logga

Team Svenska Boxerklubben tränar nu för fullt inför Vindelälvsdraget 2017. Världens längsta och roligaste draghundsstafett går 40 mil från Ammarnäs till Vännäs by och nästa år firar Vindelälvsdraget 30-årsjubileum. Team Svenska Boxerklubben behöver tolv dragglada boxrar med pigga förare.  Kanske du är en av dem? Är du intresserad, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ).

Här kan du följa Utmaningen 2017. Vill du bidra med hälsningar eller annat maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ), så lägger vi upp det här på bloggen eller skicka ett meddelande direkt från den här sidan. Du kan också följa oss på instagram: https://instagram.com/team_svenska_boxerklubben/
 

Dag 4 Vindelälvsdraget

Sista dagen av Vindelälvsdraget började kall -12 grader stod termometern  på när vi vaknade och återigen sol. Perfekt för oss då hundarna annars lätt går varma. Sträckan är lite kortare och bestod av 5 sträckor varav en med frivillig växel.

Denna dag var för oss både succé och lite kaos.

Alla åkare gjorde bra tider och på de kortare sträckorna börjar vi nästan få känning på några andra lag. Oskar och Matilda startade dagen i Hällnäs med 13 km, starten som igår var ganska strulig och Matilda hamnade mitt i ett spann blev idag bra och utan incidenter. Andra sträckan och dagens längsta körde Thomas och Noah - en även ganska tekniskt svår sträcka som de fixade perfekt. Tredje sträckan tog Anette och energiknippet Bruttan - detta ekipage har under veckan utvecklats enormt och de kom till växlingen 12 km senare i fullt drag och galopp. Fjärde sträckan delade Peter och Exxo på tillsammans med Martin och Puck. Peter och Exxo som hade den kortare delen på 5 km både sprang ikapp och passerade andra lag. Martin och Puck i sin tur tampades med Umeå brukshundsklubb fram till att de i en svårare nedförsbacke fick koppla loss hundarna och efter lite gruff fick vi ge oss.

Kaoset då. Det började redan på morgonen med lite logistikproblem. Fortsatte med att Thomas och Martin låste ut sig själva och fick knacka en ruta. Sen ramlade Linn på en isfläck på väg ner till starten på sista sträckan och skadade handen.

Då vi inte ville bryta någon sträcka satte Cecilia gaspedalen i botten och åkte ner till sista sträckans start. Farten fortsatte i spåret tillsammans med Birdie och 9 km samt 35 minuter senare åkte de över mållinjen i Vännäsby mottagna av ett mindre publikhav.

Summerat så var det i alla fall succé; inga skadade hundar samt ekipage som verkligen förbättrat sina insatser dag efter dag. Förutom två strukna sträckor då Helenas hund Lexi  fick körförbud efter strul med ett öga så har vi inte brutit en enda sträcka.

Olle Rosén som är tävlingsledare påpekade vid prisutdelningen vikten av vår närvaro. Vi känner oss både nöjda och uppskattade som lag. Olle fick också under prisutdelningen en Team Svenska Boxerklubben mössa samt ett inofficiellt hedersmedlemsskap.

image001image002image003

Så var dag 3 till ända

Vindelälvsdragets mest intensiva dag är över. Dagen startade i Björksele av Oskar och Matilda med en minst sagt dramatisk start för Matilda, som bland annat hamnade mellan två hundar i ett spann med åtta hundar. Som tur var lyckades hon komma ur situationen med livet i behåll och ett lyckligt slut med en väl genomförd sträcka på 14km. Alla hundar och förare har jobbat på bra idag, fantastiska spår med fantastiskt väder i underbar natur.

Några av hundarna och förarna har fått riktigt bra tider idag. Under kvällens prisutdelning så pratade Vindelälvsdragets Olle Rosen så gott om Team Svenska Boxerklubben. Han har flertalet gånger under dagarna sagt "det är ni som gör Vindelälvsdraget" och ikväll sa han det igen. Vi är kämpar, som med glädje jobbar oss igenom sträcka efter sträcka med en ras som inte riktig har förutsättningarna för långa distanser. Han delade dessutom ut kvällens bragd till teamets egen kämpe Peter Burland som med sina sista krafter jobbade sig igenom sista biten upp för en jätte brant backe. 

Teamet är verkligen uppskattat av så många, vilket är jätte roligt och det värmer våra hjärtan.

Kvällen avslutades med tacos hos Cecilias föräldrar i Strycksele. Otroligt uppskattat och välbehövligt efter en lång dag. Mätta och nöjda ska vi nu sova gott sista natten hemma hos Cecilias föräldrar och ladda om inför dag 4 och avslutningen på Vindelälvsdraget 2017.

