ett lag i år?  Inte utan din och andra boxervänners hjälp! Vi har satt en deadline till 2 februari då vi måste vara minst nio ekipage i teamet. Det optimala skulle vara tolv. Klarar vi inte det så kommer vi inte kunna köra Vindelälvsdraget i år. Har du en dragglad boxer och känner för att anta en fantastisk utmaning, eller känner du någon som skulle kunna tänka sig detta? Kontakta då Cecilia Rönnbäck (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) eller Helena Fredriksson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). Vi kan nog lova att vi kommer vara sista laget i mål. Men vi gör det med boxerstil, vi har roligt, vi kämpar, vi skrattar och fäller någon tår och på någon sträcka kommer vi kanske till och med lyckas komma näst sist. Ta chansen och följ med...!

Här följer presentationerna av Boxerteamet 2018 – mot alla odds:

5-iteamet

Cecilia-IMG 2880 210px1. Cecilia Rönnbäck med Korad, Lp1, Lp2 JamBeLee's Birdie 7 år, Luleå
Cecilia och Birdie är med i Vindelälvsdraget för tredje året i rad. Träningen har de fortsatt hålla igång efter Vindelälvsdraget, så de är nog i sin bästa form någonsin. Förutom drag så tränar och tävlar ekipaget Lydnad, Bruksspår (lägre klass) och Agility.

 

 

PeterForza-Egon 210px2. Peter Burland med Exxo 4 år och Forza 2 år, Örnsköldsvik
Mina vovvar kommer från Ingela Nordahl's kennel Nordteams. Vi gör vårt andra Vindelälvsdrag. När vi inte kör drag vintertid så kör vi linlöpning, K-9 Biathlon och en del cykelträning. Vi har under sommaren även fått uppflytt till lägre klass spår med Forza och även klarat BH-provet för träning av skydd/IPO så nu är tanken att göra en start i BSL/IPO under 2018. I vardagen bor vovvarna tillsammans med mig & min fru Lejla och våra tre barn.

 

 

Lexi 210px3. Helena Fredriksson med Lexi 7 år, Stockholm
Jag och Lexi har varit med i Vindelälvsdraget sen starten så det blir nu vårt fjärde år. Vi har nog inte den bästa träningsstatusen men jag tror att vi ändå har det bästa draget någonsin. Så vi satsar på att det i år ska bli fint drag hela vägen istället för hopp och lek på våra sträckor!

 

 

AnnetteBruttan 210px

4. Annette Sjödin med Pugbox Faith 3 år, Luleå Jag och Bruttan ska för andra året i rad delta i Vindelälvsdraget. Att delta förra året var bland det roligaste vi gjort tillsammans. Bruttan är en positiv och arbetsvillig tjej som älskar att stå framför skidorna. Vi tränar även bruks, lydnad och agility.

 

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Monday the 24th - Klint & Klant Konsult.