Skriv ut

LOGO RGB

Fokusövning

Här får ni se filmklipp på första fokusövningen del 1 och 2. Vilda är väldigt lite tränad, så ni kommer få se hur vi börjar och fortsättningen. Jag använder mig av Japp som belöningssignal för rätt beteende, för att sedan belöna med godis. 

Jag är noga med att ge belöningssignal innan jag tar fram godishanden. Om jag ger belöningssignal och samtidigt tar fram handen, får vi ofta hundar som fixerar sig på handen istället för på uppgiften. Jag väljer att hålla godishanden på ryggen, då jag inte vill att godis i handen ska betyda kontakt. Utan jag låter valpen själv komma på att om hon söker spontant kontakt (jag lockar inte utan är helt tyst) ger jag belöningssignal och Sen förstärkning med godis. 

Om ni studerar filmen nog så kan man se att Vilda blir lätt frustrerad när jag håller inne på belöningen när jag utökar svårigheten, i det här fallet tiden att hålla kontakt. Hon frustar lite, rör sig och ibland provar hon annan ställning. Här är jag noga inte belöna frustrationen, men är väldigt snabb att belöna så fort hon "lugnar" sig och bjuder på kontakt. Sen gör jag några snabba belöningar för att inte skapa frustration. 

Jag kommer gå långsamt fram i träningen så att hon känner sig trygg och för att undvika denna känsla som jag inte vill ha. Jag kommer träna några korta pass varje dag i en vecka och sedan kommer ni få se resultatet! Hundar visar sin frustration på olika vis, många ser ut att ge upp, går iväg, tittar bort, börjar lukta på marken etc. 

Var observant på eran träning om detta uppstår, då kanske ni gått för fort fram. Vill gärna se filmer då ni tränar detta med era vovvar! Ni väljer själva om ni har hunden framför er eller i fotposition. Beroende på vart ni är i träningen! Lycka till!!

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Sunday the 21st - Klint & Klant Konsult.