 

Dag 2 till ända

Vilken dag vi haft. Solen strålar över Sandsjögårdens camping -4 o 10cm nysnö. Tyvärr har vi en hund skadad idag. Lexi har drabbats av ögoninflammation o måste vila. Tråkigt, men det är sådant som kan hända.

Vi andra kämpar på för att inte bryta någon sträcka. Oscar som varit sjuk provar idag en kort sträcka med Matilda o Dogglas i dubbelkoppel. Det gick galant så nu är han på G för morgondagen. Peter o Exxo gjorde en bragd som körde 13,5km på fm. Sen på em kör de även 8km tillsammans. Linn o Frost var duktiga som kämpade på med en jobbig sträcka med mycket stigning. Cecilia med sin Birdie var nöjd då de gav järnet så svetten lackade. Anette hade 6km skogskörning som avslutade med 6km älvkörning. Bruttan jobbade bra o de kände sig nöjda efter sin sträcka. Thomas är en hejare på skidor. Han gjorde en repris sen fjolåret o tog en långsträckta på 18 km. Heja heja Noah o Thomas.

Synd ni körde in i hundskiten annars hade tiden varit ännu bättre. Martin med Puck hade bra fart då de hade sikte på en schäfer framför. De jobbade på o körde om i en backe. Yes.. det känns bra. O lilla Effie har kommit på det där med drag o ser ut att trivas. 10km älv samt skogskörning klarade hon bra med fullt drag tillsammans med Catarina. Wow vilket gäng vi är. Alla glada nöjda samlas vi på kvällen o summerar dagen över en kopp kaffe o Cecilias goda fikabröd.

IMG 2832IMG 2832IMG 2832

Dag 1 är avklarad

Vi möttes av strålande sol i Ammarnäs där starten gick. Först ut var Cecilia och Dogglas på 10.5km. Värmen gjorde sitt och Cecilia drog nog Dogglas mer än han drog henne. Näst på tur var Martin och Puck som gjorde ett riktigt bra lopp. Thomas och Noah stack iväg på en 13km lång sträcka i varierad terräng.

Efter Thomas var det dags för Helena och Lexi att ge sig ut i spåret, de hade en sträcka på 8km framför sig. Lite bitande i linan som hör till när dom är ute i spåret. Annette och Bruttan gav sig av på sina 12km i en rasande fart. Glad att äntligen få springa. Så var det dags för Peter och Forza. Peter konstaterar att han är för snabb för sin hund. Efter Peter var det Catarina och Effie som gav sig ut på 7.5 km och Effie har jobbat bra hela sträckan.

Näst sista sträckan tog Linn och Frost sig an utmaningen att för första gången köra 9km, som de klarade med bravur. Sista sträckan tog Cecilia och Birdie sig an, de fick ta rygg på Umeå Brukshundklubb, kampen slutade i spurt där Birdie vann med liten marginal. 

IMG 2522IMG 2570mms 20170316 200007

På plats

170316Då var alla teammedlemmar på plats i det vackra Sandsjögården, här kommer vi bo i stugbyn i tre nätter. Planering av sträckorna första dagen är i full gång. Alla är supertaggade, positiva och en aningens nervösa. För några av oss är detta helt nytt, för andra så är det tredje året i rad. Det är mycket som ska fixas. Vem tar vilken sträcka? Vem åker med vem, vem hämtar upp vem. Thomas var på lagledarträff och alla sträckor dag 1 blir av. Vi är 9 personer, det är 9 sträckor och en är sjuk. Hur får det ihop? Jo Cecilia tar två sträckor.  

Vädret och spåren verkar vara i topp så nu kör vi. 

 

Husse kör med Bruttan

BruttanIdag ville hussen prova köra med Bruttan. Hon har aldrig kört med någon annan än mig så hon tyckte det var lite konstigt och drog inte alls speciellt bra de dryga 5 km dom åkte. Hon ville nog mest tillbaka till mig som var kvar vid start. Sen var de vår tur, kolsvarta mörker med pannlampa, inget att jaga, körde om två hundar och hon drog så bra. Omkörningarna i sig var inte så snygga men hon kunde släppa dom och drog väldigt bra kort efter. Jag är väldigt stolt över henne idag!!  6,5 km körde vi. Underbaraste bästaste Bruttan.

 

/Annette och Bruttan Luleå 

 

Strålande sol i Luleå idag!

Vi tog oss ut på en härlig skidtur på isen i Kallax. Frost och Linn kom ner från Pajala för att träna tillsammans med oss. 

