Skriv ut

LOGO RGB

 

Nu startar Boxerskolan

Vill du börja tävla men inte vet hur du ska komma igång? Har du en boxer som du tycker har oändligt mycket att lära? Vill du hitta motivationen för er båda? Då är Boxerskolan något för dig!  

Boxerbladet har under ett par års tid haft temat “Boxrar Kan” där vi har fördjupat oss i olika arbetsuppgifter för en boxer. Nu tar vi ett nytt grepp och introducerar Boxerskolan. Syftet med Boxerskolan är att få fler boxerekipage att komma till tävling – kanske är det just du och din boxer!

Vad är Boxerskolan? 

Boxerskolan är ett tema i Boxerbladet där vi kommer presentera övningar för hur man kan träna in olika moment samt ge bra tips för träning. Men det är också en skola man kan gå i, i form av facebookgruppen Boxerskolan. 

I Boxerskolan vänder vi oss till er som inte kommit till tävling ännu - vare sig det gäller dig själv eller bara din hund och vi koncentrerar oss på det som för många boxerekipage är den stora utmaningen - lydnaden. Självfallet kommer skolans tips vara bra för dig som redan tävlar eller som vill träna utan att tävla. Boxerskolan är för alla!

Hur kommer Boxerskolan se ut?

Boxerskolan kommer finnas med i Boxerbladet under fem nummer framåt. Skolan kommer så klart inte kunna presentera övningar till varje moment i detalj men målet är att gå igenom den lydnad som finns i appellen, startklass (den nya lägsta lydnadsklassen fr.o.m. 2017) samt BH-provet som är första steget i IPO/BSL. 

Boxerskolan finns också på klubbens webbplats (boxerklubben.org) tillsammans med extramaterial och är öppen för alla tränings- och tävlingsintresserade boxermänniskor.

Sist men inte minst kommer det alltså finnas en träningsgrupp på Facebook. Där kan du och dina träningskompisar stötta varandra och du får också hjälp av skolans mentorer/instruktörer. Du kan alltså gå Boxerskolan. Målet med skolan är då att du och din boxer ska komma till tävling om ett år.

Vem kan gå Boxerskolan?

Boxerskolan vänder sig till dig som ännu inte har tävlat i appellen/startklass/ BH-prov eller som har en hund som ännu inte kommit till tävlingsstart. Du vill sätta upp målet att komma till tävling inom ett år och du är motiverad att lägga ner arbetet för att komma dit. För att vara med i Boxerskolans träningsgrupp på Facebook ska du också delta aktivt i gruppen. Det kommer att vara en sluten grupp där vi enbart ägnar oss åt träning. 

Vilka håller i Boxerskolan?

Våra instruktörer Pia Albinsson och Towe Melander kommer att skriva i Boxerbladet och också att fungera som mentorer i FB-gruppen, självfallet i mån av tid. Vi vill nå himmelen, men i praktiken så jobbar vi alla ideellt. 

Jag vill gå skolan, hur gör jag?

Först och främst - kasta dig in i Lektion 1 - Introduktion på nästa sida. Där kommer du få en uppgift att formulera en målbild för er träning. Fundera på den och skicka sedan din presentation av dig, din boxer och det tävlingsmål du vill sätta upp till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

När börjar Boxerskolan?

Skolan sätter igång nu på en gång och kommer hålla på drygt ett år. För att gå Boxerskolan (d.v.s. vara med i träningsgruppen) ska du anmäla dig senast den 1 nov.

Frågor?

Skicka dina frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Nu kör vi!

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Thursday the 18th - Klint & Klant Konsult.