Ordföranden har ordet

Ordförande Johansson har ordet december 2017

julkort2017Vi ber att få störa i julstöket inför helgen, mellan skinkan, sillen, klädning av gran eller inget alls av allt detta. Eller inget julstök alls – men kanske några lugna dagar tillsammans med de vi gillar bäst och bryr oss mest om.

Det har varit ett spännande år med mycket nytt i Boxerklubben, en till stor del ny styrelse tillträdde i mars och jag tror jag talar för oss alla ”nya” – mycket är det att sätta sig in i och förstå. Tack och lov att vi har så mycket erfarenhet och kompetens i vår omedelbara närhet.

Vi har landat nya valphänvisningskrav, en reviderad ny RAS (rasspecifik avelsstrategi), Boxer SM, Boxer läger, nya forskningsprojekt kring rasens hälsoproblem, inlett ett fördjupat samarbete med våra nordiska boxerklubbar, våra rasspecialer och mycket, mycket mer, allt tack vare hängivna och engagerade medlemmar i Boxerklubben.

Och året som kommer blir med all säkerhet lika intensivt, vi ska skapa en ny webb, lokalområdenas gemensamma arbete landar förhoppningsvis i större och bättre samarbete för att underlätta jobbet på lokalnivå – det är ju där det händer saker. Arbetsgruppen för att hjälpa till med forskning kring kors- och ledbandsskador kör igång på nyåret. 

Och inte minst ATIBOX 2018 i Malmö i maj månad – vilken utmaning! Ett stort gäng bestående av våra medlemmar och andra entusiaster lägger nu i en högre växel, det är inte långt kvar nu.

Fyra nya nummer av Boxerbladet ska ut – vår fantastiska medlemstidning. Jag hoppas att ni njuter av decembernumret – fullt av rolig, allvarlig, nyttig information och förströelse. Boxerbladet är bra, har varit i många år och blir baske mig bara bättre och bättre. En stor eloge till vår redaktion – och denna gång en extra stor till vår redaktör Helena Fredriksson. Artiklarna kring boxerhjärtat är fyllda av fakta, forskning, information och boxerägares erfarenheter – vilket enastående jobb du har gjort! 

Med det vill vi i AS (avdelningsstyrelsen) önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År – ta vara på er och njut av den tid vi har tillsammans med våra kära.

 

Ordförande Johansson har ordet!

Midsommar2017En sommarhälsning från oss i avdelningsstyrelsen (AS), vi har haft våra första två styrelsemöten och bland annat dragit igång jobbet med att utreda våra LO-områden och deras framtid, satt igång arbetsgruppen inför revidering av cert- och championatsregler om dryga fyra år, de nya valphänvisningsreglerna är publicerade på vår webbplats och vi har sagt ja till att Svenska Boxerklubben söker medlemskap i Svenska Draghundportförbundet. Boxern är en arbetande hund och vi vill arbeta för att fler ska börja träna och tävla i drag och vi vill möjliggöra för medlemmar att tävla för Svenska Boxerklubben.

Vi planerar för fullt för höstens Boxerträff och LO-konferens i Eskilstuna, boka redan nu i almanackan sista helgen 28 - 29 oktober, mer info kommer! 

Mer info kommer också mycket snart om blanketter och anvisningar kring spondylosröntgen och hjärtauskultationen; hur vi får rätt blanketter och hur det ska gå till och vart det ska skickas – håll utskick på webbplatsen!

Och i november kommer vi att delta i ett samnordiskt seminarium med Danska, Norska och förhoppningsvis Finska Boxerklubbarna och dryfta hur vi gemensamt jobbar kring avel, hälsa, mentalitet och exteriör – spännande med nordiskt samarbete!

I veckan efter midsommar kommer ett extra tjockt sommarnummer av Boxerbladet med massor av läsning och nyheter, rapport från ATIBOX i Slovakien, annonserna för våra tre återstående boxerspecialer; ÖLO i Österbybruk, MNLO i Sundsvall och MÖLO i Eskilstuna samt Boxer-SM på Tånga Hed – glöm inte att anmäla er!!! 