Frost började som vanligt sin skidtur med att bita på Linns skidor. Det var till och med roligare än att jaga Dogglas, Birdie och Bruttan som tog täten. 

Vi tjoade och lockade på honom och till slut så kom han på att han faktiskt kunde springa och dra Linn i stället för att jaga skidorna. Han kom in i ett riktigt fint dragsinne och jobbade på jätte bra. Bruttan och Annette jobbade också på jätte bra, Bruttan började tävla lite smått med Dogglas om vem som skulle ligga först. Birdie och Dogglas var dragvilliga idag och nästan att det kom draghundsläte innan de fick starta, så taggade hundar.

IMG 2210 IMG 2151 IMG 2158

Grattis till Linn och Frost!

17022019/2 startade jag och Frost vår första tävling i Gällivare, det gick inte snabbt men vi kom i mål första 2 km bet han på skidorna men sen drog han som en kung, 5 km på ca 45 min matte är jätte nöjd /Linn och Frost 

 

Se upp för renar!

170212a 170212b

På lunchen tog vi oss ut på en cykeltur, fick ihop 1 mil. Jätteskönt att komma ut i ljuset, bra väder och temperaturen kring +4. Vi mötte en stor flock renar på vägen. Nya dubbdäcken funkade super och Bruttan hade ett bra tempo :)

/Annette Sjödin 

 

170211b

Underbart väder för lite dragträning på sjön☀️ Linn och Frost i Pajala 

170211a

20km i Nätra fjällskog. Fantastisk dag! /Peter, Exxo och Forza 

En liten uppdatering från Luleå

IMG 9658Träningen fortsätter här uppe i norr. Vi är ett gäng som kör drag tre gånger i veckan. Vi har tränat kontinuerligt sedan innan jul och det märks att både hundar och ägare blir bättre och bättre för varje gång. 

I början när vi tränade så körde vi allihopa efter varandra för att hundarna skulle få en bra känsla, vara motiverade och ha roligt. Nu när vi byggt upp den biten har vi testat lite olika metoder. Vi har kört en och en med några minuters mellanrum för att hundarna ska lära sig att dra utan att ha en annan hund framför sig hela tiden. Vi har kört ett varv var på slingan och en person har stått vid målgången och hejat fram ekipaget sista biten, hundarna blir så otroligt glada av det  :)

Då vi är på "hund tiden" och kör, så händer det lite då och då att en vorsteh eller någon annan snabb hund swischar förbi och då får man minsann hålla balansen för då blir det fart på boxrarna. 

IMG 9673Det är jobbigt att vara draghund, så ibland måste man få bli bortskämd med lite massage. 

 

Hurra för Matilda och Oskar!

Tomtedragetresultat 2Tomtedraget i Boden:) vi är mycket nöjda bland dessa snabba hundar med lätta förare. Matilda har aldrig varit snabbare på 5 km!? Husse var den svaga länken att inte orka stödja upp. Vi hann t o m läxa upp en vorster under loppet. / Oskar, Luleå 24 december


Är man inte knäpp så säg?
Varit borta över jul och hundarna har varit på pensionat. Kom hem igår hämtade då hundarna 17:45 forr hem och laddade om till skiddressen.
Det blev 10.4km. Birdie fick börja med 5.2km, sedan bytte jag hund och körde 5.2 km med Dogglas. Föret var mjukt, opreppade spår och nysnö så det var riktigt tungt ikväll.
Men vi gjorde det!!! / Cecilia, Luleå 28 deember

Varför man vill bo i norr

Ikväll blev det en tur i skidspåret. Jag och Dogglas tog täten med Oskar och Matilda hack i häl och sist i ledet min man Johan och Birdie. Vi avverkade 5km i ett riktigt bra tempo, för att vara fjärde gången vi kör. På lördag kl 10:00 kör vi igen på Hagaviksvägen. Haka på den som vill och kan. / Cecilia, Luleå 15 december

Super! Vi har det bra här uppe som har 10 mil belysta elljus spår som vi får köra med hund när vi vill :) lite bortskämda är vi nog allt.  / Julia, Gällivare

Helt klart bortskämda :) Vi får nöja oss med vissa kvällar i veckan i belyst skidspår, men dagtid får vi vara på det obelysta hundspåret. / Cecilia

Har inte ens dammat av skidorna... / Peter, Ö-vik

Har ni ingen snö alls? / Cecilia

Eh nä, typ inget. En gestapo på skidklubben här släpper ej hundar på spåret när somhelst. Har några julbord och festligheter kvar innan jag kör igång på allvar:) / Peter

Ohoj.. Känner att vi ligger i lä här i Örnsköldsvik. Men det var ju samma läge förra året. Så vi är snart på banan igen. Vilken hårdträning det blir i Januari ‪Peter o ‪Lovisa! / Catarina, Ö-vik

 Frost 19decSno frost19decFörsta skidturen med Frost, större delen av tiden jagade han skidspetsarna jag höll på att bli galen! Men sista biten fick han för sig att faktiskt dra och så väljer han den brantaste nerförsbacken med en massa träd som var böjda pga av den tunga snön var bara att blunda och ducka:)
P.S både hund och förare kom hem oskadda / Linn, Pajala 19 december

Äntligen är en del skidor på!

CatarinaLovisa 2

 

 

 

 

Vi är i fjällen och tränar.  Super härligt väder :), lite dåligt vallat bara.  / Lovisa med Catarina, 9 december

 

 

 

 

 


Tomtedraget

 

Missa inte Tomtedraget. Tyvärr är jag själv bortrest i Stockholm över jul. / Cecilia, 11 december

 

 Burlandsangest

 

 

Här får man ju bara ångest. Sluta nu med alla träningsbilder!!!  / Peter, Ö-vik 11december    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frost-samma

 

Vi kör på samma stil  / Linn, Pajala 11 december

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

TidPuck 2

Puck blir bara bättre och bättre / Julia, Gällivare 13 december

 

Att börja eller inte börja - det är frågan

Snorkallt 2decSnorkall blåst och vi var ute och löpträna för första gången på väääldigt länge, vi kan konstatera att mattes kondition behöver förbättras avsevärt./ Linn, Pajala 2 december

 kedja 2dec

När det är för kallt för att träna konditionen tar vi en promenad med sele och kedjan istället. Motivationen på topp som vanligt. /Julia, Gällivare 3 december

Bra där! Jag har ätit choklad, karameller och svulsta onyttigt, avrundade med massor av matlådor av resterna efter middagen. Träna? Inte på helgen. /Peter, Ö-vik 3 december

TittaSkidor 3dec

 

 

 

 

 

 

 

Jag och Frost tittar på skidor, kanske vi lär oss hur vi ska gör. / Linn, Pajala 4 december

Här är Boxerteamet 2017

För tredje året i rad satsar Team Svenska Boxerklubben mot Vindelälvsdraget och denna gång blir det dessutom dragets 30-årsjubileum. Vi hoppas få motstånd av fler hundar som kämpar i vår boxerklass - det vill säga längre bak i fältet. I skrivande stund är vi 10 deltagare och vi behöver fortfarande få in ett par dragkamrater. Det är ett fantastiskt roligt äventyr så om du gillar drag och funderar på om du och din boxer skulle kunna vara med – tveka inte! Kontakta Thomas Boström (adressen finner du högst upp på denna sida). Det här är vårt team:

ThomasNoah 200x2061. LAGLEDARE Mitt namn är Thomas Broström, 56år. Min hund heter Noah (Genjoy's Bugsy Siegel) och är 3 år. Jag och mina två boxrar var med förra året, då körde jag med både Noah och Noor men detta år har jag lånat ut Noor till min styvdotter som kör med henne. Vi tränar aktivt flera gånger i veckan både med skidor och även promenad med dragkedja.

 

 

 

 

 

BirdieDogglas2. LAGLEDARE Jag heter Cecilia Rönnbäck och bor i Luleå med min man och våra tre boxrar. Jag var med i teamet 2016 med två av våra hundar. Det var bland det roligaste jag gjort, gemenskap, aktivitet med hundarna och en härlig laganda där vi peppade varandra.
2016 körde jag med två hundar framför mig. 2017 är min plan att köra med de en och en. Hundarna jag har framför mig när jag står på skidorna är Jam BeLee´s Birdie 5.5 år och Introduce Don Quijote 3 år.

 

 

 

 

CatarinaEffie3. Detta är dragkompisarna Effie 3 år med matte Catarina. Vi bor i Örnsköldsvik. Nu är det 3:e året vi ska kämpa tillsammans i "draget". Inte snabbaste paret direkt men ett superteam är vi. Och kul har vi både innan med löprundor och många skidturer i våra fina områden. "Effan" drar som ett spjut 3-4km, sen kan det bli hopp o bus, bita lite i skidorna och därefter dra i väg igen. Ja, man vet aldrig vad som kan hända. Men vi längtar och ser fram emot ännu ett år med härliga boxervänner i ett fantastisk vackert natur efter Vindelälven.