Dessutom finns det en ordentlig presentation av AS, vi som har fått förtroendet att få representera alla medlemmar i Svenska Boxerklubben.

En lång skön sommar ligger framför oss – det hoppas vi alla. Själv har jag den stora och fantastiska förmånen att dygnet runt titta på fyra små boxerliv som såg dagens ljus för en vecka sedan – samtidigt blöder mitt hjärta för de som sagt farväl till sina älskade boxerhjärtan – livet är skört…

Så ta vara på er och era hundar och njut av varandra oavsett vad ni nu gör; ställer ut, tävlar, tränar, åker på boxerläger, Boxer-SM eller bara slappar i hängmattan – kanske med Boxerbladet, på stranden, i skogen tillsammans med våra fina hundar – BOXERN! 

Glad Midsommar och en skön sommar!

Lotta 

Det har gått en månad sedan Svenska Boxerklubbens LO-konferens och Boxerfullmäktige då föreningen fick en delvis ny styrelse (AS).  En månad som till stor del bestått av att vi nya ska sätta oss in i det stora viktiga arbete tidigare AS gjort. Förutom det löpande arbetet med att leda en av landets större rasklubbar ska vi nu vårda och utveckla bland annat nya RAS och nya valphänvisningsregler, utifrån ett gediget och stort arbete med avelsprogrammet – ett fantastiskt bra jobb!

atipupDe som nu lämnade AS finns ju förstås kvar i vår boxervärld, inte minst Anders Härnman och Maritha Östlund-Holmsten som leder boxersveriges största flaggskepp; ATIBOX 2018 i Malmö – ett evenemang i världsklass. Ni har väl sett filmen? När vi fick se den första gången i Växjö för en månad sedan var stämningen på topp, inom loppet av någon timme var den spridd över - inte hela världen – men en god bit på väg. Entusiasmen och glädjen att få vara del av ATIBOX 2018, med kanske uppåt 600 boxrar, boxerägare, boxernördar, utländska gäster, boxerprylar, ett magnifikt utställningsområde vid Öresund, en till evenemanget välvilligt inställd region, hotell, campingplatser bokade och ett gäng välmeriterade domare på väg. Med hjälp och insatser från våra medlemmar, inte minst genom våra lokalområden, borgar det för en makalös boxerfest. Projektgruppen ATIBOX 2018 har ett gigantiskt arbete framför sig – med stöd från oss alla. Ta en titt på sajten atibox2018.org och tveka inte att höra av er till projektgruppen!

Nya AS har precis satt igång och vi lovar att presentera oss ordentligt snart. Vi har en rad uppdrag från årets Boxerfullmäktige att arbeta med, bland annat att förutsättningslöst titta på våra lokalområden; storlek, geografiskt och hur vi får med våra medlemmar i arbetet, i styrelser, arbetsgrupper mm, för att vi gemensamt ska kunna göra ett bra jobb för Boxerklubben och vår älskade ras.

Om fem år ska championatsreglerna revideras, det kräver ett gediget jobb med stor transparens och delaktighet baserat på fakta och utveckling; hur har man gjort i andra länder, vad är bra för vår ras? Vi tror att en arbetsgrupp kan göra det jobbet bra och lyhört!

Ett av våra mål är också att få fler medlemmar och att vårda de vi har. Att få antalet registrerade valpar att stiga, lite bättre blev det 2016 då vi hade 350 – och suget efter boxervalpar är stort – det märker inte minst de uppfödare som har kullar. Kommunikation och transparenta, öppna diskussioner är en förutsättning för de målen. Vi vill att alla medlemmar ska vara delaktiga och känna att detta är vår förening där vi kan få råd, stöd, ventilera både problem, frågeställningar, förslag och inte minst allt det roliga vi har tillsammans med våra fantastiska ras – BOXERN!

På återhörande

Lotta Johansson

 

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Friday the 23rd - Klint & Klant Konsult.