 

 

 

 

Mille4. Jag heter Lovisa Larserud och bor i Örnsköldsvik. Jag kommer för 3:e året i rad vara med i Vindelälsvdraget tillsammans med min bästa vän Mille 4,5 år (De La Pi's Utmärkte Ulrik), en underbar hund med mycket bus, som gärna smakar om du har något att bjuda på. Tillsammans bildar vi ett bra team.
Vi tränar både löpning och skidåkning och hoppas att vi får lika kul som föregående år.
Kom gärna och heja på oss !

 

 

 

 

OskarMatilda5. För andra året deltar Teamwork Wilda Matilda (född 2010-07) tillsammans med husse Oskar Norberg Lundmark i Vindelälvsdraget för Team Svenska Boxerklubben. Vi bor i Luleå men har också fritidsboende i Riksgränsen, så vi är vana att vara på fjället och i skogen. Matilda är en positiv och arbetsvillig hund. Vi försöker träna tre dagar i veckan i skidspåret under säsong och dragviljan är som bäst då det finns någon kompis i sikte. Matilda är KORAD och har även visat sig fin på utställning. Husse är 44 år med bakgrund som snowboardåkare men jobbar nu som projektledare på kommunikationsbyrån Yours i Luleå. Fritiden utnyttjas till klättring samt en del längdskidor.

 

 

LinnFrost6. Frost (Nordteam's Fräcke Frost) heter jag och är 1,5 år gammal och jag ska för första gången delta i Vindälvsdraget med min matte Linn Thunlind, vi bor uppe i Pajala med husse. Vi håller mest på med lydnad men nu håller vi på att lär oss drag. Jag vill helst sniffa i snön eller bita i sparken/skidorna. Matte har när hon var yngre tävlat i skidor hoppas hon kommer ihåg hur man gjorde ;)

 

 

 
 
 
 
 
Juliatwo7.Jag heter Julia Ängstål och bor tillsammans med min sambo Martin i Gällivare med våra 2 boxerflickor Puck (som Martin kör med i draget), 2 år och Daisye, en inte så dragvillig boxertant på 9 år. Och för tillfället bor även Noor (Telviks Noor) hos oss fram tills Vindelälvsdraget, Noor är min mammas och hennes mans hund som vi fått lyckan att låna. Jag har haft boxer i större delen av mitt liv, och börjat med drag förra vintern.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MartinPuck
 
8. Jag heter Martin Krekula och bor med min sambo Julia i Gällivare med våra två boxrar. Jag började med drag förra vintern och ska köra Vindelälvsdraget med Puck (Hilda Hummelbos fröken Petrine).
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
ExxoForzaPeter 2009. Peter Burland, 40 år från Örnsköldsvik, bor tillsammans med min fru Lejla, två barn och våra två boxrar Exxo (Nordteam's Eton Energy), 3 år och Forza (Nordteam's Forza Fantastic), 1.5 år.
Hundarna tränas i spår, lydnad och motion då vi cyklar och springer med de båda. Varför anmälde jag mig till Vindelälvsdraget och Team Svenska Boxerklubben? Jo, jag bestämde mig för en drastisk sak i somras då vågen stod på 100kg. Aldrig mer, nu ska jag ner i vikt och börja träna mig själv också. Nu är jag 20 kg lättare och har både genomfört K-9 Biathlon i Luleå med Exxo och springer nu 3ggr/veckan med hundarna.  Detta är en prövning för mig personligen, för skidor kan jag ej åka så får hoppas på bra drag av hundarna :-)
 
 
 
 
Bruttan10. Jag heter Annette Sjödin och ska köra med min tvååriga tik Pugbox Faith som i vardagen kallas Bruttan. Vi bor i Luleå och är ganska nya på det här med drag. I våras var jag ner och kikade på tävlingen och blev väldigt sugen på att själv delta. Vi är så glada att vi fick en plats i laget! Bruttan är en positiv och arbetsvillig tjej som gillar fart. I övrigt tränar vi lydnad och bruks och siktar på att komma ut på tävlingsplanen nästa år.

 

 

 

 

11 Asta11. Anna heter jag och bor i Luleå, snart Boden med min sambo Carl och våra två boxrar Asta och Alice. Asta (Asta-Tonika) är en samarbetsvillig tjej på 1 år och 9 månader som alltid gör sitt bästa. Till vardags tränar och tävlar vi i rallylydnad och lydnad. Vi är glada att få chansen att delta i teamet på Vindelälvsdraget 2017 trots att vi är gröna på detta, vi ser fram emot att lära oss och göra något nytt med fart och fläkt!

Team Svenska Boxerklubben vill ha motstånd på Vindelälvsdraget 2017!

TeamSvenskaBoxerUtmanar

 

pdf Ladda ner som PDF...

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Sunday the 16th - Klint & Klant Konsult.